sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Saaristolaisleipää (graavilohen kaveriksi)

Välillä täytyy kokeilla uusia saaristolaisleipäreseptejä. Näitä ohjeita on kans netti pullollaan. Niin paljon on reseptejä kuin leipureitakin. Tällä ohjeella tuli kolme herkullista leipää. Ja paljon vähemmällä vaivalla kuin tällä aiemmalla reseptillä. Kannattaa kokeilla! :)
Niin, ja tämä ohje on löytynyt Somasti -blogista.

Saaristolaisleipä (3 kpl)



1 l appelsiinimehua
2,5 dl siirappia
1 rkl suolaa
2 pss kuivahiivaa
3 dl ruisjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl kauraleseitä
12 dl vehnäjauhoja

Kuumenna appelsiinimehu ja lisää joukkoon siirappi ja suola. Sekoita ruisjauho ja hiiva keskenään ja lisää nesteen joukkoon. Lisää lopuksi muut aineet.
Lapioi taikina kolmeen leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja anna kohota 45 minuuttia. Paista 175 asteessa ensin 40 minuuttia, minkä jälkeen peitä leivät foliolla ja paista vielä 40-50 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Saman tyyppistä leipää olen tehnyt ja hyvää tulee. Pitääkin tässä koittaa taas leipoa, kun kaljamaltaitakin vielä on jemmassa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saaristolaisleipä on makeutensa takia niin erikoisen, mutta herkullisen makuista. Ja sopii kalan kanssa kuin nenä päähän!!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)