maanantai 17. heinäkuuta 2017

Juhannuksen retro-pastasalaatti


Jos en ihan väärässä ole, niin juhannuksesta taitaa jo tovi olla kulunut... :D Mutta ei vaan millään malta kesää ja ihanaa valoisaa aikaa viettää sisätiloissa, tietokoneen äärellä. Mielummin nautin nyt lämmöstä ja valosta ulkosalla. Kyllä sitä sitten syksyllä taas ehtii koneen äärellä istua enemmän kuin tarpeeksi.
Mutta pakko siis jakaa vielä juhannukselta yksi herkullinen (ja edullinen) salaattiresepti. Sopii erinomaisesti etenkin kesäiseen buffetpöytään. Itse kävin tätä salaattia napsimassa jääkaapista vähän väliä. Toimii myös mukavana välipalasalaattina. Pastasalaatin ohje on napattu Maku-lehdestä. Taisin tehdä salaattia tuplasatsin, jotta varmasti riittää. Ja riitti kans! :)

Makaroni-makkarasalaatti
n. 10 annosta

 4 dl sarvimakaronia
300 g lenkkimakkaraa
2 maustekurkkua
15 cm pala purjoa
1 pss (200 g) herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
½ dl persiljaa silputtuna

Kastike:
1 valkosipulinkynsi
1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippurirouhetta

Keitä makaronit runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä.
Leikkaa makkara ja maustekurkut kuutioiksi. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Sekoita makaronit, maustekurkut, purjot, herne-maissi-paprikasekoitus ja persilja salaatiksi.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset ja kääntele salaattiin. 


Juhannusta vieteltiin osittain kotona ja osittain mun vanhempien & veljen perheen kanssa. Mukavan rauhallinen juhannus ♥


Juhannuspäivä oli sopivan kostea kokonsytytystouhuun. Kovin kuivalla kelillä ei olis uskaltanut edes harkita sytyttämistä. Äkkiä olis viereiset pellotkin saaneet kulotuksen! :)


Juhannuspäivänä kävi vierailulla myös ystäväpariskunta, mukanaan kuvauskopteri. Sillä saatiinkin upeita kotikuvia, joihin pääsi kokkokin mukaan.


Sateisesta ja harmaasta säästä huolimatta nautimme täysin rinnoin rauhallisesta juhannuksen vietosta. Tälläisiä pidennettyjä viikonloppuja saisi olla useamminkin!

 

4 kommenttia:

  1. Näyttääpäs hyvältä! Jykä tekee aina silloin tällöin samantyylistä. Makkara tosin on eri ja kastikekin. Vaihtelun vuoksi voisi kokeilla tätä sunkin versioita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin oikein positiivisesti yllättynyt tän salaatin hyvyydestä. Ei aina tarvita broiskua tai tonnikalaa pastasalaattiin. Jää kyllä meidän ruokalistalle. :)

      Poista
  2. Jostakin luin, että jossain päin on alettu tekemään 9h työpäiviä kotihoidossa, jotta työnteolle jäisi ihan oikeasti aikaakin. Tämän seurauksena vapaapäiviä kertyy enemmän putkeen pidettäväksi ja aikaa töistä palautumiseen jää enemmän. Sairaspoissaolot on vähentyneet ja henkilökunta on ollut tyytyväisiä. Voi, kun meilläkin siirryttäisiin tuolaiseen rytmiin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidemmät vapaat on kyllä niin kiva juttu!! Mäkin teen aina vähintään 2 viikkoa kuukaudesta 6 päiväistä, jolloin vapaapäiviä kertyy ja niitä on kiva sitten pitää pidennettyinä viikonloppuina aina siellä täällä. Nytkin on jo syksylle paljon pikkulomia varattuna. Ei ahdista tippaakaan syksyn tulo, päinvastoin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)