tiistai 2. tammikuuta 2018

Extempore reissu Naantaliin ♥


Ensinnäkin, erittäin hyvää uutta vuotta 2018 ♥

Palataan silti vielä hetkeksi vuoteen 2017. 😊 Meillä oli molemmilla vapaapäivä lauantaina, ja päätettiin jo ennen joulua, että silloin lähdetään koko konkkaronkka ajeleen johonkin. Ja kuinka ollakaan löysimme itsemme yhdestä lempikaupungeistamme, Naantalista. Kävimme viime juhannuksena syömässä Naantalissa ja jo silloin sanoin, että haluan pikaisesti tulla uudestaan ja ottaa kameran mukaan. Kierrellä ja kaarrella ympäri kaupunkia kaikessa rauhassa. Ja nyt vasta siihen tarjoutui tilaisuus. 


Olipa hassua nähdä kaupunki niin hiljaisena. Yleensä sieltä saa rannan lähettyviltä etsiä parkkipaikkaa aika kauan. Nyt parkkipaikat loistivat tyhjyyttään ja kaikki parkkimaksuautomaatitkin olivat huppujen suojissa talvehtimassa. Eikä ihmisiäkään juuri vastaan tullut. 


Naantalin vanhakaupunki on kyllä jotain ihan älyttömän kaunista! ♥ Aina se hurmaa olemuksellaan. Kävi siellä mihin vuoden aikaan tahansa. Mutta jotenkin tykkäsin kyllä enemmän tästä hiljaisesta ja tyhjästä Naantalista, kuin siitä ihmisiä täynnä olevasta, turistirysä Naantalista. Miten en ollut ajatellutkaan, että Naantali on näin kaunis joulukaupunki?!? Olen kuullut, että Porvoota on kovin kehuttu, mutta miksei Naantalia.... 😏 Ihania jouluisia koristeita, paljon pieniä yksityiskohtia, tunnelmallisia valoja ♥ Päätin joulukuussa, että vuonna 2018 haluan tai siis oikeastaan mun on PAKKO päästä käymään joulukuussa Rovaniemellä. Haluan päästä kunnon joulutunnelmaan. Mutta nyt ehkä saatankin perua puheeni, ja lähteä viikonloppumatkalle Naantaliin. 


Jotenkin siinä jouluista tunnelmaa nauttiessa joka solulla alkoi tehdä mieli glögiä. Ja huomattiinkin, että Föribaari oli auki ja kyllähän tälläiseen aikaan melkeinpä joka paikassa glögiä tarjoillaan. Päätimme kuitenkin ensin käydä kävelemässä ja viedä koira autoon ja sitten käydä ihan rauhassa nauttimassa glöksät.


Vaikka pääosin viihdynkin maalla asumassa, kaikessa rauhassa, ilman naapureita kyljessä, niin täytyy myöntää että jos rahapussi sen sallisi, niin voisin kyllä tuonne Naantalin vanhaan kaupunkiin muuttaa. Etenkin rantatalot oli niin kauniita, että ei niistä meinannut silmiä saada irti.


Vanhastakaupungista noustiin Rakkaudenpolkua pitkin Kuparivuorelle. Polku on saanut nimensä jo 1800-luvun alussa, kun venäläiset sotalaivaston upseerit kohtasivat Naantalin tyttöjä polulla.


Kuparivuorelta on kyllä komeat näkymät merelle ♥


Vanhassakaupungissa olisi kävellyt vaikka kuinka kauan. Taloissa ja niiden pihoilla on paljon pieniä yksityiskohtia, joita ei huomaa, ellei keskity eteenpäin paahtamisen sijaan ympäristöön.


Mutta glögihammasta alkoi lopulta kolottaa niin kovin, että lähdettiin kävelemään autoa kohti ja vietiin koira sinne hetkeksi huilaamaan. Föribaarin ulkotiloissa oli muutama koira, eli sinne olisi varmasti Viskikin ollut tervetullut. Mutta kun oltiin jo koko päivä oltu reissussa, todettiin, että Viskin on mukavampi jäädä autoon huilaamaan.


Päivä alkoi jo hämärtyä kun kävelimme kohti Föribaaria. Hämäryys teki kaupungista vaan entistä kauniimman tunnelmallisine jouluvaloineen ♥


Ja saatiinhan me ne glögit ♥ 
Ja maistuikin pirun hyvälle niin tunnelmallisessa ympäristössä, reippaan kävelylenkin jälkeen. 


Förissä istuskellessamme huomasimme että kyllähän tässä nälkäkin alkaisi jo vähän olla. Käytiin vielä ennen lähtöä syömässä herkulliset pasta-annokset Hasta la Pastassa. Nam 😋 
Tälläisiä extempore reissuja arjen keskelle lisää kiitos ♥ 
4 kommenttia:

 1. Oikein Hyvää Uutta Vuotta teille ❤ kiva kaupunki, ollaan vaan Muumimaailmaan menty ja samalla ihasteltu kesäistä Naantalia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Vilijaana ♥
   Naantali on kyllä niiiiiiiin ♥ ja ihan joka vuodenaikaan!!!

   Poista
 2. Ihan samaa mieltä , Naantali on ♥ ! Mekin usein käydään vanhassa kaupungissa kävelyllä, siellä on niin mukava tunnelma. Ja itsekin tykkään tästä hiljaisemmasta Naantalista enemmän. Testasitte siis Hasta la Pastan - on nyt pakko myöntää etten ole siellä vielä käynyt vaikka Naantalissa asunkin. Asia pitänee korjata tämän vuoden aikana :) Olen ainakin kuullut, että siellä olis hyvää ruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naantali on kyllä niiiiin ♥
   Sinne voisin kyllä muuttaa vaikka heti tältä istumalta. Jotenkin se kaupunki tuntuu vaan niin kotoisalta. Ja ihanaa että on meri niin lähellä.
   Kyllä, testasimme Hasta la Pastan ja olimme kyllä erittäin tyytyväisiä! Pasta oli erittäin hyvää, mutta mistä olimme vielä enemmän onnessamme oli hyvä alkupalan raastepöytä, superherkulliset maustetut patongit sekä aioli. Nam nam! Sopi siihen pastan kylkeen jotenkin niin erityisen hyvin. Aika täynnä oltiin kun sieltä lähdettiin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)