torstai 14. tammikuuta 2016

Lohihyve-munakasrulla & kuvamuisteloita osa 2.


Nyt löytyi sellainen munakasrullan pohja, että oksat pois. Ei tarvitse enää muita ohjeita harkitakaan. Tehtiin tämä rulla sunnuntai-iltana ja sen jälkeen ollaan tehty jo kaksi kertaa uudelleen. Ohje on repäisty Seura-lehdestä nro 21/2015. Sen lisäksi että tämä on helppo ja yksinkertainen (ja jauhoton), tämä on myös erittäin nopea tehdä. Ja täytteitä voi vaihdella oman mielen mukaan. Tämä kalarulla sopi meille, kun jäi viime viikollakin tuo kalan syönti pelkkään seitiin.

Lohihyve-munakasrulla


10 kananmunaa
1,2 dl vettä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 dl hienonnettua ruohosipulia (käytin purjoa)

Täyte:
300 g lämminsavulohta
200 g ruohosipulituorejuustoa (tai maustamatonta)
200 g smetanaa
2 limetin mehu ja raastettu kuori (käytin vain yhden)
1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Vispilöi joukkoon vesi ja mausteet. Kaada seos leivinpaperilla peitettyyn uunipannuun ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. 
Hienonna savulohi haarukalla ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. 
Kumoa munakaslevy toiselle leivinpaperille ja irrota pohjassa oleva paperi. Levitä päälle täyte tasaiseksi kerrokseksi ja rullaa munakasevy paperin avulla tiukaksi rullaksi. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa. Leikkaa rulla viipaileiksi ja nosta ne vadille. 


 Ja sitten lisää näitä kuvalöytöjä. Nämä ovat kesältä 2014. Viski on näissä vielä niiiiin pieni! ♥ Tai eihän se mikään suurensuuri ole vieläkään, mutta kai se sentään vähän on kasvanut.


Viski on sellanen ihana tosikko! ☺ Koira jolla ei ole huumorintajua tippaakaan, mutta ehkä sitä vanhemmiten vähän tulee. Tai sit ei! ;) Mutta sopii porukkaan hyvin!!


Sain ehkä ihan jotain muuta mitä kuvittelin saavani kun pennun hain. Mutta kai tässä ollaan molemmat jo vähän hitsauduttu yhteen ja opittu tuntemaan toistemme mielenliikkeitä. Enkä tuota koiraa kyllä vaihtais toiseen mistään hinnasta! ♥ Se on opettanut mulle jo niin paljon, että mielenkiinnolla odottelen mitä tulevaisuus tuo tullessaan.




27 kommenttia:

  1. Voi apua miten pieni Viski on ollut! Ihana ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä ♥ Ei sitä itsekään enää muistanut että se on noin pieni oikeasti ollut.

      Poista
  2. Oih, koiranpennut! Hurmaavia! Ja on ne isoinakin hurmaavia :)

    VastaaPoista
  3. Voi ei mikä herkku ohje !! Tää testiin jo tänään !! Ihania kuvia..awww ❤
    T. Satu ja Kamu

    VastaaPoista
  4. Aivan ihastuttavia kuvia! Kuvittelin Tippaa ostaessa kans jotain aivan muuta. Ei siitä todellakaan sellainen hevonen tullut mitä olisin toivonut. Siinä on piirteitä mitä en olisi halunnut ja kooltaan olisin toivonut isompaa. Mutta, on siitä tullut niin tärkeä, että en siitä kovin helpolla kyllä luopuisi (myös isäntä on myöntänyt, että kyllä se meidän perheenjäsen on). Nyt sairaslomalla on korostunut, kuinka rakas polle se onkaan ja miten vaikea mun on hyväksyä, että joku muu touhuaa sen kanssa. Sairaslomani ei välttämättä pääty kolmeen kuukauteen, vaan edessä voi olla vielä kolmaskin leikkaus ja siitä sitten seuraa edelleen saikulle jatketta... Onnekseni hoksasin Tipalle liikuttajan, joka asuu ihan lähellä, on luotettava ja sitoutuvainen, on hyvä ratsastaja, on järkevä, on vanhan hyvän ajan heppahullu ja etsinyt itselleen hevosta jonka kanssa voisi käydä touhuamassa. Mun on vaan nyt häneen (ja siskooni) luotettava, että hoitavat hevostani yhtä tunnollisesti kuin itsekkin; on vaikeaa! Isäntä onneksi hoitaa kaikki tallihommat, joten hevosilla säilyy rutiinit. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet siis samanlainen kuin minäkin - kukaan muu ei osaa hoitaa mun kullannuppuja yhtä hyvin kuin minä! :D Aina kun jätän eläimet isännän hoitoon, jätän myös sellaisen vähintään 10 kohdan listan miten mikäkin asia tulee hoitaa! :D

