sunnuntai 20. helmikuuta 2022

Nakkispekkikset


 Helppojen "mättöherkkujen" sarja jatkukoon. Nyt on jo esitelty helpot hampparit, älyttömän helpot tortillapizzat, joten olkoon nyt ikisuosikki makkispekkisten vuoro. Tällä kertaa vaan makkarat on vaihtunut nakkeihin, eli tulos on nakkispekkikset eli nakkiperunat. Grilliruokien aatelia! 😁 Meillä on harvoin pakastimessa valmiina pakasteranskiksia, koska en itse ole suuri ranskalaisten ystävä. Sen sijaan jääkaapista löytyy aina perunaa, joista on itse helppo taiteilla haluamansa malliset perunat. Ja ne kypsyvät uunissa ihan samassa ajassa kuin ne pakasteranskiksetkin. Ja on paaaaaljon parempia! Leikkaan perunat vaan ensin puoliksi ja sit sopivan kokoisiksi slaisseiksi. Perunoille vähän öljyä pintaan ja tarvittavat mausteet. Tällä kertaa taisi olla suolaa, sipulijauhetta, valkosipulijauhetta ja paprikaa. Joskus laitan vain grillimaustetta ja suolaa, mutta jostain syystä tuo grillimauste tuppaa aina olemaan meillä loppu, eli se kuuluisa joku sen johonkin aina tuhlaa. 


Ja nakkien pitää tietenkin olla kunnon nakkeja (joka siis minulle on yhtäkuin lihaisa ja kuorellinen). Jos on lapsia kylässä, niin yleensä pistetään samalle pellille myös niitä kuorettomia ja vähälihaisempia vaihtoehtoja. Vegenakkeja en ole maistanut, mutta veikkaisinpa että jättäisin nakit sit kokonaan pois ruokavalikoimasta kuin söisin vegenakkeja... 😬Ja tällä kertaa pellille eksyi myös Lidlin pakastealtaasta napattuja kalaleikkeitä. Ollaan tykästytty myös näihin ns. "pikaruokana". Ja nimenomaan nämä juustotäytteiset on parhaita! Makkaraperunoiden seurana syödään sitä mitä kaapista löytyy. Tällä kertaa se oli kurkku-tomaatti-punasipuli-feta -salaattia, suolakurkkuja ja majoneesia. Meillä harvemmin on kurkkusalaattia, mutta sekin olisi kova vaihtoehto. Jotkut tykkään myös paahdetusta sipulista. Itse en niin välitä sen mausta. Pystyn kyllä sitä syömään, mutta mielummin valkkaan ihan vaan raa'an sipulin! 😋

Syödäänkö teillä makkispekkiksiä ja jos syödään niin millä mausteilla?

8 kommenttia:

 1. Makkaraperunoita syödään aika harvoin, joskus tulee makkaranälkä.
  Just lohkoperunoista tulee parhaat makkaraperunat.
  Lumitöiden jälkeen kyllä makkaraperunat maistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin makkaraperunat on yleensä sellaista ruokaa jota tehdään silloin, kun retkireissuilta on jäänyt makkaraa tai nakkeja jääkaappiin.
   Mutta nyt taisin ihan varta vasten tätä ruokaa silmällä pitäen ostaa nakkeja, kun olivat tarjouksessa.
   Ja todellakin maistuu lumitöiden jälkeen! :)

   Poista
 2. Meillä ei syödä tai kyllähän aviomies syö joskus. Minä kun en lihaa syö niin ei tule tällaisia tehtyä :D. Mietinkin miltä maistuisi vegenakkien kera. :D :D Vegenakeista olen kastiketta tehnyt ja se on ollut hyvää. Vegenakkejakin kyllä on moneen lähtöön, kaikki eivät hyvälle maistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen vähän skeptinen vegenakkien suhteen :D tosin maistaisin kyllä jos jossain olisi tarjolla. Näistä vegetuotteista olisi hyvä järjestää esim. kaupoissa maistatusta, koska ei halua ostaa sikaa säkissä, niin tietäisi että tykkääkö vaiko eikö. Varmasti löytyy joukosta myös tällaiselle lihansyöjälle sopivia vaihtoehtoja.

   Poista
 3. Ihana tuo ruuan nimi, makkispekkis :)
  Nimi oli mulle uusi,mutta
  kyllä kelpaa nämä pikamättö- ruokainspikset. Ja kyllä maistuu!
  Varsinkin lumitöiden jälkeen.
  Taas sai kolata hiki hatussa.
  Kait se jevätjoskus alkaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikelle pitää aina vääntää lempinimi, myös ruualle! :D
   Ja nyt tosiaan tuntuu siltä, että se kevät on hyyyyyvin kaukana. Meillä on mennyt tässä parin päivän aikana jo useammankin kerran pihatie umpeen ja kolata on ollut kovassa käytössä. Ja kun loppuviikon säätiedotusta katsoi, niin ei se vielä kovin keväiseltä vaikuta... Mutta josko sit koululaisten hiihtolomien jälkeen alkaisi kevät ja rytinällä! :)

   Poista
 4. Kyllä meillä syödään. Mausteet ovat milloin mitkäkin; mustapippuria, grillimaustetta, savupaprikaa, chiliä yms. Nykyään poika kyllä pyytää tekemään makkarasta "köyhän miehen kebabia" ja ranskanperunoita. Tulee niin hyvää siinäkin muodossa. (Ohje löytyy täältä; https://rrimasa.blogspot.com/search?q=k%C3%B6yh%C3%A4n+miehen+kebab )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun tulit vinkkaamaan, tuo makkarakebab menee ehdottomasti testaukseen. Ehkä jo tällä viikolla, jos vaan muistan ostaa kaupasta HK:n sinistä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)