maanantai 22. huhtikuuta 2019

Pinaatti-orzopastasalaatti


Tässä pieniä tunnelmapaloja pitkäperjantain pääsiäisbrunssilta. Tämä oli jo kolmas kerta kun tälläinen brunssi järkättiin äidin kanssa. 👉Täältä ja 👉täältä voit käydä lukemassa edellisistä brunsseista. 
Tänä vuonna säät suosi meitä ja ensimmäistä kertaa pystyttiin ruokailemaan pihalla. Miten siistiä!! Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Ja seura tietenkin maailman parasta 💛

Brunssireseptejä kirjoittelen tänne blogiin kunhan kerkeän, mutta aloitetaan nyt vaikka tästä salaatista. 
Tiesin, että haluan tehdä brunssille ainakin jonkun pastasalaatin. Ja koska lihajuttuja oli valmiiksi jo paljon erilaisia tarjolla, niin päätin tehdä ihan täysin lihattoman pastasalaatin. Tämä ohje löytyi Hella & houkutus -blogista. Tuunailin salaattia ainoastaan sen verran, että pinjansiemenet vaihdoin cashewpähkinöihin ja oliivit jätin kokonaan pois. 

Pinaatti-orzopastasalaatti


500 g orzopastaa
200 g babypinaattia
100 g cashewpähkinöitä
2 kevätsipulia varsineen
300 g fetajuustoa

Kastike:
3/4 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
½ sitruunan mehu
2 tl Dijon sinappia
suolaa
mustapippuria

 Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta ja huuhtele kylmällä vedellä.

Hienonna puolet pinaatista tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon pari teelusikallista oliiviöljyä ja sekoita. Yhdistä pinaatti-öljyseos orzopastan kanssa. Silppua loput pinaatit kevyesti hieman pienemmäksi. Hienonna kevätsipulit. Rouhi pähkinät karkeasti. Yhdistä pinaatti- ja kevätsipulisilppu, cashewpähkinät sekä murusteltu feta orzopastan joukkoon.

Tee kastike yhdistämällä ainekset keskenään. Sekoita hyvin. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita kevyesti. Anna pastasalaatin tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin verran ennen tarjoilua. Salaatin voi hyvin tehdä myös edellisenä päivänä. 



Salaatti toimi hyvin myös veneilyeväänä. Lisää ruokaisuutta salaattin sai, kun lisäsi joukkoon vähän paistettuja kanafileitä.



Lisää brunssitunnelmia tulee kunhan saan kaikki pääsiäisen kuvat käytyä läpi. Tässä kuitenkin ne ihanimmat brunssiseuralaiset ❤❤


4 kommenttia:

  1. Nam nam kun näyttää hyvältä:) Voi että on suloisia brunssiseuralaisia💖 Leppoisaa alkanutta viikkoa💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuollaisten seuralaisten kanssa kelpasi viettää leppoisaa brunssia! <3
      Kiitos samoin - aurinkoista viikkoa!!!

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä tuo salaatti. Pitää ottaa testiin . Ihanat brunssikaverit ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! Parasta tässä oli juurikin se, että tätä pystyy helposti muuntelemaan omaan makuun sopivaksi, juurikin vaikka lisäämällä joukkoon vähän kanaa.
      Ja eikös olekin ihana parivaljakko <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)