tiistai 2. helmikuuta 2016

Vehnättömät laskiaismuffinssit


Viime vuonna taisi laskiaisena laiskottaa niin kovin, että haettiin vaan kaupasta pullapitko, leikattiin se siivuiksi ja päälle kunnon kerros mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Tänä vuonna tuota samaa ei voinut toteuttaa, joten pakko oli kehitellä jotain muuta. Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyi aika moniakin vehnättömiä ohjeita ja tämä mun on sekoitus vähän niitä kaikkia ja jotain siltä väliltä. Pullien kanssa näillä ei ollut mitään tekemistä, mutta ehkä tuo muffinssi kuvaa näitä parhaiten. Ei mikään suuren suuri makuelämus, mutta tämä puolivuotta viljattomana on jo totuttanut siihen! ;) Sitä paitsi kun laittaa tarpeeksi muussattua mansikkaa ja kermavaahtoa päälle, niin voiko mikään olla huonoa? Ei - sanon minä. ;)

Karpit laskiaismuffinssit
5-7 kpl 


75 g voita
½ dl (karppi)sokeria
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl mantelijauhetta
1 dl kookosjauhoa
½ dl kermaa tai maitoa
1 tl psylliumia
1,5 tl kardemummaa
1-2 tl kanelia

Sekoita pehmeä voi ja ja sokeri keskenään vatkaimella. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kerman kanssa joukkoon. Jaa muffinssivuokiin. Paista n. 10 minuuttia 200 asteessa. Anna jäähtyä. 
Halkaise ja täytä vaikkapa muussatuilla mansikoilla ja kermavaahdolla.


Mulla on menossa joku ihme "helmikuu-väsymys" ja niin näyttää olevan myös meidän karvaisella jälkikasvulla! :D


..ei siis auta kun mennä pötköttään sohvalle. Torstaina alkaa taas neljän päivän rankka työputki MP-messujen merkeissä Helsingissä...... *huoh*

4 kommenttia:

  1. Samaa mieltä, reilusti vaan kermavaahtoa ja mansikkaa, niin se maistumaan kaikki hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan - kermavaahdossa ei kuulu säästellä!!! :D Joskus käytiin työkaverin kanssa paikallisessa lounaspaikassa aina torstaisin syömässä hernaria. Ihan vaan sen takia että jälkkärinä oli pannukakkua. Tai oikeastaan mansikkahilloa ja kermavaahtoa :D :D Olis varmaan tullut halvemmaks ihan vaan käydä kaupasta hakemassa purkki kermaa ja vatkata se hyväksi vaahdoksi ja päälle nokare mansikkahilloa.

      Poista
  2. Otanpa talteen. Minäkään en tavallista voi syödä, joten vehnättömät ohjeet tervetulleita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli ihan hyviä, mutta tosiaan ei yhtään pullamaisia. Niitä pullaohjeitakin on netissä tullut vastaan, mutta laiskuus on iskenyt! :D Kun pitäis ehtiä niitä Runebergin torttujakin jossain välissä leipomaan ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)