keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Pikainen Turku sightseeing (joulukuisessa vesisateessa)

Kummityttö oli meillä kyläilemässä viikonloppuna ja hänellä oli tasan yksi, vaatimaton toive viikonlopulle. Hän halusi päästä lenkille! 😀 Ja sehän meillä onnistuu. 
Lauantaina oli koko päiväksi luvattu sadetta, mutta mitäpä sitä jäädä säätä suremaan, kun säälle emme voi mitään.Hypättiin koko sakki autoon ja suunnattiin kohti Suomen Turkua. Ajettiin auto P-Louheen parkkiin ja lähdettiin katsomaan mitä sateinen (ja jouluinen) Turku meille tarjoilee. Stockan jouluikkuna oli tietenkin pakollinen käyntikohde. Ikkunan luona oli vaan niin paljon porukkaa, että en Viskin kanssa viitsinyt mennä koko ikkunaa kuvaamaan. Tässä kuitenkin pieniä maistiaisia. Menkää ihmeessä katsomaan jos sielläpäin liikutte. Se on aina yhtä lumoava kaikkine pienine yksityiskohtineen.Keskustasta suunnattiin katsomaan Turun VIII kaupunginosaa, Portsaa & Kakolanmäkeä.
Matkalle osui Mikaelin kirkko, jonka luota oli pakko käydä noutamassa Pokemoneja! 😂Port Arthur on kovin viehättävä kaupunginosa. Olisi kiva käydä katsomassa minkälaisia asuntoja talot pitävät sisällään. Pienet sisäpihat näyttivät niin houkuttelevilta, että olisi ollut kiva vaan kuljeskella ja kuvailla siellä. Voin vaan kuvitella, että kesälläkin erittäin viehättävä alue. Niin kuin oli näin joulun aikaankin. Ihmiset olivat kivasti panostaneet jouluisiin pihoihin.
Portsasta suuntasimme Kakolanmäkeen. Upea alue, mutta jotenkin vähän otti silmään, että upeiden vanhojen rakennusten sekaan on tullut uusia moderneja kerrostaloja. Miksei voinut kaikkia taloja rakentaa sointumaan toisiinsa ulkonäöllisesti.


Alas Kakolanmäeltä tultiin funikulaarin kyydillä. Joka siis tällä kertaa oli toiminnassa! Ilmeisesti sillä on ollut vähän "käynnistymisvaikeuksia".


 Funikuularista ulostauduttua kävelimme joen rantaan, ja juuri sopivasti, kun Föri rantautui. Pakko oli käydä miniristeilyllä Förin kanssa. 😂Harmillisesti sade vähän haittasi kuvaamista. Loppureissusta kamera alkoi olla jo niin märkä ja huurussa, että kaikki kuvatkin ovat pienen sumuverhon peitossa.


Teatterisilta oli taas niin nättinä!! 😍


Ja mikäs olisi muutaman tunnin vesisateessa lenkkeilyn kruunannut paremmin kuin lämmin glögi ulkona nautittuna!! ❤


Ja budjettimatkaajat saivat taas mahtavia elämyksiä dieselkulujen, 6 €:n parkkimaksun ja parin euron glögin hinnalla. 👌

2 kommenttia:

 1. Teillä on ollut kiva kaupunkiretki. Olisipa ollut ripaus sitä valkoista maassa niin olisi ollut entistä jouluisempaa. Se on kiva kun nuo lasten toiveet voivat olla hyvin pieniä ja vaatimattomia mistä tullaan niin hyvälle mielelle kuitenkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, oli todella mukava Turun reissu! <3 Säässä olisi ollut parantamisen varaa, mutta se on asia jolle ei voi kukaan mitään.
   Ja todellakin, lasten toiveet on useinkin hyvin vaatimattomia ja helppoja toteuttaa. Ei vaadi kuin läsnäoloa ja aikaa! <3
   Mukavaa joulun odotusta!!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)