Kylläpä on nyt kokkailumotivaatio nollassa. Kun tuo päänuppi käsittää sen, että loma alkaa lähestyyn, niin kuin sitä käykin niin että piristymisen sijaan vaan laiskistuu. Ei oikein kotona jaksaisi tarttua mihinkään hommaan. Ehkä vaihtelu tähän normi arkeen on just tässä hetkessä ihan paikallaan. Viime viikollakin isäntä hoiti melkeinpä vallan kaikki kokkailut 🙊 Sain sentään sen verran aikaiseksi, ettäs leivoin yhden suolaisen piirakan. Sitä nautittiin hyvässä seurassa, vanhojen työkavereiden kanssa. 💗 Mulla oli ensin aikomuksena tehdä jotain parsasta, mutta kuinka ollaakaan kun näin päätin, niin parsan hinta oli kaupassa jotain niin suolaista, että totesin jotta voinhan tehdä jotain muutakin tällä kertaa. Pitkään olen pohtinut miltää mahtaa maistua paljon hehkutettu pinaatti-fetapiirakka ja hyväähän se oli. Ohje piirakalle löytyi Hella ja houkutus -blogista.
Pinaatti-fetapiirakka
Pohja:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
4 rkl kylmää vettä
Täyte:
2-3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 pkt tuoretta pinaattia (tai vaihtoehtoisesti pakastettua)
1 pkt fetaa
3 munaa
1,5 dl ruokakermaa
mustapippuria
Tee ensin pohja. Nypi pehmennyt voi jauhojen ja suolan sekaan. Lisää kylmää vettä vähän kerrallaan taikinaa vaivaten. Taputtele taikina parin sentin paksuiseksi levyksi kelmun päälle ja kääri se tiiviiksi paketiksi kelmuun. Nosta taikina jääkaappin n. puoleksi tunniksi.
Kauli taikina ohueksi levyksi piirakkavuoan muotoon. Taputtele taikinalevy vuokaan ja leikkaa ylimenevät reunat pois. Töki pohjaan muutamat reiät haarukalla. Esipaista pohjaa 175 asteessa n. 10-15 minuuttia.
Valmista täyte. Silppua sipulit pieneksi ja kuullota pannulla öljyssä. Lisää paiston loppuvaiheessa tuore pinaatti ja anna lämmetä hetken. Pinaatti menee kasaan hetkessä, joten nosta pannu liedeltä heti kun pinaatit ovat kutistuneet. Kaada pinaatti-sipuliseos piirakkapohjan päälle. Murenna myös feta vuokaan. Vatkaa munat ja lisää joukkoon kerma. Mausta seos mustapippurilla ja kaada piirakkavuokaan pinaatin ja fetan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
4 rkl kylmää vettä
Täyte:
2-3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 pkt tuoretta pinaattia (tai vaihtoehtoisesti pakastettua)
1 pkt fetaa
3 munaa
1,5 dl ruokakermaa
mustapippuria
Tee ensin pohja. Nypi pehmennyt voi jauhojen ja suolan sekaan. Lisää kylmää vettä vähän kerrallaan taikinaa vaivaten. Taputtele taikina parin sentin paksuiseksi levyksi kelmun päälle ja kääri se tiiviiksi paketiksi kelmuun. Nosta taikina jääkaappin n. puoleksi tunniksi.
Kauli taikina ohueksi levyksi piirakkavuoan muotoon. Taputtele taikinalevy vuokaan ja leikkaa ylimenevät reunat pois. Töki pohjaan muutamat reiät haarukalla. Esipaista pohjaa 175 asteessa n. 10-15 minuuttia.
Valmista täyte. Silppua sipulit pieneksi ja kuullota pannulla öljyssä. Lisää paiston loppuvaiheessa tuore pinaatti ja anna lämmetä hetken. Pinaatti menee kasaan hetkessä, joten nosta pannu liedeltä heti kun pinaatit ovat kutistuneet. Kaada pinaatti-sipuliseos piirakkapohjan päälle. Murenna myös feta vuokaan. Vatkaa munat ja lisää joukkoon kerma. Mausta seos mustapippurilla ja kaada piirakkavuokaan pinaatin ja fetan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Jos ruoanlaitto ei niinkään ole kiinnostanut, niin lenkkeily märillä pelloilla ja metsissä on kiinnostanut senkin edestä.
Kevät 💖
Pitäis muistaa enemmän arvostaa myös näitä omia kotinurkkia. Muutamien kilometrien säteeltä löytyy ihan mielettömän kivoja lenkkeilypaikkoja. Kuten nämäkin maisemat. Eikä yhtään haittaa vaikka vähän lenkkarit kastuu 😁
Oi kuinka ihania kuvia. Teillä on komiat kotimaisemat!
VastaaPoistaMeillä tuo feta-pinaattipiiras on yksi lemppareista. Herkulliselle näyttää!
Pitäähän lomaan saada valmistautua lepäilemällä ja keräämällä voimia;))
Tsemppiä ja mukavaa menoa!
Kiitos Leena!!
PoistaMinäkin lopultakin uskaltauduin tätä kokeilemaan ja hyvää oli. Tosin isäntä ei edes suostunut maistamaan, mutta riittipähän itselle enemmän! ;)
Upeita luontokuvia oot ottanut! <3 Herkkupiirasta, feta ja pinaatti on ihana yhdistelmä. :)
VastaaPoistaKiitos Kaura!!
PoistaNo niinpä, onneksi minäkin lopulta testasin tätä!! :)
Hyvän näköinen piirakka kyllä :) Kauniita luontokuvia olet kyllä ottanut.
VastaaPoistaKiitos Hilu!!!
PoistaOli luojan onni että parsat oli sen verran kalliita, muutoin olisi tämä piirakka jäänyt täysin testaamatta.
Tosi herkullisen näköinen piirakka! Pitäis tuollaista kyllä kokeilla! 😋
VastaaPoistaMulla on sama tuon kokkailun ja leipomisen kanssa. Kiinnostus on vähän lopahtanut... ulkohommat vetää puoleensa enemmän 😄 Teillä on kyllä mahtavat maisemat siellä! Meillä on tässä ihan 0,5km päässä järvi ja pitkät luontopolut. Omassa pihassa saa seurata kun kurjet ja joutsenet lentelee yli 😊 Asutaan kivassa paikassa kun ollaan järven, joen ja meren välissä! 😃
Kiitos Taru!
PoistaIhan sama homma, mutta niin sen ehkä pitää mennäkin, täällä Suomessa kun tuo kevät/kesäkausi on niin pirun lyhyt. Nautin jo ihan pelkästään tästä ihanasta valoisuudesta.
Teillä on kyllä ihan unelmasijainti kodilla. Meitäkin tuo meri kiehtoo kovin, mutta aina joudutaan melkeinpä se tunnin matka tekemään ennen kuin meren rantaan päästään. Ja teillä on se ihana Reposaarikin siinä ihan nurkilla!