torstai 14. tammikuuta 2021

Lokakuiselta brunssilta - Paprikauunimunakkaat & mango-vadelmatriflet


 Heipä hei pitkästä aikaa ja oikein ihanaa alkanutta vuotta 2021!

Siitä onkin jo aika tovi kun viimeksi olen blogin parissa ollut. Tiedän että ei tarvitsisi mitenkään selitellä että miksi joskus kirjoittaa ahkerasti ja toisinaan ei pitkään aikaan mitään, mutta ehkä silti muutaman sanasen voisin asiasta sanoa. Nämä nyt julkaisemani brunssin ohjeistukset ovat lokakuiselta lauantaiaamulta kun kaikki oli vielä hyvin emmekä tienneet mikä on vielä alle vuorokauden päästä edessä. Molemmat menimme tahoillemme viettämään aikaa ystävien kanssa ja yöllä meidät saavutti suruviesti appiukon kuolemasta. Kaiken lisäksi meidän oli ollut tarkoitus juhlia appiukon tasavuosia seuraavana päivänä. Ilo synttäreistä vaihtuikin kuoleman suruksi. Kun kuolema tulee tarpeeksi lähelle, se sekoittaa ajatuksia ja oikeastaan ihan kaikkea hyvinkin pitkäksi aikaa. Oikeastaan vasta tänään tuli se fiilis, että nyt mulla on aikaa ja fiilistä taas pitkästä aikaa istahtaa koneen ääreen kirjoittamaan. Eilen havahduin siihen, että pitkästä aikaa kaivoin kameran kaapista ja otin kuvia tekemistäni ruuista. Huomasin, kuinka mieheni suulle levisi hymy, kun hän huomasi että taas kuvataan. Ennen ehkä hieman ärsyttävästäkin tavasta oli nyt tullut merkki että ehkä kaikki on taas pikku hiljaa normaalia olotilaa kohti.  


Joulukin meni hiukan hiljaa hiipien ohitse tänä vuonna. Joulufiilistä ei missään vaiheessa tullut enkä oikein jaksanut asiaa stressatakaan. Joulunalla sairastelu ei sekään parantanut joulumieltä, mutta onneksemme saimme maailman parhaan joululahjan mitä ikinä voi saada - veljeni perheeseen syntyi pienen pieni poika! 💙

Mutta nyt vuoteen 2021 motolla - vähemmän murhetta, enemmän terveyttä

 


Tosiaan nämä kaksi ohjetta jotka nyt haluan kanssanne jakaa ovat jo viime vuodelta, kun pidimme mieheni kanssa pienen brunssin. Kutsun näitä meidän yhteisiä viikonlopun aamupäivän hetkiä aina brunsseiksi siitäkin syystä, että se tekee hetkestä jotenkin vähän juhlavamman ja tosiaan sen brunssin ei aina tarvitse olla mikään 100 ruokalajin aamupala. Kunhan on jotain normaalista aamupalasta poikkeavaa, ehkä hieman enemmmän tekovaiheessa aika vievää ja yleensä se tarjoillaankin normaalia aamupalaa myöhemmin. 


 

Paprikauunimunakkaiden ohje on Yhteishyvän. Nämä olivat hyviä ja tehdään varmasti toistekin. Oli vaan vaikea saada pysymään täyte pienien suippopaprikoiden sisällä. Mutta ei se ulkonäkö vaan se maku! 

Paprikauunimunakkaat


4-6 kpl suippopaprikoita
6 kananmunaa
1½ dl paksua jogurttia
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
1/4 tl suolaa
180 g salaattijuustokuutioita

Huuhtele paprikat. Halkaise kantoineen pitkittäin niin, että syntyy kaksi venettä. Poista siemenet, mutta jätä kannat paikoilleen. Asettele paprikat pellille leivinpaperin päälle tai isoon vuokaan ja tue toisiaan vasten.
Riko munat kaatonokalliseen kannuun tai kulhoon. Vatkaa joukkoon jogurtti, ruohosipuli, mustapippuri ja suola. Kaada munakasseos paprikoihin.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes munakkaat ovat hieman hyytyneet. Murustele pinnalle salaattijuusto ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia.


Ja koska brunssilla pitää aina olla jotain makeaa, niin pitihän se tälläkin kertaa jotakin uutta makeaa jälkkärireseptiä testata. En halunnut tehdä kakkua, vaan ainoastaan jotkut pienet jälkkärit. Ja tämä Annin uunissa -blogista löytynyt mango-vadelmatrifle oli ihan huippuhyvä, ihanan raikas jälkkäri. Menee jatkoon ehdottomasti.

Mango-vadelmatrifle
4-6 annosta


1,5 dl vadelmia
1 dl mangopyrettä (esim. Piltti tai Bonne)
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g rahkaa
noin 1 dl granolaa

Survo tuoreet tai pakastevadelmat haarukalla mössöksi ja lisää halutessasi sokeria tai muuta makeutusta sekaan. (minä en lisännyt makeutustani ja mielestäni oli hyvää ja raikasta ihan sellaisenaan)
Vatkaa vaniljavaahto kuohkeaksi. Lopuksi vatkaa rahka sekaan.
Nostele vadelmasurvosta, mangososetta, granolaa ja vaniljavaahtoa vuorotellen laseihin.
Tarjoile heti (jotta granola ei pehmene liikaa)! 


