keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Pellillinen omppupiirakkaa


Ei meinaa millään saada itseänsä istutettua taas koneen ääreen, kun elämä myllertää ympärillä. Ensin tuo Viskin sairastumisjuttu ja nyt puhaltelee muutenkin vähän uudet tuulet elämässä. 😳 (Niistä lisää sitten kun on enemmän jotain kerrottavaa.)
Mutta vaikka elämässä sattuu ja tapahtuu, niin onneksi leipominen maittaa aina! 😍 Ja mikäs sen parempaa syysherkkua kuin vanha kunnon omppupiirakka. 
Ohje on äärimmäisen helppo, kun pohjan ainekset vaan sötkötetään yhteen ja levitetään pellille. Tämän ehtii tehdä näppärästi, vaikka vieraat jo lähes kolkuttelisivat oven takana.

Omenapiirakka
pellillinen


Pohja:
4½ dl piimää
3 dl sokeria
7½ dl vehnäjauhoja
1½ tl soodaa
150 g sulatettua voita

Päälle:
kuorittuja omenaviipaleita
kanelia
(fariini)sokeria

 Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään, levitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja asettele päälle omenaviipaleet, kanelia ja (fariini)sokeria. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia,  kunnes pinta saa kauniin värin.



Piirakka on niin hyvää, että ei välttämättä tarvitse edes vaniljakastiketta/-jäätelöä. Mutta jos kuitenkin vaniljakastiketta haluatte, niin suosittelen tätä Oatlyn kaurapohjaista vaniljakastiketta. Huhheijaa mutta on hyvää ja ihanan paksua!

Kiitos vaan vinkistä Nonnulan Jonna!! ❤ 


Meiän rantaan muutti alkuviikosta ihana joutsenpari ❤

Niiden touhuja on niin hauska seurailla. Ja nyt ne saavat kaiken lisäksi olla ihan rennosti, kun Viski ulkoilee toistaiseksi pihalla ainoastaan hihnassa. Normaalistihan Viski ajaa kaikki linnutkin pois meidän pihalta ja rantavedestä.



Aina aamuisin kun menen pihalla, muistan minkä takia tykkään syksystä niin paljon ❤

On se vaan kaikista kaunein vuodenaika!! 


8 kommenttia:

  1. Kauniin sumuisia kuvia :) Omenapiirakka näyttää myös herkulliselta. Itse ei ole tullut tehtyä vielä yhtään omenapiirakkaa tälle syksylle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hilu! ♥
      Mullakin tämä oli vasta eka piirakka. Ja tätäkään en varmaan olis leiponut, ellei olis töistä tullut niin kovaa painostusta leipomiselle! :D

      Poista
  2. Ihan mielettömän upeita kuvia, wau! :))
    Etenkin tuota kissakuvaa tekee mieli katsella vaikka kuinka kauan.
    On muuten omppupiirakkakin houkuttelevan näköistä ja juuri tuo vaniljakastike omaakin herkkua. Terkkuja Viskille ja hyvää viikonloppua teille sinne upeisiin maisemiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lyyti-kissa on ollut nyt niin onnellinen, kun Viskiä pitää niveltulehduksen vuoksi ulkoiluttaa ainoastaan hihnassa. viskillä kun on paha tapa ajaa Lyytiä ulkona takaa. Nyt hän on rentoutunut ihan silmissä ja tepsuttelee pihalla omia tepsutuksiaan! ♥ Jos siis jotain huonoa niin aina jotain hyvääkin.
      Joo olin todella yllättynyt kuinka herkullista tuo kaurapohjainen vaniljakastike voikaan olla!! Nam nam! Enää en kyllä muuta edes osta!

      Poista
  3. Mahtavat kuvat!
    Rakastan omenapiirakkaa niin paljon, että tätä on melkein pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! ♥
      Omenapiirakka tosiaan on ihan superhyvää ja tämä oli kyllä helppo ja hyvä ohje!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)