lauantai 26. tammikuuta 2019

Sipsikuorrutetut kanafileet, bataattilohkot & kesäkurpitsa-tzatziki


Melkeinpä joka arkipäivä tulee kuskattua töihin kotoa lounaseväät. Kun ruokis on vaan 30 min, ei siinä juuri ehdi mihinkään syömään. Mutta kerran kuukaudessa käymme tiimilounaalla, ja silloin saa istuskella vähän pidempään lounaalla. Nämä lounaat ovat tärkeitä, ei pelkästään tiimihengen kasvattamiseen, vaan myös sen takia, että monesti saa hyviä ideoita omaan keittiöön. 
Tiistaina juuri käväisimme lounaalla ja sieltä sainkin idean bataattilohkoihin. Siellä bataattilohkot tarjoiltiin paneroidun kalan kanssa. Minä päätin kokeilla kanaa. Ja koska viikonlopulta oli jäänyt ruissipsipussiin pohjat, niin siitä se ajatus sitten lähti. 😋

Sipsikuorrutetut kanafileet

n. 700 g broilerin fileepihvejä
1 kananmuna
1 dl maustamatonta jogurttia (esim. kreikkalaista)
mustapippuria
suolaa
murskattuja (ruis)sipsejä 

Ota kanafileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön. 
Vatkaa muna ja jogurtti yhteen. Lisää mustapippuri ja suola. 
Murskaa sipsit. Pyöräytä broilerin fileet ensin muna-jogurttiseoksessa ja dippaa sen jälkeen sipsimurskaan. Sipsien kuuluu peittää kanat kauttaaltaan.
Laita kanafileet leivinpaperoidulle uunipellille ja paista n. 20-25 minuuttia uunin keskitasolla.





Bataattilohkot

n. 1 kg bataattia
öljyä
suolaa
mustapippuria
valkosipulia

Kuori ja paloittele bataatti. Laita bataatit kulhoon ja lisää sinne myös öljy, mausteet ja murskattu valkosipuli. Sekoita hyvin.
Kaada bataatit leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 min. 



Ja mikäs sen paremmin sopisi broiskun ja bataatin kanssa kuin 👉 tzatziki. Tällä kertaa käytin kurkun sijaan kesäkurpitsaa ja nams nams 😋 Kesäkurpitsassa on mielestäni enemmän makua kuin kurkussa, joten erittäin hyvää oli. Lisäsin tzatzikin sekaan myös vähän kuivattua minttua. Mies väitti, että maistui liikaa hammastahnalle. Minusta oli ihan mielettömän hyvää! Makuasioita 😂



Kotoa löytyi myös muutama avokado, joten siitä se ajatus sitten lähti. Tämä 👉 avokadosalaatti on yks mun lemppareista. Tätä salaattia syödessä tuli vaan TODELLA kova ikävä Ruotsissa asuvaa ystävääni! 💗 Hänen kanssaan tätä tuli syötyä todella useasti. Avokado kun kuului molempien suosikkeihin. 



Tässä meidän perjantai-illan ateria. Mitäs teillä syötiin?😋



 Ehtisiköhän sitä viikonlopun aikan jo hiihtämään? 😏 No ehti tai ei, niin sen tiedän, että ulkona ainakin aion olla!! 
Nauttikaahan muutkin🌞


 

7 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta ruualta, nam :) Minä en ole oikein koskaan tutustunut tuohon avokadoon, mutta näyttää tuo salaattikin kyllä hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti tutustua avokadoon!
      Ostin viimeksi sellaisen pussillisen ja kaikki oli ihanan syöntikypsiä.
      Avokado kyllä jakaa vahvasti mielipiteitä. Mun mies ei oikein siitä välitä, ja itse voisin syödä vaikka kuinka paljon niitä. Kokeile ehdottomasti myös smoothien joukkoon. Tuo ihanan "kermaisen" rakenteen smoothieen!

      Poista
  2. Mun piti tätä isännälle eilen näyttää, mut unohdin. Olis nääs ollut tuollaisia kanoja varten raaka-aineet valmiina. Nooh, töistä kotiin tullessani tänään kotona odotti polenta-paneroidut kanafileet; en valita koska tykkään niistä ihan sikkenä. Kiitos, kun joskus tuosta polenta-paneroinnista täällä vinkkasit. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi nam, kiitos kun muistutit tuosta ohjeesta! Meillä on ollut Polenta jo pitkään loppu ja en ole sitä näistä kotikulman kaupoista löytänyt. Pitää mennä naapurikaupungin kaupoista hakemaan!

      Poista
  3. Onpas hyvä idea tuo kuorrute, toimii varmasti myös kalafileisiin. Pitääpä kokeilla. :)

    VastaaPoista
  4. No huh! Nam nam :P Noitahan pitää tehdä!
    Upeita kuvia <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)