      Poista
    2. Isäntään mun ollut nyt ihan pakko luottaa ja yhtään en kitise tai nirise sen tekemisistä. Se on pärjännyt ihan uskomattoman hyvin! Jopa tajunnut loimittaa niitä huonoilla ja kylmillä keleillä. Pitää myöskin huolen, kun Tipan ratsastajat lähtevät, että Tippa tulee kuivaksi ja juo ennen kuin pistää sen pihalle. Se ei ole yhtään valittanut ja on ollut ihan mahtava huomata, että se ihan oikeasti välittää niistä. <3 :D

      Poista
  5. Hurmaava kuvakollaasi. :) Tosi hyvän oloinen munakasrulla, kiva kun ohje on tosiaan jauhoton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rommirusina ♥
      Munakasrullat on hyviä ja tykkäsin kyllä tästä pohjasta ihan ylitse muiden. Helppo ja nopea tehdä.

      Poista
  6. Olen leikannut useammankin munakasrullan ohjeen lehdistä talteen, mutta koskaan en ole saanut aikaseksi tehdä. Hyvän ohjeen tosiaan tunnistaa siitä, ettei harkitsekaan enää käyttävänsä mitään muuta. :) Tosi kivoja kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata!! Mullakin on täällä blogissa useampiakin ohjeita, mutta tämä oli nopein ja helpoin ja kaiken lisäks vehnätön = parhautta! :)

      Poista
  7. Tämä täytyy ottaa kyllä kokeiluun hieman paikallisiin ruoka-aineisiin soveltaen. Onnistuisi ehkä tonnikalalla tai jauhelihallakin ja smetanan voinee korvata jugurtilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä soveltuu sekä tonnikala että jauheliha. Useaan kertaan jo testattu! :)
      Ja smetanankin voi varmasti korvata jogurtilla.

      Poista
  8. Pitäisi myös tehdä munakasrullaa, tehnyt jo monta kertaa mieli. Mun äiti teki joskus mun lapsuudessa kinkku-munakasrullaa, mutta pakko kokeilla joskus tuota lohiversiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kandee testata! Mä en olekaan vielä kinkkutäytettä testannut. Ehkä pitäisi! :)

      Poista
  9. Hei nyt kyllä mekin kokeillaan tuota rullaa! Meillä on sopivasti lohtakin pakkasessa :)

    Voi Viski <3 Mimpen mielestä muuten kaikki isot koirat ovat Viskejä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joko olette testanneet? Tähän voi laittaa vaikka mitä täytteitä, meilläkin viime viikolla tehtiin lohen lisäksi tonnikalasta ja jauhelihasta! :)
      Ihana Mimpe ♥ Hauska että Viski teki niin suuren vaikutuksen, vaikka olikin taas ihan oma itsensä, eli aika villi tapaus ;)

      Poista
  10. Ihanat kuvat pikku-Viskistä. Toivottavasti tassu on paranemaan päin ja Viski malttaa ottaa rauhallisesti ;) Muutama kuukausi sitten, kun Onnin takapää melkein halvaantui, pelästyin pahanpäiväisesti. Onneksi viikkojen pakkolepo palautti pojan ennalleen, helppoa se ei tosin ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, teillä on ollut tuollainen vastoinkäyminen... :/ Onneksi kaikki on nyt parhain päin!! ♥ Onnille rapsutuksia!! ♥
      Viskin tassu on kyllä parempi, mutta ei vieläkään kunnossa. Nyt vaan katsellaan ja ootellaan että mihin suuntaan kaikki kehittyy, ennen kuin tiedetään että pitääkö ryhtyä johonkin toimenpiteisiin. Toivottavasti ei...

      Poista
  11. Toi lohirulla vaikuttaa herkulliselta!! Ihana pikku-Viski :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina!! ♥ Viski kiittää kehuista ja nyt vaan lohirullaa testaileen ;)

      Poista
  12. Ai että, pentukuvalöydöt on aina niin parhaita ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ♥ Jotenkin sitä aina unohtaa miten pieniä ne koirat on ollut tullessaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)