maanantai 30. joulukuuta 2019

Kahteen kertaan marinoitu possunfilee


Huh heijaa, joulusta selvitty (suunnaton ähky seuralaisena). Vaikka sitä kuinka aina vannoo, että tänä jouluna en syö itseäni ähkyn partaalle, niin joka vuosi sen näemmä silti aina teen.😁 Tyhmästä päästä kärsi taas koko kroppa.

Meillä ei kotona tänä vuonna ollut kinkkua tarjolla ollenkaan. Sen sijaan tein kahteen kertaan marinoitua possua. Mietin, että meneekö maut liian kesäisiksi ja sopiiko sen puolesta ollenkaan joulupöytään. Mutta tämä oli kyllä kylmäsavulohen jälkeen ensimmäisenä jääkaapista loppunut herkku. 
Ohje löytyi Muista syödä välillä -blogista. Tein reseptin puolikkaana eli vain yhdestä porsaan sisäfileestä, koska meitä syöjiäkin oli vain kaksi. Tai lähinnä yksi. Minä vain maistoin ja tuo mies sai syödä! 😂 Marinadiohjeita en lähtenyt puolittelemaan, joten tällä samalla reseptillä voi hyvin marinoida kaksikin filettä.


Kahteen kertaan marinoitu possunfilee


n.700 g porsaan sisäfilettä
paistamiseen voita / öljyä

1. marinadi:
0,75 dl ruokaöljyä
1 sitruunan mehu
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl Dijon sinappia
2 murskattua valkosipulin kynttä
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl kuivattua basilikaa
1 tl suolaa
mustapippuria rouheena

2. marinadi
½ dl ruokaöljyä
½ sitruunan mehu
1 tl juoksevaa hunajaa
2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
ripaus suolaa
mustapippuri rouhetta

 Puhdista porsaanfilee kalvoista. Sekoita ensimmäisen marinadin ainekset keskenään ja laita filee marinoitumaan seokseen vähintään 3-4 tunnin ajaksi.

Laita uuni lämpenemään 130 asteiseksi. Paista porsaanfileeseen kuumalla paistinpannulla kaunis paistoväri, siirrä filee tämän jälkeen uunivuokaan ja kiinnitä lihaan paistolämpömittari. Kypsennä filettä 130 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 65-67-astetta. Nosta filee uunista ja anna vetäytyä folioon käärittynä vähintään 10 minuuttia. Jos tarjoilet lihan kylmänä, jäähdytä filee täysin.

Siivuta porsaanfilee ohuiksi siivuiksi ja nostele ne tarjoilulautaselle. Sekoita toisen marinadin ainekset keskenään ja valuta marinadi lihasiivujen päälle. Jos tarjoilet lihan kylmänä, anna lihan marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua ja nosta se huoneenlämpöön tekeytymään hieman ennen tarjoiluhetkeä. 


Possua lukuunottamatta en meille kotiin tehnyt muuta kuin rosollin. Kylmäsavulohet saatiin mun vanhemmilta, laatikot tuli mieheni tädiltä ja lihapullat ja sinapin oli äiti tehnyt. 

Rosollin tein 👉 tällä ohjeella.



Ja toki tietenkin saaristolaisleivät tein itse ja taisi niitä taas muutama lähteä maailmallekin. 
Leivät tein 👉 tällä ohjeella. 


Joulujuttuihin palataan vielä muutaman postauksen verran, vaikka uusivuosi jo kolkkuteleekin ovella! 🎅🎇

2 kommenttia:

  1. Täytyykin kokeilla tätä - kiitos ohjeesta.

    Toistaiseksi mennään kyllä salaateilla, sillä joulu näkyy ja tuntuu vyötäröllä!

    Oikein hyvää uutta vuotta sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä hyvää, kannattaa testata. Kun taas tällaiset herkut maistuvat! ;)
      Itse valitsen muutenkin aina mielummin sen kasvisvaihtoehdon, mutta tuosta miehestä ei kasvissyöjää saa, niin tulee myös näitä lihajuttuja testattua.
      Oikein hyvää alkanutta vuotta 2020!! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)