torstai 24. tammikuuta 2019

Meksikolainen kikhernekeitto


Nyt on ollut tosi hyviä kirjoja alennuksessa, niin kirjakaupoissa kuin ihan marketeissakin. Mukaan on tarttunut monta kirjaa, joiden reseptit odottavat testausta. 
Tämä resepti löytyi Tiina Hälvän kirjasta Elämäntaparemontti. Kirjan nimi ei sinänsä houkutellut 😁 mutta onneksi tuli vähän selattua sitä kaupassa ja sehän lähti mukaani. Veikkaanpa, että tästä kirjasta tulee kokeiltua useampaakin reseptiä.

Ja tässä taas vaihteeksi kasvisruokaa. Aika hyvin on pitänyt se, että VÄHINTÄÄN yksi kasvisruokapäivä on joka viikko ollut. Tästä on hyvä lähteä sitä preppaamaan! 
 Tämä keitto oli maukasta, ihan kirjaimellisesti. Chili, valkosipuli ja inkivääri muodistivat kivan combon. Ja päälle vielä lusikallinen kreikkalaista jogurttia ja korianteria 💚

Meksikolainen kikhernekeitto


300 g esikeitettyjä kikherneitä
2 sipulia hienonnettuna
1 rkl öljyä
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
400 g luomutomaattimurskaa
2 tl chilirouhetta
1 kasvisliemikuutio
1 dl vettä
2 dl luomukermaa
tuoretta korianteria
maustamatonta jogurttia
suolaa & pippuria

Valuta ja huuhdo kikherneet hyvin. Kuullota sipuleja, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää kasvisliemikuutio, inkivääri, tomaattimurska, vesi ja mausteet. Peitä kattila kannella ja anna kiehua 30 minuuttia. Lisää joukkoon kerma. Keiton päälle sopivat erittäin hyvin maustamaton jogurtti ja tuore korianteri. 



Sen lisäksi että ollaan saatu nauttia upeista ulkoilukeleistä ja kirpakasta pakkasesta, on saatu ihastella myös upeaa kuuta! 🌘 Näkikö joku sen kuun pimennyksen? 
Itse olin silloin jo töissä, joten en sitä nähnyt. Mutta kuuta kyllä tuli muuten ihasteltua. Täällä maalla pimeässä kun asustaa, niin osaa kyllä suunnattoman paljon arvostaa kuun valaisuvoimaa. Meilläkin näytti siltä, kuin joku olisi laittanut valot päälle keskellä yötä! 😁


P.S. Oletteko jo käyneet tutustumassa  👉 Helmet -lukuhaasteeseen?
Vielä ei ole myöhäistä lähteä mukaan lukutalkoisiin. Itse olen "vasta" kolmen kirjan verran saanut haastetta eteenpäin, mutta nämä kirjat ovat olleetkin ihan huipputasoa. Toivottavasti joku muukin innostuu niitä lukemaan!! 👀


4 kommenttia:

  1. Oli mahtava käydä kuutamon valossa yöllisellä pissalenkillä karvalasten kanssa. Ei paljoa tarvinnut taskulamppuja käyttää. Niin kaunista oli!
    Keitto vaikuttaa mausteisen herkulliselta, kiitos reseptistä.
    Haleja Tuiskulan poppoolta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikös ollutkin! Näitä suuria maalla asumisen iloja <3
      Ei ole flunssa iskenyt - kannattaa tankata suuri määrä valkosipulia, chiliä ja inkivääriä! ;)
      Sinne kans oikein paljon haleja ihanille karvakamuille!! <3

      Poista
  2. Kuu oli hienosti näkyvillä aamulla, kun jouduin lähtemään liikenteeseen aikaseen. En tosin malttanut jäädä kuvaamaan outoa punaista ilmestystä.
    Ja tuo lukuhaaste kiinnostaa, kun siinä on paljon enemmän valinnanvaraa kuin käymässäni lukupiirissä. Lukeminen ylipäätänsä on ihan huippua, rakastan kirjoja! 📚📖 Mukavaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonto on kyllä näytellyt taas omia upeita näytelmiään! Voi kun olisi vielä revontulet loimunneet yhtaikaa <3
      Veikkaanpa että tuon lukuhaasteen myötä tulee itsekin tartuttua vähän erilaisempiin kirjoihin mitä normaalisti. Ja kiva myös seurailla millaisiin kirjoihin muut lukijat tarttuvat haasteen myötä.
      Oikein mukavaa viikonloppua! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)