Ihanan mehukas ja kesäinen kakku, nam!! :)
Mansikkatiikeri
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Tumma raita:
50 g tummaa suklaata
3 rkl kermaa
2 rkl kaakaojauhetta
Tuorejuustokuorrutus:
200 g tuorejuustoa (Philadelphia)
50 g huoneenlämpöistä voita
1 rkl vaniljasokeria
n. 2 dl tomusokeria
tilkka sitruunamehua
Lisäksi:
500 g mansikoita
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos vaahtoon.
Tee tumma raita. Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon. Rouhi suklaa. Sekoita suklaa, kerma ja kaakao taikinaan.
Pingota leivinpaperi pinnoitetun irtopohjavuoan (n. 20 cm) pohjalle. Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi tumma taikina päälle. Lisää loput vaaleasta taikinasta.
Paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Varo paistamasta liikaa, ettei kakku kuivu. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ennen irroittamista. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Tee kuorrutus vatkaamalla kaikki ainekset sähkövatkaimella. Levitä kuorrutus kakun päälle. Viipaloi mansikat ja nosta niitä kunnon keko kakun päälle.
Lehden viinisuositus tälle kakulle oli seuraava:
Valitettavasti meillä ei kyseistä viiniä ollut tarjolla. Sain vasta aamulla päähäni tehdä tämän kakun, ja Alkothan eivät sunnuntaisin auki ole. Mutta ehkä tuota viiniä voisi silti maistaa, vaikka ihan kippistely tarkoituksessa! :)
Tämä ei voi olla muuta kuin todella hyvää!:)
VastaaPoistaKuulostaa ihanalta ja raikkaalta! :)
VastaaPoistaTiikerikakku oli yks mun lapsuuden lempparikakuista. Enpä ole ennen tajunnut sitä käyttää ns. kakkupohjana.
Poista