tiistai 6. lokakuuta 2020

Vadelma-rahkapullat


 Nämä pullat ovat olleet siitä saakka "to-do -listallani" kun näin kuvan Bistroemo -blogissa. Resepti on alunperin Olga Temosen pullakirjasta. Olen joskus tuon kirjan lainannut kirjastosta ja se oli kyllä ihan huikea. Pitää varmaan hankkia se myös omaan keittokirjahyllyyn. 

Ja kun lopulta sain pääsiäiseltä jääneet persikka-rahkapullat syötyä pakkasesta (ei sillä että itse olisin kaikki syönyt 🙈), niin johan se oli hyvä syy leipoa sinne uusia. Bistroemon taikinareseptiä hieman muokkailin omaan makuuni. Siinä ei esim. ollut suolaa ollenkaan, mutta lisäsin sitä hieman mukaan taikinaan. 

Vadelma-rahkapullat
n. 24 isohkoa pullaa


Taikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
12-14 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita

Täyte:
50 g pehmeää voita
1½ dl sokeria
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 kananmuna
3 rkl ohra-tai perunatärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
2 dl vadelmia

Murupäällyste:
25 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Aloita pullataikinasta. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Lisää sokeri, suola, kananmuna ja kardemumma. Sekoita ja lisää vähitellen jauhot sekä loppuvaiheessa pehmeä voi. Alusta taikina kimmoisaksi taikinaksi.

Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulla työtasolle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pyöreitä pullia. Laita ne pellille ja anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.

Tee sillä välin täyte. Vatkaa voi ja sokeri sekaisin. Sekoita joukkoon maitorahka, kananmuna, ohra-tai perunatärkkelys ja vaniljasokeri.

Valmista seuraavaksi murupäällyste. Nypi voi, sokeri ja jauhot tasaiseksi seokseksi.

Paina kohonneisiin pulliin juomalasilla syvennykset. Paina lasi ensin jauhoihin ja sitten napakasti pullaan, jottei lasi jää kiinni. Voitele pullien reunat kananmunalla ja täytä sitten rahkaseoksella ja vadelmilla. Ripottele pintaan murupäällyste.

Paista pullia 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. 


Olen täällä saattanut joskus mainita että olen palasaippuoiden ystävä. Joskus käytin myös palashampoota, mutta nyt löysin niin hyvän "normishampoon" että olen sitä käytellyt. Mutta palasaippuan käyttöä helpotti äärimmäisen paljon minun saamani ihana, virkattu saippuapussukka. Tää on niiiin huikea! ❤ Ja mikä tässä on huikeinta on se, että sain tämän blogiystävältäni. Suuren suuret kiitokset Tupun tupa -blogiin!! Täytyy sanoa että saattoi siinä silmät vähän kostua, kun huomasin millainen paketti postilaatikossa odotti, kiitos kiitos kiitos! ❤

 Tällaisena hetkenä tulee tunne että tämä bloggaaminen on parasta ikinä! 😍

2 kommenttia:

  1. Blogistasi saa aina suussa sulavia herkku reseptejä, rahkapullat on yks lemppari kahvileipä,
    tulee vain pääsiäisenä tehtyä.
    Kaksi Palasippuaa sain joululahjaksi viime jouluna, en ole raaskinut käyttää vieläkään niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo! <3
      Minäkin innostuin keväällä pullan leipomisesta ja tulikin tehtyä pääsiäiseksi erilaisia persikka-rahkapullia. Nämä vadelmaiset olivat myös erittäin hyviä.
      Ja minä olen aiemmin myös ollut "palasaippuajemmari". Nyt tämän pussukan myötä niiden käyttö on tullut mukavemmaksi ja sitä myötä myös jemmasaippuat ovat saaneet kyytiä! :D
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)