tiistai 15. tammikuuta 2019

Mangopiiras


Heti kun joulusta on selvitty, ajatus alkaa olemaan jo keväässä. Vaikka eletäänkin vasta parasta talviaikaa. 😊 Sukset odottelee navetassa, että pääsis hiihtään. Ja nyt pääseminen ei ole ainakaan kelistä kiinni. Nyt kysytään hiihtäjän motivaatiota napata sukset kainaloon ja lähteä etsimään luistelubaanaa. 
Leivontajututkin alkavat jo muistuttamaan keväästä. Viimeisimmässä Kotivinkissä oli tosi kiva verigreippipiirakan ohje ja se oli se mun tavoite. Mutta maistettuani verigreippiä totesin, että se ei taidakaan olla ihan mun juttuni. Joten lennosta greippi vaihtui mangoon. Ja hyvä niin. Tämä oli todella onnistunut piirakka. Tuo pohja on älyttömän hyvää ja täyte mukavan raikasta. Suosittelen! 

Mangopiiras


Pohja:
200 g kaurakeksejä
70 g voita sulatettuna

Täyte:
400 g appelsiinituorejuustoa
100 g ranskankermaa 
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
verigreipin/appelsiinin/sitruunan kuoriraastetta
1 pieni prk säilykemangoa

Murskaa keksit. Lisää voisula. Sekoita massaa, kunnes se on sopivan muotoiltavaa. Kaada massa piirakkavuokaan ja painele se tasaiseksi reunoille saakka. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 5 minuuttia. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä.
Leikkaa sillä aika mango viipaleiksi. Valuta paloista ylimääräiset nesteet esim. talouspaperin päällä.
Notkista tuorejuusto ja lisää ranskankerma. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita loput ainekset mangosiivuja lukuunottamatta joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Laita mangosiivuja pinnalle. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua liikaa, laita folio päälle. 
Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Piiras on parhaimmillaan oltuaan yön yli jääkaapissa.



Loppiaisena sytyteltiin taas Vanhan Härkätien varteen loppiaistulia. Mekin laitoimme muutaman roihun tien poskeen palamaan. Joinain vuosina ollaan enemmänkin panostettu, mutta tuli ja meni se loppiainen näinkin... 😂 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)