perjantai 7. huhtikuuta 2017

Kinder-juustokakku


Kinderkakkua on tullut tehtyä ennenkin KLIK (..ja silloin ihanan Tyyne-kisun kunniaksi, RIP rakas Tyyne♥), mutta väitän että tämä Kinderkakku syntyy puolet nopeammin ja puolet pienemmällä vaivalla. Makuasioista ei voi tietenkään kiistellä, mutta mielestäni tämä oli ihan kelpo kakku, kyllä siinä Kinder maistui.
Tätä nautittiin "ihanien pirjojen" kahvipöydässä, eli nähtiin vanhan työporukan kanssa pitkästä aikaa. Olipa mukavaa taas saada koko sakki kasaan! ♥ 
Kakun ohje löytyi ihan sattumalta Soppa365 -sivustolta. Jotain ihanaa keväisen persikkaista tai sitruunaista menin sinne etsimään, mutta kuinkas sitten kävikään.... 😊

Kinder-juustokakku


Pohja:
150 g suklaakeksejä
75 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
250 g valkosuklaata
3 rkl vettä

Maitosuklaavaahto:
2 dl kuohukermaa
150 g maitosuklaata

Päälle:
suklaamunia

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Valmista ensin pohja. Murskaa suklaakeksit hienoksi kulhossa esimerkiksi juomalasin pohjaa käyttäen. Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja sekoita keksimuruihin. Painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin kovettumaan.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää se vaahdon joukkoon nauhana koko ajan vispaten.
Kiehauta tilkka vettä pienessä kattilassa ja nosta pois hellalta. Purista liivatteesta kylmä vesi pois ja sekoita kuumaan veteen vispilän tai haarukan avulla. Lorota täytteen sekaan ohuena nauhana koko ajan vispaten. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Valmista maitosuklaavaahto juuri ennen kun otat kakun jääkaapista. Sulata maitosuklaa vesihauteessa. Vispaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Valuta sulanut suklaa hitaasti kerman joukkoon edelleen vispaten.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluastialle. Nostele päälle maitosuklaavaahto ja koristele esim. suklaamunilla.


Asiasta kukkaruukkuun, vitsit että meiän Viski oli maailman onnellisin koira viime viikolla. Sillä on pakkomielle yhteen leluunsa. Ei pysty meneen nukkuun ilman sitä jne jne. Lelu muistuttaa pusukalaa, mutta taitaa olla oikeasti joku lintu. Ja viime viikolla löysin Viskille samanlaisen lelun, mutta paljon suurempana ja eri värisenä. Ja ai jee se meni koko koira ihan sekaisin kun yhtäkkiä olikin kaksi lempparipalloa. Siinä oli illalla sen päivänen asetteleminen niissä, että mahtui pedille sekä koira että kaksi isoa lelua! :) Nyt toisesta pallosta on tullut ulkolelu ja toinen jäi sisäleluksi.



Ja Pimun voinnista sen verran, että kissa on tällä hetkellä oma pirteä itsensä. Näin kahden päivän nesteytyksessä olon jälkeen. Mutta en oikein osaa vielä olla täysin huoletta, ennen kuin ollaan otettu kontrollikokeet niistä munuaisarvoista.... Jos kaikki on muuten nyt ok, niin sit mennään vasta pääsiäisen jälkeen kontrolliin.


Meillä oli sunnuntaina ihana vieras - meidän kummipoika Ropi 2,5 vee. Se on kyllä sellainen hurmuripoika, että voisin adoptoida sen tänne meille vaikka samantien. ♥
Kävi meille pieni äksidenttikin. Ropin piti mennä heittämään lelu Viskille veteen ja samalla plumpsahti itsekin sinne. Onneksi olin itse vieressä ja sain pojan nopeasti kainaloon sieltä kylmästä vedestä. Sit äkkiä sisälle, vaatteet pois ja poika peiton alle lämmittelemään. Selvisimme onneksi pelkällä säikähdyksellä, mutta tämä oli kyllä taas hyvä muistutus siitä, että lapsia ei passaa yhtään jättää vahtimatta kun asuu tuolla veden äärellä....



Mukavaa viikonloppua kaikille! ♥

6 kommenttia:

  1. Namskis! Ihana Viski! <3
    Nyt viikko takana 2-3v taaperoiden kanssa ja just tuon takia on ihan hyvä, että aloittelen nyt työt työkokeilulla "ilman vastuuta". Ei meillä järveä päiväkodin pihassa ole, mutta kaikkea voi sattua ja mä en vielä kykene säntäämään perään kinttuni kanssa. :D Sisätiloissa en ole malttanut olla vain seinäruusuna joten ihan normi hoitajan hommia olen tehnyt, mutta ulos en ole suostunut menemään ja sitä mieltä on pomonikin.:,D Onneksi selvisitte vain säikähdyksellä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viskin miehisyys ei paljoa kärsi, vaikka tykkääkin hoivailla lelujaan! :)
      Joo kyllä noissa aika kova vastuu on. Joka paikkaan pitää pää edellä mennä. Ja tuossa iässä järki ja vauhti ei vielä kulje käsikädessä.

      Poista
  2. Hmmm, keväistä... Mäkin menin aamulla seikkailemaan nettikaupoissa tilatakseni itselleni vaaleita, keväisiä vaatteita. Kassalle päästyäni huomasin korissa olevan parit mustat housut, mustan takin, tummanharmaan paidan... :D

    Onneksi Pimu voi jo paremmin. Toivottavasti arvotkin on kunnossa, niin saatte olla murehtimatta. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :D Jotenkin kuulostaa tuo sun vaatteiden värivalikoima kovin tutulta! :D Nyt olen kyllä urheilu/ulkoiluvaatteet pyrkinyt ostamaan kaikki muuna kuin mustana. Liian vaarallista lenkkeillä ison tien varressa mustiin pukeutuneena. Mitä pirtsakampaa väriä sen parempi! :)

      Kyllä Pimu eilen jo oli aika lailla oma itsensä, mutta olen kyllä ihan hysteerinen sen kanssa. Koko ajan tarkkailen sen joka liikettä. Ei ihme että se ei ole ihan täysin oma itensä kun en minäkään ole.... :/

      Poista
  3. Nam miten herkullisen näköinen kakku, täytyy kirjoittaa ohje itselle muistiin :) Aurinkoista viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon ♥ kakku oli herkullista ja ihanan helppoa myös tehdä. Ei ollut liikaa tekovaiheita.
      Aurinkoista viikonloppua myös sinulle ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)