maanantai 9. joulukuuta 2019

Itsenäisyyspäivän valkosuklaa-banaanikakku


Miehen kalastaessa muilla mailla vierahilla, ollaan saatu Viskin kanssa viettää rauhaisaa "poikamiesaikaa" täällä ihan kahdestaan. Niinpä on tuo kokkailukin jäänyt täysin nollaan. Joskus on hyvä viettää viikko täysin tekemättä mitään normaaleja arkiaskareita, jotta jaksaa taas paahtaa.
Pakastepizzaa kummempaa ei ole tullut tehtyä. PAITSI... ei pitänyt tehdä mitään itsenäisyyspäivän kakkua, mutta pari mustunutta banaania, reseptikansiossa testaamaton banaanikakun ohje ja siitä se ajatus sitten lähti.
Taas hyvä osoitus siitä kuinka monikäyttöisiä kakkuja nuo "kuivakakut" ovat. 

Banaanikakku


200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua kanelia
3 dl soseutettua banaania (n. 3 keskikokoista banaania)

Päälle:
100 g (valko)suklaata
1 rkl voita
(sinistä elintarvikeväriä)

Vuokaan:
voita ja korppujauhoja

Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne banaanisoseen kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää joukkoon voi ja sekoita. Anna suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada suklaa kypsän, kumotun kakun päälle.



Käytiin Viskin kanssa itsenäisyyspäivänä Forssassa kaupunkilenkillä. Siellä on tullut lenkkeiltyä kilometri jos toinenkin, mutta nyt oltiin enemmänkin turistimeiningillä liikenteessä ja lenkkeilyn lisäksi pysähdeltiin kuvailemaan kiinnostavia kohteita. Paljon löytyy kivaa nähtävää kun vaan muistaa pitää silmänsä auki kuljeskellessa! 😊



Ja ihan vinkkinä vaan, että kun masentava harmaa sateinen pimeä keli yrittää ottaa yliotetta, kannattaa juuri silloin lähteä lenkille johonkin pois omista kotonurkista. Uudet maisemat piristää kummasti, eikä kelikään masenna yhtään.



Viskikin nauttii kaupunkilenkeistä (vaikka ilme ei ihan siltä näytäkään)! ❤


Pitihän se kuusikin käydä torilla katsastamassa. Kuusi pääsisi ehkä enemmän oikeuksiinsa kun olisi vähän pakkasta ja lunta, mutta kyllä sitä näinkin jaksoi ihailla.


(Loimi)joenranta on valaistu upeasti. Meidän piti jo päättää lenkki muutaman tunnin tallustelun jälkeen, mutta pakko oli vielä tehdä pieni kierros illan hämärryttyä, jotta sai joenvarresta kuvia myös iltavalaistuksessa.



P.S. Forssaan on auennut uusi ravintola, 👉 Gusto. Kävimme Viskin kanssa vaan ihailemassa ravintolaa ulkoa käsin. Tunnelmallinen kellariravintola houkutteli kyllä astumaan sisään, etenkin kun ulos saakka leijaili huumaavat pizzantuoksut.

Viimeistään joulun jälkeen on P A K K O mennä testaamaan!! 🍕



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)