torstai 10. helmikuuta 2022

Pippurinen lasse


 Just vähän aikaa sitten vinkkailin 👉 helposta lasagnereseptistä ja täältä palaa lisää. Tämä ohje oli uusimmassa Yhteishyvän lehdessä, voi olla että joku muukin sen siitä bongasi. Lehdessä oli tällä kertaa useampikin ohje, joita aion kokeilla, mutta tämä pääsi nyt ekana testiin. 

Mietin että tuleeko lasagnesta liian pippurista, koska pippurin määrä juustokastikkeessa oli aika iso. Mutta ilmeisesti pippurien paahtaminen hieman miedonsi makua, koska tämä ei ainakaan omaan makuun ollut yhtään liian pippurista. Sanoisin että mausteista, mutta ei ollenkaan liian mausteista. Hieman muuntelin ohjetta, vaihdoin mm. osan maidosta juustokermaksi ja lasagnelevyt vaihdoin lasagne piccolo pastaksi.


 Pippurinen lasagne


200 g lasagne piccolo pastaa

Jauhelihakastike:
500 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1 iso sipuli
1 prk (n. 390 g) tomaattipastakastiketta
1 dl vettä

Juustokastike:
1 tl mustapippuria rouhittuna
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
2 dl juustokermaa
150 g juustoraastetta
½ tl suolaa

Valmista ensin juustokastike. Paahda pippuria kuivassa pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä noin 1 minuutti. Lisää rasva ja sekoita sulaan rasvaan jauhot. Kaada 3 dl maitoa joukkoon, kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito ja juustokerma. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää juustoraaste, säästä juustoraastetta hieman myös lasagnen pinnalle. Mausta kastike suolalla.
Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Mausta suolalla. Lisää tomaattikastike ja vesi. Hauduta kastiketta 5 minuuttia. Lisää kypsentämätön pasta kastikkeen joukkoon.
Lado voidellun uunivuoan pohjalle puolet jauheliha-pastaseoksesta ja kaada päälle puolet juustokastikkeesta.Tee toinen samanlainen kerros. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.
Kypsennä lasagnea 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä (juustoraasteen vuoksi ruskettuu helposti, joten ole tarkkana). Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.




Lasagnen pinta pääsi tosiaan "hieman" ruskettumaan uunissa, mutta ei sentään palamaan.



Muistatte ehkä että viime vuonna innostuin ensimmäistä kertaa katselemaan kunnolla Euroviisuja (postauksen voit käydä lukemassa 👉 täältä). Nyt on julkaistu UMK-biisit, joista yhdestä tulee meidän tämän vuoden Euroviisuedustaja. Finaali käydään lauantaina 26.2.2022, joten jos et vielä ole kuunnellut biisejä läpi ja valinnut omaa suosikkia, niin vielä on hetki aikaa.


Kuva: Yle.fi

Mulla alkaa juurikin samana päivänä äitiysloma 🍹 joten jos vaan suinkin olen kotona, niin aion todellakin pystyttää kisakatsomon ja varustautua herkuin. Jo viime vuonna mietiskelin, että pitäisikö niitä biisejä osata kuunnella jollain "muulla korvalla" kuin sillä, että mikä on biiseistä juurikin se oma suosikki. Koska oma suosikkini on ehdottomasti Cyan Kicks biisillä Hurricane. Mutta onko se kuitenkaan sit sellainen biisi joka uppoaa viisukansaan...?! Oikeastaan tämä oli ainoa biisi joka oli mun ehdoton suosikki. Muut oli ihan ok kamaa, paitsi Isaac Senen biisistä Kuuma jäbä en kyllä tykännyt yhtään. 

Mutta mikä sit olisi hyvä viisubiisi...? Kauhean vaikea kysymys. Ehkä vaan menen fiiliksen mukaan, ja kannatan UMK-finaalissakin omaa suosikkiani Cyan Kicksiä. 

Kuva: Yle.fi
 

Kertoilkaahan myös omia suosikkejanne mikäli olette asiaan vihkiytyneet, mielellään kuulen teidänkin mielipiteenne! 😊 Ja jos biisit on kuuntelematta, niin käy vaikkapa täältä Pipertäjän paratiisi -blogista lukemassa kiva postaus UMK-finalisteista ja sieltä saat myös kuunneltua kaikkien ehdokkaiden biisit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)