sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Kevätreissu Öölantiin, osa 1.


Terveiset täältä auringon ja tuulen saarelta, Ruotsin Öölannista! 🌞
 Perinteinen kevätreissu menossa siis. Ollaan nyt neljä päivää täällä oltu ja neljä kokonaista päivää olisi vielä edessä. Pakko vähän päivitellä nyt jo kuvia tänne, jotta reissun jälkeen ei tulisi mitään 10 kilometrin mittaista päivitystä! 😬

Aiemmista Öölannin reissuistamme voit käydä lukemassa TÄÄLTÄ>Matka Tukholmasta Öölantiin sujui hyvin. Mitä nyt taas sai ihmetellä ruotsalaisten ajokulttuuria. Monet ovat sanoneet, että Tukholmassa on helppo ajaa kun annetaan kaistaavaihtaessa tilaa jne. Mutta kukaan harvemmin mainitsee, että täällä ajetaan aika kovin ja kaistoja myös vaihdetaan kovissa vauhdeissa, pienissä tiloissa ilman vilkkua jne jne. Huh. Aika hurjaa touhua. Selvittiin kuitenkin ehjin nahoin Öölantiin ja täällä se liikenne onkin ihanan rauhallista.Nyt huomaa vapun lähestyessä, että porukkamäärä saarella on lisääntynyt. Ihmiset tulevat mökeille ja leirintäalueille viettämään vapaapäiviään. Vappu tuntuu muutenkin Ruotsissa olevan kovempi juttu kuin koto-Suomessa. Tässä ollaan juuri pähkäilty, että mihinkäpäin Öölantia mennään huomenna ihastelemaan vappukokkoa. Jossain paikoissa saattaa olla myös ilotulitus.Öölanti on sään suhteen ehtinyt neljän päivän aikana näyttämään lähes kaikki kasvonsa. Nyt on onneksi pari päivää menty aurinkoisissa, joskin tuulisissa merkeissä. Ja se vasta on petollista. Kuljeskelet rannoilla kaikessa rauhassa, auringon lämmittäessä mukavasti. Ja illalla huomaat, että posket ja nenänpää helottaa iloisen punaisina, kiitos auringon! 😄


Kaksi viimeisintä päivää on mennyt täysin kalastuksen merkeissä. Itse en kalastele, eikä Viskikään 😂 mutta tuo isäntä tykkää kahlailla munaskuja myöden vedessä. Kahlailut on onneksi palkittu jo kalasopan muodossa. 🐟


Merikotkia ei tälle reissulle ole vielä osunut silmään yhtäkään. Samoin kuin ei hylkeitäkään. Mutta jäneksiä ja kauriita senkin edestä. Viskin unelma olisi juoksennella täällä vapaana pitkin niittyjä ja jahdata eläimiä, mutta hänpä ei saakaan olla hetkeäkään vapaana täällä. Kiitos vahvan saalisviestin, toisaikaisen kuulon ja piikkilanka-aitojen.
Kiitos uuden, kevyen (ja toimivan) läppärin, minun on helppo täältä rannoiltakin päivitellä blogia, joten palatkaamme asiaan taas kun asiaa ilmenee!
Mukavaa vappua kaikille!!! 🎈


6 kommenttia:

 1. Ihanaa päästä tuolla tavoin ottamaan hieman etäisyyttä arkeen. Voi että! �� Tiedätkös Nanne, että olen ollut lukiovuosinani �� (montakymmentä v sitten) yhden kesän töissä Tukholmassa ja liikenne oli jo silloin aika hurjaa. Itse tosin kuljin metrolla työmatkat.
  Öölanti kuulostaa hienolle! Nauttikaa loppulomasestanne ja glada vappen teille! ������

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, sanos muuta! Tämä tekee niiiin hyvää! Ei tarvitse miettiä normaaleja arkiasioita tippaakaan. Ainoa murhe on miten kisut pärjää kotona, mutta onneksi niillä on hyvät hoitajat!
   Oli kyllä hurjaa liikenneöintiä, oikein pelottaa kun perjantaina pitäisi lähteä Tukholmaa kohti, mutta ehkä perjantai-iltana liikenne olisi vähän hiljaisempaa, toivottavasti...
   Kiitos paljon, ja samoin sinne, oikein hauskaa vappua!!

   Poista
 2. Ihanan luonnonläheinen paikka, ja meri ympärillä. Juuri oivallinen paikka irtiotolle arjen hulinasta. :)Niin kauniita kuvia <3. Viskikin varmasti nauttii ulkoilusta :) Oikein mukavaa lomaa teille, ja Hauskaa Vappua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaura!! Tämä paikka on kyllä täysin vienyt meidän sydämet! Koska saari on niin kapea (leveimilläänkin vain n. 16 km) niin meri on koko ajan lähellä.
   Viski on saanut jo todellisen raitisilmamyrkytyksen. Aamulla lähdetään seikkailemaan ja kun illalla palataan takaisin mökille, hän suorastaan kaatuu omalle pedilleen nukkumaan. Mutta nuorena koirana on onneksi jo heti seuraavana päivänä valmis uusiin seikkailuihin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)