torstai 7. heinäkuuta 2016

Nyt on taas se aika vuodesta....


...että kaikki liikenevä vapaa-aika vietetään metsässä. Mustikoita poimien ☺


Mammalle on viety jo yksi pieni satsi. Äidin mustikat on vielä metsässä ja pitää kai sitä omakin pakastin niillä täyttää.


Saa nähdä että koska ollaan siinä vaiheessa, että kun Viski huomaa että pakkaan ämpärin reissuun mukaan, niin se ei enää suostu lähtemään mukaan :D :D 
Ei vaan, kyllähän koira aina metsässä viihtyy. Niinkuin minäkin ♥


Täytyy kyllä tunnustaa, että Viski on aika monta kertaa onnistunut mut peläyttään kun ollaan mustikkametsässä oltu. Jotenkin olen olettanut että se makaa jossain mun takana ja yhtäkkiä juokseekin jostain ihan muusta suunnasta. Tekee varmaan sen ihan vaan kiusatakseen mua.... ;)Yhden piirakan verran olen kotiinkin jo mustikoita saanut. Tein täysin samalla ohjeella kuin raparperipiirakan, vaihdoin vaan rapsat mustikoihin. Nam, ja hyvää oli! :)


Käyttääkö joku muuten sellaista poimuria kun käy marjametsässä? Itse en käytä, koska inhoan sitä perkaamistyötä joka sen käytöstä väistämättä on edessä. Toki se nopeuttaisi itse poimintaa. Mutta ennemmin vietän vähän enempi aikaa metsässä kykkien ja siististi poimien, kuin sitten peraten kotona suurta määrää marjoja. Mutta kukin tyylillään! :)


8 kommenttia:

 1. Näillä kulmilla mustikat ovat ihan viittä vaille kypsiä. On se sitten suunnattava mustikkametsään. Poimuria käytän jos mustikkaa on vähän siellä täällä, jos ihan sinisenään, sitten poimin käsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kans jossain vielä sellaisia "viittävaillekypsiä" mutta olen muutaman metsäpläntin löytänyt jossa on PALJON mustikoita ja kypsiäkin vielä! :)

   Poista
 2. Minä pidän kanssa käsinpoimisesta enemmän.
  On kyllä ihanaa taas päästä metsään.
  Tänä vuonna olen lähdössä myös ensimmäiselle samoamis reissulleni. Innolla odotan tulevaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostapaa kivalta, mihin päin olet lähdössä? Itsekin vähän jo odottelen että koska pääsee pakkaamaan taas rinkkaa, vaikka lähtöön on vielä vajaa parisen kuukautta. Meillä on suunnitelmissa lähteä Lemmenjoelle.

   Poista
 3. Voi vitsit! Kokeile ehdottomasti sellaista pölynimuriin tulevaa puhdistajaa!! Se on loistava keksintö!!! Tänään puhdistin ämpärillisen mustikkaa ja aikaa meni hurjat 5min.!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vitsit, enpä olekaan edes kuullut tuollaisesta. Täytyykin oikein perehtyä asiaan! :)

   Poista
 4. Ihana metsäkuva teistä <3 Mä tapaan poimia mustikat käsin suoraan pakasterasioihin ja puolukat poimurilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! ♥
   Eilen juuri katselin että kyllä sitä puolukkaakin taitaa ihan mukavasti olla tulossa. Syksyllä pääsee sitten puolukkametsään, jeeee ♥

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)