perjantai 9. maaliskuuta 2018

Pellillinen jauhelihapiirakkaa


Vyö on taas alkanut kiristää siihen tahtiin 😂 että on ollut pakko alkaa vähentämään makeiden juttujen leipomista! Mutta tehdään sen sijaan suolaisia, niin ei tarvitse kokonaan olla leipomatta. Ja jostain kumman syystä nämä suolaiset tekevät meillä paljon paremmin kauppansa. Etenkin kaikki missä on käytetty jauhelihaa.
Nyt alkaa olemaan jo aika arsenaali hyviä jauhelihapiirakkareseptejä, ja sinne kärkeen napsahti tämäkin. Ohje on Tarun taikakakut blogista. Sekin tietysti jo kertoo, että ohje ei voi olla huono! Vaihdoin pohjan grahamjauhot sämpyläjauhoihin, koska Lidlistä ei grahamjauhoja saanut. Mutta toimi näinkin.

Pellillinen jauhelihapiirakkaa


Pohjataikina:
250 g maitorahkaa
250 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
1 dl rouheisia sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

HUOM! Pohja onnistuu myös gluteenittomista jauhoista!

Täyte 1:
200 g ruohosipulituorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 kananmunaa
2 reilua tl sinappia
2 reilua tl tomaattipyrettä
2 dl juustoraastetta

 Täyte 2.
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 iso kynsi valkosipulia
1 tl suolaa
1 tl viispippuria
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
kourallinen basilikaa
---
3 tomaattia
2 dl juustoraastetta


Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi, jauhot ja suola. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse ja painele uunipellille.

Täyte 1:  
Sekoita vispilällä kaikki nestemäiset ainekset sekaisin ja lisää lopuksi juustoraaste.
Levitä täyte pohjan päälle.

Täyte 2:
Pilko sipuli ja laita paistinpannulle oliiviöljyn kanssa. Purista mukaan vielä valkosipulin kynsi. Paista sipulit pehmeiksi. Lisää sitten mukaan jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Laita jauhelihaseos edellisen täyteen päälle. Pilko sitten kolme tomaattia (poista kannat!) ja asettele piirakan päälle. Laita lopuksi päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa alatasolla n.30 minuuttia.



Viime viikko meni tosiaan lomaillessa ja kyllä täytyy näin jälkikäteen sanoa, että lomailmat todellakin suosi mua tällä kertaa. Ei olisi upeampia ulkoilukelejä voinut toivoakaan! 🌞 Mun veljen lapset tosiaan lomaili meillä, vaihtelevalla kokoonpanolla. Niitä kun on siunaantunut neljä kappaletta, niin välillä yksi meni kotiin ja pari tuli tilalle jne ja viimeiset pari päivää oli sit koko sakki koossa.


Olen kyllä niin ylpeä tuosta meidän koirasta! ♥ Ekaa kertaa oli niin, että ei tullut yhtään mitään ärinämurina -tilanteita. Viski ei ole kovinkaan tottunut lapsiin. Tai vaikka olisikin, niin luonteeltaan on sellainen, että tykkää enimmäkseen oleilla ihan rauhassa. Se ei tykkää että sitä mennään silittelemään silloin kun ei itse sitä tahdo. Se ei myöskään tykkää mistään halimisista yms. Nää lapset on tottuneet elämään koirien kanssa ja tietävät miten niiden kanssa käyttäydytään, mutta aina silti välillä tulee niitä tilanteita, kun esim. joku vahingossa astuu Viskin hännän päälle... Ja Viskihän ei siitä tykkää ja sen kyllä ilmoittaa kovaan ääneen. Koiraahan ei koskaan saa komentaa murisemisesta, vaan miettiä että miksi se murisee ja yrittää auttaa se pois siitä tilanteesta joka murinan aiheuttaa. Näin ei pääse syntymään tilanteita että "koira puri varoittamatta". Lapset kyllä yleensä kiltisti pyytävät Viskiltä anteeksi hännän päälle astumista ja taas on rauha maassa! ♥



Mutta meilläpä menikin lomaviikko tällä kertaa erittäin hienosti ja vaikka Viski oli kuinka väsynyt, jaksoi se silti touhuta lasten kanssa! Voih, mun isopiänimiäs ♥



5 kommenttia:

  1. Tuo piirakka odottelee mullakin testilistalla, ja näyttää sunkin tekemänä niin hitsin herkulliselta, että pitänee pian tehdä itsekkin! :D ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voi muuta kuin suositella!! :) Hyviä suolaisenpiirakan ohjeita ei koskaan voi olla liikaa... ;)

      Poista
  2. Nyt alkoi tekemään mieli tätä! Tää on tosi hyvää! 😋😄 Niin ihanasti aina musta/mun resepteistä kirjoitat, ihan sydäntä lämmittää ❤❤❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ♥ Kiitos Taru! Sun ohjeet on vaan niiiiiiiin hyviä! ♥
      Nytkin mulla on tuolla jääkaapissa odottamassa huomista "päiväkahviseuraa" sun ohjeella tehty Nutella-kräämi kääretorttu! :)

      Poista
    2. Kääk sitäkin herkkua! 😄❤

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)