torstai 8. joulukuuta 2016

Kylmäsavulohirullat


Kauankohan nämä rullatkin on ollut mun "to-do" -listalla. Sanoisin että aika kauan. Itsenäisyyspäivänä päätin pistää pikkasen parempaa pöytään, ja nämä sopivat erinomaisesti kalaosuudeksi.
Olivat kyllä erittäin helppoja ja nopeita tehdä. Ja superherkullisia, nam! Näitä pitää tehdä uudestaankin ja kokeilla välillä jotain toista täytettä. Jos on vinkata hyviä täytteitä, niin vinkit otetaan mielellään vastaan!!

Kylmäsavulohirullat


200 g kylmäsavulohta
2 rkl sitruunamehua
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl hienonnettua persiljaa

Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Lado kalaviipaleet limittäin tuorekelmun päälle siten, ett saat 20 x 20 cm:n kokoisen levyn. Mausta kala sitruunamehulla. Anna maustua hetkisen.
Notkista tuorejuusto sekoittaen. Levitä tasaisesti kalalle. Ripota pinnalle hienonnettua persiljaa. Kääri levy tiiviiksi rullaksi tuorekelmun avulla. Laita rulla pakastimeen pariksi tunniksi, että rulla kovettuu hieman. Leikkaa rullasta viipaleita.


Itsenäisyyspäivänä oli ihan huippu kelit ulkoiluun. Pieni paukkupakkanen ei haitannut, kun aurinko paistoi ihan kirkkaalta taivaalta. Käytiin ensin aamusta Viskin kanssa juoksulenkillä, sit mentiin kävelylenkille melkein heti perään, kun isäntäkin halus lenkkeileen. Ja sit lähdettiin vielä muutaman kymmenen kilometrin päähän, Iso-Valkeelle, hieman käveleen ja kahvinkeittoon. Mietittiin siinä matkalla, että Viski ei ollutkaan siellä ennen ollut. Jimin kanssa siellä muutamia kertoja käytiinkin, mm. TÄÄLTÄ voit lukea.


Näyttipäs maisemat taas erilaiselta näin talvivinkkelistä katsottuna. Tänne pitää kyllä päästää uudestaan ja PIAN! Ihan liian vähän tulee käytyä näissä lähialueen retkeilypaikoissa. Ei aina tarvitse lähteä "merta edemmäs kalaan".


Illalla tuli käytyä vielä juoksutreeneissä ja meillä oli tällä kertaa teemana polkujuoksu. Ja taas sain hyviä vinkkejä lähimaastojen upeista metsäpoluista, joita suurinta osaa ei ole mihinkään karttoihin merkattu. Niin siistiä, saa vähän vaihtelua normi lenkkipolkuihin.





6 kommenttia:

  1. Teillä on ollut hieno retkipäivä. Usein luontopolku löytyy lähiseudulta, pian pääsee kulkemaan lumikengillä. Mukavaa joulun odotusta Koivurannan kaikille asukkaille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumikenkiä ei olekaan koskaan tullut kokeiltua. Näillä seuduilla ei ole tainnut kolmeen tai neljään talveen olla niin paljoa lunta, että olis päässyt edes hiihtämään.
      Nyt pitää kyllä oman lähiseudun luontopolkuja käyttää hyväksi paaaaaljon enemmän, eikä aina vaan haaveilla Lappiin pääsystä!! :)
      Mukavaa joulun odotusta ja kiitos kun kävit jättämässä kommentin!! ♥

      Poista
  2. Mä olen tehnyt nyt jo kuusi saaristolaisleipää ja kolme olisi vielä tehtävänä (äidille, siskolle ja itselle). Nyt tuli mieleeni että mahtais varmasti nämä kylmäsavulohirullat sopia ihanasti saaristolaisleivän päälle! Pitää kokeilla! Ovat niin kauniitakin! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä oletkin ollut ahkera!!! Mä en ole vielä leipäurakkaani aloittanut. Tai tänä vuonna se on onneksi vähän "kutistunut" mutta äidille ja hänen siskoilleen aion leivät perinteiseen tapaan leipoa.
      No sitä mekin mietittiin, että olis varmaan olleet hyviä saaristolaisleivän kanssa. Mulla olis sitä ollut pakkasessa, mutta tyhmänä taas heitin kokonaisen leivän pakkaseen, niin ei viitsinyt koko leipää sulattaa. Yleensä aina paloittelen leivän valmiiksi, niin on sit helpompi sulattaa sitä mukaan mitä tarvii.

      Poista
  3. Aivan ihania nuo rullat! Pitäisiköhän tehdä noita joulupöytään :)
    Ihanaa Joulua teille Nanne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju, ne oli kyllä superhyviä ja mun mielestä aika kivan näköisiäkin! :)
      Oikein ihanaa joulua myös teille!! ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)