tiistai 17. joulukuuta 2019

Litistetyt perunat fetakastikkeella (& sateinen Naantali)


Mieheni palasi viime viikolla reilun viikon mittaiselta kalastusreissultaan, ja pitihän häntä heti hemmotella hyvällä "kotiinpaluuruoalla". Ja oli se itsellekin kiva taas tehdä paluu kauhan varteen, kun sen reilun viikon oli tekemättä yhtään mitään. 
Pistin töihin lähtiessä 2 kg possun kassleria savipadassa leivinuuniin muhimaan. Liha saikin paistua reilut 12 tuntia uunissa ja voitte uskoa että mureaa oli.
Possulle tein kaveriksi litistetyt perunat ja fetakastikkeen. Näistä potuista tulisi varmasti vielä parempia kun tekisi ne uusista perunoista, mutta toimi näinkin. Olen tämän jälkeen tehnyt näitä myös jääkaappiin jääneistä keitetyistä perunoista. Hyvää uusiokäyttöä ainaisten paistettujen perunoiden tilalle.
Reseptistä kiitos Kokit ja Potit -blogiin. 

Litistetyt perunat

n.600 g perunoita (mielellään uusia perunoita)
oliiviöljyä

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Litistä perunat haarukalla tai lasin pohjalla. Huiski perunoiden päälle oliiviöljyä. Paahda perunoita 10-15 minuuttia eli kunnes perunat ovat saaneet hieman väriä. 



Fetakastike

2 dl turkkilaista jogurttia
100 g fetajuustoa
kourallinen hienonnettuja yrttejä
1-2 rkl sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria
tilkka hunajaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

Sekoita jogurttiin feta, yrtit, sitruunanmehu, suola, mustapippuri, hieman makeutusta sekä yksi valkosipulinkynsi hienonnetuna.



Viime keskiviikolle sain harvinaisen arkivapaan ja sitähän piti lähteä tietenkin viettämään pois kotonurkista. Ihan vaan ettei vapaapäivä menisi ihan hukkaan siivotessa tms. 
Päädyimme Viskin kanssa muutaman mutkan kautta Naantaliin. 



Naantali on upea joulukaupunki, sen lisäksi että se on upea kesäkaupunki. Tai oikeastaan Naantalihan on upea ihan jokaiseen vuodenaikaan. 



Tällä kertaa tuota jouluista fiilistä vaan pilasi rankka vesisade. Mutta sitkeästi me silti Viskin kanssa mentiin, kuljettiin, ihmeteltiin, katseltiin, nautittiin, yritettiin päästä joulun fiilikseen. Tässä vähän kuvasatoa meidän reissusta.


 Näissä keleissä ja tässä vuodenajassa on se hyvä puoli, että ihmiset ovat ihan jossain muualla kuin ulkona vesisateessa kävelemässä, joten saatiin kuljeskella aivan rauhassa.


Föribaari olikin auki vaan viikonloppuisin, joten glögit jäi tällä reissulla juomatta. Mutta josko sinne vielä tämän vuoden puolella ehtisi glögille ❤


Muita Naantali -aiheisia postauksia voit lukea 👉 täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)