keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Salaatti joulukuusen muotoon ja jouluisia cocktail-lihapullia


Taas näitä pikkujoulubuffan herkkuja. Tällä kertaa ei vaan ollut mitään pikkujouluja! 😁 Laitettiin  viikonloppuna pihalle vähän tunnelmavaloja tai mitä kausivaloja ikinä ovatkaan. Ja pitihän tunnelman luomista jatkaa sisätiloissakin.Nyt on tähdet ikkunoissa ja pienet koristemajakatkin sai valot sisäänsä. ❤
Alkaa tunnelma sisätiloissa olla kohdillaan. Moni on sanonut että ei ole vielä yhtään joulutunnelmaa, koska keli ulkona on mitä on. No eihän sitä joulutunnelmaa tarvitse vielä marraskuussa ollakaan 😁 (paitsi meillä jouluhulluilla), mutta suosittelen kaikkia lumettomuutta murehtivia laittamaan verhot kiinni ja kynttilät palamaan. Siitä se tunnelma sisätiloihin lähtee rakentumaan.Ja tunnelmaa luo tietenkin myös ruoka. Etenkin kun lisäilee joko itse ruokaan tai esillepanoon vähän jotain jouluista. Tällä kertaa meillä tomaatti-mozzarellasalaatti löysi lopullisen muotonsa joulukuusena. 🌲 Itse salaatissa on siis ihan vaan tomaattia, mozzarellajuustoa ja tuoretta basilikaa.
Kuusen koristeena on marinoitua sipulia, balsamicoa ja tähtenä puolikas paprikatäytteinen oliivi.Joulukuusisalaatin kanssa oli tarjolla coctail-lihapullia, jotka saivat kaverikseen torttutaikinasta tehtyjä tähtiä. Tai löytyi sieltä myös majakoita ja kaloja ja ja ja....
Lihapullia oli mukava dippailla valmiilla Americano -mausteseoksella maustettuun kermaviiliin.Ruuan ei tarvitse olla niin erikoistakaan, kun sen laittaa tarjolle vaan vähän eri muotoon kuin yleensä.


Ja hei, ekat joulutortut tehtynä ja syötynä!
Eilen oli sopivasti valkea leivinuunissa, ja eihän se auttanut muu kuin laittaa pari torttua sinne paistumaan.


Mutta me mennään nyt Viskin kanssa pihalle, koska ulkona sataa LUNTA.. 😁


2 kommenttia:

  1. Kivoja ideoita, kiitos näistä. Tästä postauksesta tuli jo ihan jouluinen olo! :)

    VastaaPoista
  2. Mainio idea lempisalaattini jouluiseen tarjolle tuontiin! Ihanan näköistä teillä, eikä enää tarvitse montaa aamua odottaa, kun ollaan jo joulukuussa!
    Kiitos Nanne ja oikein tunnelmallista joulun odotusta sinulle! :))

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)