tiistai 2. lokakuuta 2018

Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku....


Joku on joskus väittänyt, että kuivakakun kanssa ei voi epäonnistua. Eipä. Voin sanoa, että KYLLÄ VAAN VOI! 😅 Jotkut taivaan merkit kun on väärässä asennossa, niin ei onnistu mikään. Tein viime viikonloppuna yhden Pätkis-kuivakakun, josta tuli ihan sairaan hyvää, mutta puolet kakusta jäi irroitettaessa vuokaan. Blaah.... Olin ihan itkun partaalla, mutta onneks tuo mies sanoi, että kakkua voi ihan hyvin vielä syödä, vaikka siitä vähän paloja puuttuukin. Ja hyvä etten heittänyt sitä roskiin, koska hyväähän se oli. 
Tämä suklainen kahvikakku sentään onnistui irtoamaan vuoastaan nätisti. Ja makukin oli mitä täydellisin. Ja selvispä tässä myös, että vika ei aina välttämättä ole mun leipojan taidoissa. Meidän uuni taitaa vedellä viimeisiään. Sormet ristissä toivon, että se kestäisi sinne saakka kun veronpalautusrahat ovat tulleet tilille.... 🙏

Suklaa-kahvikakku
 (1,5 litran vuokaan)


150 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
½ dl maitoa
½ dl vahvaa kahvia
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
½ dl hasselpähkinärouhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, vatkaa välillä. Sekoita keskenään vahva kahvi ja maito.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja nestettä. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista kakkua noin tunti 175 asteessa.



Ja jottei tekeminen loppuisi kesken, aloitin kansalaisopistossa järkkärikamerakurssin. Ihan hyvä näin viiden vuoden jälkeen opetella edes perusasiat omasta kamerasta! 😂😂 Meillä on kaksi kurssikertaa jo ollut ja paljon olen jo oppinut uutta. En usko että musta tulee koskaan mitään huippukuvaajaa (koska "taiteellinen silmä" puuttuu, you know....), mutta jos edes vähän ymmärtäis jotain sen oman kameran toiminnasta.



Mutta nyt tätä kuvatulvaa tulee varmaan vieläkin enemmän blogiin, kun laitan näitä mun treenipläjäyksiä tänne. Nämä kuvat on viime viikolta. Se aamu kun oli pakkasta ja upea keli ❤



Hyvää alkanutta lokakuuta kaikille 💚
(toivotaan kuitenkin että kuukaudesta ei tulisi kovinkaan lokainen....)

5 kommenttia:

  1. Oho! Nyt on helppo sanoa, että ymmärrän hyvin. Kirjoitin tänään omaan postaukseeni juuri samasta ongelmasta. Toivottavasti sinä saat uuden, hyvän uunin. Itse joudun vielä kitkuttelemaan entisellä..
    Herkulliselle näyttää tuo kakku! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi meitä uuniongelmaisia!!
      Minun uuni toimii muuten ihan hyvin, mutta korkeisiin lämpötiloihin se ei vaan enää jaksa lämmetä. Ja kyllähän se vähän paistaakin toispuoleisesti, eli luulen että osa vastuksista on jo väsähtänyt. Mutta onhan tuo jo kohta 7(?) vuotta ollut kovassa käytössä. Kai siinä mikä tahansa uuni alkaa väsähtämään. Olen jo käynyt katsomassakin uutta uunia, mutta pitää vähän odotella, mikäli se tulis johonkin tarjoukseen.... :)

      Poista
  2. Kyllä todellakin kahvikakun voi saada epäonnistumaan, itselläkin niitä on tullut uunista todella monia milloin raakoina tai just kiinni jääneinä, tai mitä milloinkin :D Mutta tämä suklaakakku näyttää aivan ihanalta, ja varmana on huippuhyvää! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla etten ole ainoa jolla kuivakakut on välillä epäonnistunut! Mutta onneksi kuivakakkua saa "jatkojalostettua" vaikka mihin jossei siitä kakuksi enää ole.
      ..tähän kakkuun kun olisi vielä laittanut kunnon suklaakuorrutteen päälle, niin AVOT!! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)