keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Cheddar-broileria kasvispedillä


Meiltä löytyy aina broilerinfileitä pakastimesta. Ihan vaan kaiken varalta. Koska niistä saa tosi helposti ja nopeasti taiottua sellaista ruokaa, joka kelpaa meille molemmille. 
Kuten vaikka tätä cheddar-broileria. Tähän olin kyllä valmistautunut ostamalla jääkaappiin myös cheddarjuustoa sekä kolmen juuston kermaa. Mutta ihan hyvin onnistuisi jollain muullakin juustolla ja tavallisella kermalla. Ja kasviksiahan on aina jääkaappi pullollaan. 
Tätä ruokaa syötyään tuo mieskin myönsi, että ei ehkä osaisi enää edes syödä ruokaa ilman kasvislisuketta. Erävoitto siis minulle 💪 ja taistelu kasvisruokien puolesta jatkukoon.

Kaunis kiitos reseptistä Rakkaudesta ruokaan -blogiin! ❤

P.S. Tein heti kaksinkertaisen satsin ruokaa, joten mun vuoka kävi vähän ahtaaksi ja broilerit ei oikein kuvista erotu. Mutta kyllä ne siellä jossain kasvisten alla ovat! 

Cheddar-broileria kasvispedillä 


n. 500 g broilerinfileitä
1 tl currya
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
cheddarjuustoa
1 prk ruokakermaa (esim. 3 juustoa)
pieni nokare kanaliemikuutiosta
hiukan sweet chili kastiketta

1 kesäkurpitsa
1 paprika

 Ruskistele huoneenlämpöiset broilerit pannulla. Mausta ne currylla, paprikalla ja suolalla. Nosta broilerit uunivuokaan. Laita jokaisen broilerin päälle viipale cheddarjuustoa. Lisää pannulle viipaloidut paprikat ja kesäkurpitsat, kuullottele niitä hetken aikaa. Lisää kasvikset uunivuokaan. Kaada pannulle kerma ja silppua joukkoon muutama pala cheddarjuustoa. Kiehauta niin,että juusto sulaa. Tarkista maku ja lisää halutessasi pikku nokare kanaliemikuutiosta ja sweet chilikastiketta. Kaada kermakastike broilerien joukkoon ja loppukypsennä 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Tarjoa esim. riisin tai perunan vai vaikka pelkän salaatin kanssa.


Ulkoporeallas pääsi viime viikolla kylpyyn 😁 ja vesi vaihdettiin samalla uuteen. Kyllä nyt kelpaa taas lillutella altaassa. Olen tainnut tästä ennenkin mainita, mutta olin hyvin vastaan tämän altaan hankintaa. Mutta voi kyllä ❤ se on vienyt sydämeni! On aika rentouttavaa väsyttävän päivän jälkeen istahtaa lämpimään altaaseen ja ihastella vastarannalla esitettävää luonnon livenäytelmää. Milloin siellä on peuroja, milloin hirviä, välillä on näkynyt ilves, lehmiä ja hevosia on kesällä laitumet täynnä. Elämässä pitää olla pieniä nautintoja ja tämä se on juurikin sitä.


Tämä Novitekin allas on ollut meillä nyt kohta vuoden ja voisinkin kirjoittaa siitä oman postauksensa, että mitä se on kaikkinensa tullut vuoden aikana kustantamaan. Tämä allashan on ns. kokoajan "kylpyvalmis". Onneksi ei mikään superkylmä talvi ollut, niin ei sähkölaskukaan pompsahtanut taivaisiin.


Rannassa vesi on taas laskenut. Vaikka vielä muutama viikko sitten pelkäsin tulvimista, niin nyt jo toivoisin, että vesi asettuisi hieman nykyistä korkeammalle. Kuten kuvasta huomaatte, on veneestä melko vaikea nousta laiturille jos vesi vielä kovin paljon laskee.


Lyytikin nauttii vallitsevasta lämmöstä 🌞 yllätys yllätys...


3 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä, näyttää herkulle :)
    Joo, mielenkiinnolla odotan postausta altaasta? Me katteltiin simmosta puilla lämmitettävää paljua...
    Ihanaa pääsiäistä teidän poppoolle <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina!! <3
      Oi, palju! <3 Siinä on niin oma tunnelmansa kun saa rauhassa lämmitellä allasta puilla.
      Kiitos samoin <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)