maanantai 29. elokuuta 2016

Ihan parhaat kananugetit (vehnätön, gluteeniton) & kesäkurpitsasalaatti


Otsikko ei ollut sitten yhtään liioiteltu. Itse suorastaan huokailin näitä syödessä ja isännällä oli vähän sama peli. Sanoi vielä syömisen jälkeen, että näitä saa sitten tehdä uudestaankin. Käytettiin "nugetteihin" 600 g broiskua ja syötiin ne kaikki ihan yhdeltä istumalta. Ensi kerralla täytyy varmaan tehdä tuplasatsi.
Ja tuosta Polentasta, mitä se oikein on...? Risentan sivuilla lukee seuraavasti: "Polenta on maissista karkeaksi jauhettu ryyni, joka on hieman makeaa, hyvin sulavaa ja puuroutuvaa. Kotimaassaan Italiassa sitä on syöty jo Rooman vallan aikana. Tänä päivänä polentaa käytetään monipuolisesti, niin aterian lisukkeena perunan, riisin tai pastan sijasta, kuin leivonnassa ja jälkiruokien valmistuksessa."
Polenta on siis luontaisesti gluteeniton. Mutta vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavalle tämä ei ole paras mahdollinen aine panerointiin, sillä sisältää n.70 % hiilihydraattia. Mutta eipä tätä kanojen päälle niin paljoa tule, että siihen koko maailma kaatuisi. Kai. Mutta tuota kesäkurpitsasalaattia suosittelen myös karppaajille.
Molemmat ohjeet ovat Myrkynkeittäjä -blogista.

Rapeat Polenta paneroidut kananfileet


n. 600 broilerin ohutleikettä
n. 2 dl polentaa
suolaa
voita paistamiseen

Pyöräytä fileet suolalla maustetussa polentassa ja paista ne kypsiksi ja kullanruskeiksi voissa paistinpannulla. Ripottele tarvittaessa suolaa vielä valmiiden "nugettien" päälle.


Kesäkurpitsasalaatti oli yllätävän hyvää. En ollut ikinä käyttänyt raakaa kesäkurpitsaa salaatissa ja täytyy sanoa, että sopi kyllä ihan erinomaisen hyvin. Hiukan mautontahan kesäkurpitsa raakana on, mutta mausteillahan sitä makua saa. Ja tuo purjosipuli sopi sekaan ihan erinomaisen hyvin. Varmaan uuden sadon sipulin varsineen ajaa tällä hetkellä kyllä ihan saman asian.

Kesäkurpitsasalaatti


1 iso kesäkurpitsa
n. 10 cm pätkä purjoa
2 dl ranskankermaa
n. 4 rkl majoneesia
1 rkl Dijon sinappia
suolaa ja pippuria

Pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Silppua purjosipuli. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja mausta suolalla ja pippurilla.


10 kommenttia:

  1. Noita nugetteja on kyllä pakko joskus itse kokeilla, varmasti maistuisi myös tuolle toiselle puolikkaalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan! Meillä tämä ainakin oli taattu menestys! :) Tänään jo kävin ostamassa lisää kanaa, että saadaan tälläkin viikolla näitä tehdä! ;)

      Poista
  2. Nyt nappasi. Meillä syödään viikonloppuna nugetteja.
    Itse tehden nugeteista saa todella hyviä,voittaa ne kaupan "kumiset" nugetit
    mennen tullen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :)
      Mä en ole kaupan nugeteihin koskenut sen jälkeen kun erehdyin lukemaan mitä ne sisältää.... :D Ja nämä tosiaan voittavat ne mennen tullen.

      Poista
  3. Polennasta en olekkaan aiemmin kuullut. Tällaisia voisi kyllä kokeilla tehdä! Kaupan kuminugetitkin on kyllä hyviä, mutta "kunnon lihasta", itse tehtynä varmana parempia ja ravitsemuksellisempia, siitä huolimatta että sisältäisi reilummin hiilareita! Ammoniakilla puhdistettu kanamassa, värjätty ja maustettu millälie, ei kuulosta ihmisen elimistölle mitenkään kovin terveelliseltä ravinnolta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset

    1. No ei kyllä kuulosta kovin terveelliseltä!! :/ Onneksi en saa syödä noita valmiita nugetteja, niin ovat ihan suosiolla jääneet kauppaan. Tosin joskus muistan, että töissä ruokatunnilla syötiin nuudeleita, valmisnugetteja ja makeaa chilikastiketta. :D Ja hyvin meni alas! Mitä vanhemmaks tulee, sitä suurempi hätä tarvii olla että valmisruokiin näppinsä iskee.

      Poista
  4. Huippuja reseptejä ja postauksia sinulla täällä! :) Monet reseptit menevät kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten mukava kuulla!!!! :)
      Kiva kun olet viihtynyt reseptien parissa ja tervetuloa uudelleenkin vierailulle!

      Poista
  5. Kiva kuulla, että resepti toimi =) Suosittelen kokeilemaan polenta kuorrutusta myös kalapalasiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin toimi! :) Näitä on meillä tehty jo uudemmankin kerran ja taas yhtä taatulla menestyksellä. Pitää ehdottomasti kokeilla kalaankin! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)