Lisäksi oli tarjolla:
♢ nauravia nakkeja
♢ pekonia
♢ munakasta (ruohosipulilla)
♢ paprikansiivuja
♢ tomaatti-mozzarellasalaattia pestokastikkeella
♢ (Latelle varmuudeksi jälkkärisuklaata, koska en tiennyt että maistuuko mango-vadelmatrifle)
 


 

Annettiin mun vanhemmille joululahjaksi brunssilahjakortti, eli seuraava brunssi on toivottavasti ravintolassa, eli pääsee valmiiseen pöytään! Luksusta! ❤ Lahjakortti oli ns. avoin lahjakortti, eli päätämme yhdessä mihin menemme ja milloin menemme, kunhan yhdessä mennään.

Ja hei kiitos te ihanat ❤ viesteistä joita olen saanut blogin tauolla olosta! Jokainen viesti on lämmittänyt sydäntä kovasti, vaikka en ole välttämättä tätä aiemmin vastannutkaan mitään! ❤


19 kommenttia:

  1. Onpa herkulliset annokset. Kiitos ohjeista. Menetitte läheisen, mutta saitte uuden ihmisen kuin tilalle, suru ja ilo vain kuuluu ihmisten elämään. Mieheni äidin puoliso kuoli juuri ennen joulua, hän oli jo 99v.tuon ikäinen on jo valmis ja väsynyt elämään.
    Hyvää vuoden jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se useasti menee että kun yksi lähtee niin toinen tulee! <3 Ja näin se toisaalta meneekin oikein että vanhemmasta päästä lähtee ja uutta tulokasta tulee tilalle, vaikka se silti aina surullista onkin.
      Kiitos samoin, oikein mukavaa vuoden jatkoa!

      Poista
  2. Monet pienet asiat tuovat iloa nyt kun ollaan koronaa piilossa kotona.
    Brunssi menee siihen joukkoon, herkullinen kattaus
    Suru vie elämästä sivuraiteille, sitä putoaa johonkin välitilaan.
    Päivä- ja aamu kerrallaan ilo tekee paluun, suru vaihtuu kaipauksen kautta muistoihin.
    Toivotaan tälle vuodelle hyviä asioita, paljon herkullisia ruokia ja kaikkea muuta mukavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puhut niin totta, brunssi tuo ihania ilon pilkahduksia normaaliin arkeen. Ei tarvita sen ihmeellisempiä juttuja kuin pieni mukava poikkeama johonkin normaalisti totuttuun kaavaan.
      Juurikin tuollaista vuotta toivotaan tästä vuodesta 2021 <3

      Poista
  3. Olikin suo jo ikävä. 🤗
    Lämmin osanotto. ❤️❤️
    Hyvä motto ja toive tälle vuodelle. Toivotaan, että tämä vuosi toisi enemmän iloa! ❤️
    Ihanan kuuloinen lahjakortti. Isäni täyttää kans ens viikolla 70 ja äiskällä kans synttärit ja aikomus olisi viedä heidätkin jonnekin syömään. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni <3 Kyllä itsekin useasti tänne kaipailin, mutta en vain saanut aikaiseksi mitään kirjoitta... :(
      Kyllä - näin toivotaan! Iloa, onnea ja terveyttä tälle kuluvalle vuodelle.
      Onnittelut isällesi! <3 Ihan mahtava synttärilahja. Enää ei tavaraa juurikaan kaipaa, mutta tuollaiset ns. aineettomat lahjat on kyllä ihan parhaita!

      Poista
  4. Kaikki vie aikansa suru kuormittaa.
    Sitä täytyy saada pureskella ja se vie aina aikansa.
    Niinpä nyt uutta kohti, toivotaan uudesta vuodesta parempaa.
    Kauniita pakkaspäiviä ja nautitaan uudesta elämästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniita talvipäiviä sinnekin ja todellakin nautitaan tästä elämästä! <3 Se aina välillä muistuttelee meille, että ei ole ikuista, joten pitää muistaa nauttia jokaisesta päivästä (vaikka se ei aina niin helppoa olekaan).

      Poista
  5. Hei,
    mikä on jogurtin määrä tuossa munakkaassa (1 1/2 ?) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun huomasit, että oli jäänyt desilitrat puuttumaan. <3 Kävin lisäämässä tekstiin oikeat mitat.

      Poista
  6. Viikonlopulla tein tuon Mango- vadelmatriflen, on hyvänmakuinen ja helppotekoinen herkku.
    Paprikauunimunakkaat ovat vuorossa seuraavaksi. Kiitos ohjeista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! <3 Itsekin tykästyin tuohon trifleen. Se oli mukavan raikas herkku ja tosiaan myös äärimmäisen näppärä valmistaa. Ja onhan se aika kauniskin, kun laittaa tarjolle upeisiin laseihin.

      Poista
  7. Lämmin osanotto ♥ Kyllä tuollaiset suruviestit pysäyttävät miettimään omaakin elämää. Voimia eteenpäin.
    Ihania reseptejä nuo molemmat! Paprikat pitänee pikapuoliin testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! <3
      Näinhän se on että tällainen yleensä kolahtaa ja kovaa, kun tajuaa että ei se elämä meillä kenelläkään jatku ikuisuuksia.
      Kiva kuulla että reseptit pääsevät testiin.

      Poista
  8. Osanotto <3 Hyvää Uutta Vuotta Nanne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 ja kiitos samoin, oikein ihanaa alkanutta vuotta 2021!!

      Poista
  9. Lämmin Osanottoni ❤ Elämää elämää on tämäkin...joukkoon mahtuu suurtakin surua,mutta myös iloa ja onnea.Silloin kun puolisoni sairastui vakavasti,iloa toi kuitenkin surun keskelle syntynyt eka lapsenlapsi,varmasti auttoi meitä.Ihana kuulla sinusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilijaana! <3
      Näinhän se on että elämä koostuu iloista suruista ja onnen pisaroista!

      Ensimmäinen lapsenlapsi toimi ikäänkuin enkelinä! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)