Niin, ja tämä ohje on löytynyt Somasti -blogista.
Saaristolaisleipä (3 kpl)
1 l appelsiinimehua
2,5 dl siirappia
1 rkl suolaa
2 pss kuivahiivaa
3 dl ruisjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl kauraleseitä
12 dl vehnäjauhoja
Kuumenna appelsiinimehu ja lisää joukkoon siirappi ja suola. Sekoita ruisjauho ja hiiva keskenään ja lisää nesteen joukkoon. Lisää lopuksi muut aineet.
Lapioi taikina kolmeen leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja anna kohota 45 minuuttia. Paista 175 asteessa ensin 40 minuuttia, minkä jälkeen peitä leivät foliolla ja paista vielä 40-50 minuuttia.
Saman tyyppistä leipää olen tehnyt ja hyvää tulee. Pitääkin tässä koittaa taas leipoa, kun kaljamaltaitakin vielä on jemmassa.:)
VastaaPoistaSaaristolaisleipä on makeutensa takia niin erikoisen, mutta herkullisen makuista. Ja sopii kalan kanssa kuin nenä päähän!!
Poista