tiistai 16. heinäkuuta 2013

Reissujorinaa, vol 2

Laitoin nämä ruokajutut nyt erikseen. Eli paljon tuli tehtyä hyvää ruokaa & paljon tuli myös syötyä muiden tekemää hyvää ruokaa!!
Oli kyllä Nuorgamin kyläkaupassa lihatiskit aivan toista luokkaa kuin täällä meidän pikkukaupungissamme Somerolla. Oikestaan vain kanaa sai valmiissa pakkauksissa, kaikki muu liha piti ostaa lihatiskistä. Voi kun täälläkin olisi sama meininki...

Koska Tenonlohta ei itse saatu, niin pitihän sitä edes paikalliselta yrittäjältä hakea! :) Ja oli kyllä niin järjettömän hyvää! Kala ei tarvinnut mausteeksi kuin merisuolaa ja sitruunaa.

Notskivahtia alkoi väsyttää kesken kalan grillauksen! :)

 Ja tässä sitten valmis annos!! Perunoille kastikkeeksi teimme kermaviilikastiketta (tilliä, sitruunamehua, sinappia, hieman suolaa & pippuria). 
Ja viininä oli jälleen tuota Santa Helenan Varietal Sauvignon Blancia. Alkon tuotetietojen mukaan viini sopisi paremmin kuivalle kalalle, mutta mielestäni oikein toimiva lohen kanssa.

Tälläisiä herkkuja söimme Skaidijärvellä! Oli jäänyt edellispäivän ruuasta uusia perunoita (kypsiä sellaisia) ja siihen kylkeen kun pisti uutta sipulia, suolaa & pippuria sekä ruohosipulituorejuustoa, niin AVOT! Oli oikein herkullista retkiruokaa makkaran kera!! :)

 Hillaa oli tuloillaan vaikka kuinka paljon. Valitettavasti oli vielä vähän raakoja, muuten olisin poiminut niitä mukaani. Tai poimijoita oli kyllä joissakin paikoissa, onko se sitten niin, että näissä marjoissa ei haittaa, vaikka eivät ole vielä täysin kypsiä...

Pub Staalonpesässä söimme erinomaista pubiruokaa. Hinta-laatusuhde oli kyllä kohdillaan. Toki meillä oli kyllä aivan järkyttävä nälkäkin kun nämä söimme. Tarkoituksenamme oli alunperin käydä Norjan puolella syömässä, mutta eihän sieltä Mortensnesistä eikä Vadsjöstä löytynyt mitään ruoka paikkaa. Ilmeisesti Norjalaiset eivät harrasta ulkona syömistä, ainakaan siellä pohjoisemmissa osissa...

Taas jälleen kerran uusia pottuja, kermaviilikastiketta ja makkaraa! 

Ja jälleen Tenonlohta, merisuolalla & sitruunalla maustettuna.

..ja tällä kertaa kalan kanssa tälläistä valkoviiniä, Lindeman's Bin 65 Chardonney. Erittäin hyvää viiniä, ja sopi erittäin hyvin lohen kanssa!!

Paistinpottuja ja naudanjauhelihapihvejä kunnon valurautapannulla tehtynä!! 
Kyllä aito oikea valurautapannu vaan on ihan paras väline ruoanlaitossa. Ei saa samanmakuisia jauhelihapihvejä ja paistinperunoita teflonpannulla.

Nuorgamin lomakeskuksen ravintolan terassilla tuli nautittua porkkanakakkua tumman oluen kera. Oikein makoisa yhdistelmä!! :)

Lohisoppaa Utsjoen lohiriehassa. Ei tietenkään ollut niin hyvää kuin oma tekemä, mutta kelpasi syödä kuitenkin! ;)

Tenonlohesta tehtyä graavilohta tuli nautittua päivittäin oma tekemän saaristolaisleivän päällä.

Paluumatkalla poikkesimme syömään Korpilahdelle kahvila-ravintola Satamakapteeniin.
Oli kyllä niin hyvät pizzat molemmilla, että sinne voisi vaikka tehdä uuden reissun!! 
Minä söin pizzan jossa oli kinkkua, vuohenjuustoa, tomaattia sekä paholaisenhilloa. Isäntä taas otti pizzan jossa oli kylmäsavulohta, punasipulia, katkarapuja, herkkusieniä ja cesar-kastiketta. Ja hyviä olivat molemmat pizzat.

 Poroa tuli reissussa syötyä todella vähän. Muutamat poroleivät söimme ajomatkalla ja yhdet käristykset tuli syötyä. Mutta ostimme sitä kyllä kotiin jonkun verran, joten eiköhän pororesepteihinkin päästä käsiksi jossain vaiheessa.
Ja isännän sukulaisilta saatiin Ylitorniosta matkaan iso Tornionjoelta napattu lohi, eli kalaruokiakin on tulossa lähiaikoina.

4 kommenttia:

  1. On teillä ollut kyllä mahtavat eväät!

    Mä tykkään kanssa valurautapannulla tehdyistä ruoista enemmän, mutta jostain kumman syystä sitä aina tarttuu siihen teflonpannuun. Enkä kyllä ymmärrä että miksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei oo muutakuin sellaisia valurautapannuja joita saa käyttää vain ja ainoastaan tuossa puuhellalla.
      Mutta tämä jota tuolla reissussa käytin (kuului siis mökin varustuksiin) oli pohjaltaan sellainen jota pystyi käyttämään myös keraamisella liedellä. Ja sellainen meidän on kotiinkin nyt ihan pakko saada!!! :)

      Poista
  2. Piti tulla uudemman kerrankin ihan ajan kanssa lueskelemaan matkapostaustasi...ihana postaus ruokineen kaikkineen. Uuvahtanut notskivahtikuva on hellyttävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! :)

      Se on se pohjoisen erilainen, raikas ilmasto kun pisti väsyttämään!! :) Itsekin nukkui siellä paljon paremmin kuin mitä kotosalla.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)