keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Seesami-juustoleipäset ja kananmuna-majoneesitahna


Mulla on taas ollut sellanen vaihe, että leipää tekee niin pirusti mieli... Siis oikein kunnon leipää, ei mitään näkkäriä. Vaikka siis siemennäkkäri on ihan superhyvää, mutta ei se aina oikein tyydytä sitä leivän himoa! Jotain uutta oli siis kokeiltava. Aika "pahviltahan" nämäkin maistuivat ☺ mutta kananmunatahnan kanssa olivat erittäinkin herkullisia. Ja aion näitä vähän muunnella vielä ja testata uusiksi. Nyt tosiaan kun kaurakin on kiellettyjen listalla, niin erilaisten leipien keksiminen on välillä vähän vaikeaa.... :/

P.S. Kolesterolivalistajat hypätköön suosiolla tämän päivityksen ohi!! Nauratti oikein kun katsoin tänään omaa aamupalaani. Vähän leipää, joka tehty kananmunasta ja juustoraasteesta ja siihen päälle kananmunatahnaa, joka on tehty kananmunista ja majoneesista. Nam!! :)

Seesami-juustoleipäset
4-6 leipästä


2 kananmunaa
1½ dl mantelijauhetta
2 dl juustoraastetta
2 rkl seesaminsiemeniä + 1 rkl pinnalle ripoteltavaksi
1-2 tl leivinjauhetta

Kuumenna uuni 225 asteiseksi. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita muut ainekset joukkoon. Muotoile taikinasta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille leipäsiä ja sirottele niiden päälle seesaminsiemeniä. Paista kauniin kullanruskeiksi.



Kananmuna-majoneesitahna


kananmunia
majoneesia
suolaa

Keitä kananmunat kypsiksi. Kuori ne ja muussaa haarukan kanssa. Lisää joukkoon haluamasi määrä majoneesia ja mausta tarvittaessa pienellä määrällä suolaa.

4 kommenttia:

  1. Noita on tullut itsekin tehtyä joskus, tai ainakin vähän saman tyyppisiä.
    Mukava vaihtoehto hiilaripitoiselle gluteenilimpulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä sen sanoit :) asia on juurikin noin!! Ja sitäpaitsi, tämän munasoossin kanssa näihin leipiin jäi oikein koukkuun.... ;)

      Poista
  2. Ihanan kuuloinen tuo kananmuna-majoneesitahna! Nam! ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)