tiistai 12. tammikuuta 2016

Nizzalainen salaatti kvinoalla


Meiän isäntäpä oli lukenut jostain, että kvinoa on hyvä proteiinin lähde ja pyysi tekemään salaattia johon tulisi kvinoaa. Ja kun näin kiva pyyntö tuli, niin pakkohan sellaista salaattia oli tehdä. Mulla oli "pöytälaatikossa" jostakin lehdestä aikoja sitten repästy ohje, jossa oli tehty Nizzan salaattia riisillä. Vaihdoin riisin tilalle kvinoan ja hyvää tuli. Isäntä vähän ensin karsasteli sitä keitetyn kvinoan ulkonäköä, mutta hyvin meni alas.

Nizzalainen salaatti kvinoalla


4 kananmunaa
1 dl kvinoaa
2 dl vettä
1 punasipuli
½ purjo
rucolaa
1 prk vihreitä papuja
kirsikkatomaatteja
1 prk tonnikalapaloja öljyssä
fetajuustoa

Kastike:
½ dl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
 
Keitä kananmunat koviksi. 
Huuhtele kvinoa kuumassa vedessä, keitä kypsäksi ja kaada sitten laakeaan astiaan jäähtymään. Kuori ja leikkaa punasipuli sekä purjo ohuiksi viipaleiksi. Hienonna rucola. 
Tee kastike. Mittaa oliiviöljy pieneen kuppiin ja purista joukkoon sitruunamehu. Mausta hyppysellisellä suolaa ja pippuria.
Valuta vihreistä pavuista neste pois (voit myös käyttää pakastepapuja). Nosta kulhoon kvinoa, sipuli, purjo, vihreät pavut, puolitetut kirsikkatomaatit, fetajuusto sekä rucola ja kääntele aineksia käsin sekaisin. Kaada salaattikastike kaiken päälle. Asettele salaatin päälle (valutettu) tonnikala isoina lohkoina. Kuori ja leikkaa kananmunat puoliksi ja asettele ne salaatin päälle. 

Ja sit salaatin voimalla lumitöihin!! :)
 Tosin nuo kaksi karvapalloa saavat jäädä sisälle lepäilemään. Johan ne töitä tekevät kaiket päivät tuolla navetan puolella. Miljoonista hiirenraadoista päätellen...


2 kommenttia:

  1. Eikä! Mullakin on just salaatti Quinoalla :D On ihan hyvää. Muutamia kertoja tehnyt vastaavaa. Tosin maustan reilusti, kun muuten liian puuron makunen. Aamupalaksi muuten hyvä puuro tulee tästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä sattuma!! :D
      Kvinoa tosiaan on vähän tylsän makuista ellei sitä mausta hyvin. Tuossa mun salaatissa tuo kastike toi ihan mukavaa lisämakua, samoin rucola.
      Mäkin olen joskus tehnyt kvinoasta vispipuuroa ja tykkäsin kovasti.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)