tiistai 29. maaliskuuta 2022

Cappuccino-suklaakakku


Kuivakakuista (tai siis kahvikakuista, nämähän eivät ole kuivaa kakkua nähneetkään) on tullut yhtäkkiä mun suosikkeja. Tätä 👉 appelsiini-suklaakakkua tulee tehtyä aika usein, samoin tämä 👉 nougat-tiikerikakku yllätti erittäin positiivisesti. Kuivakakut on siitä kivoja leivonnaisia, että ne säilyvät hyvin ja ennemminkin vaan paranevat vanhetessaan. Tämä ohje on Yhteishyvän sivuilta. Tein vain sellaisen muutoksen, että jätin tuon kuorrutteen tekemättä. Mielestäni oikein tehty (eli kostea) kuivakakku ei kuorrutetta välttämättä tarvitse. Itse jätin sen tekemättä vain sen takia, että kakku ilman kuorrutetta on mielestäni helpompi säilöä jääkaapissa, kun sen voi laittaa samaan vuokaan takaisin jossa se on tehtykin. Mutta laitan tähän kuitenkin myös kuorrutteen ohjeen, mikäli joku innostuisi myös sitä kokeilemaan. 

 Cappuccino-suklaakakku



200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl maitoa
2 kpl (à 12 g) cappuccino-pikakahvijauhetta
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Kuorrutus:
1 kpl (à 12 g) cappuccino pikakahvijauhetta
3 dl tomusokeria
2 rkl appelsiinimehua tai vettä

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lämmitä maitoa hieman esim. mikrossa ja sekoita joukkoon kaksi pussia cappuccinojauhetta. Sekoita taikinaan vuorotellen kuivia aineita ja cappuccinoseosta. Sekoita joukkoon suklaa. Sekoita tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota noin 2 l:n kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa, alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä ritilällä ennen kumoamista.
Kuorrutetta varten sekoita kulhossa cappuccinojauhe ja tomusokeri ja lisää joukkoon hieman lämmitetty mehu tai vesi. Sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle.


Tuosta kuorrutteesta tuli mieleeni, että äitini oli juuri muutama viiko sitten leiponut niin hyvää kuivakakkua johon oli tehnyt suolakinuskikuorrutteen ja se oli kyllä niiiiiiin hyvää, että olisin voinut nuolla kuorrutteet koko kakun päältä pois. Ehkä siis turvallisuus syistä jätin tällä kertaa kuorrutteen tekemättä.... 😉 



Täytyy sanoa että tuo cappuccino maistui raa'assa taikinassa enemmän mitä valmiissa kakussa. 




Ja tässä vielä kuva "leipuripullasta" jolla alkaa olla aika pullamainen olomuoto vaikka olo muuten onkin hyvä. Laskettu aika olisi tänään 😱 mutta muksuhan syntyy juuri silloin kun hänestä siltä tuntuu ja näin on hyvä. Koko raskauden ajan olen saanut kuulla ympäriltäni että "odota vaan kun alkaa ne ja ne kivut ja odota vaan kun sattuu ja on sitä ja tätä" ja tässä olen odotellut mutta mitään näistä odotettavista asioista ei ole kyllä mun kroppaan kotiutunut. Olo on ollut koko ajan hyvä ja kaikki kivut on pysynyt poissa. Nyt samat kauhukuvaelmat on tietenkin annettu tulevaa synnytystä varten, "odota vaan sitä kivun ja tuskan määrää ja odota vaan ja odota vaan...". No tässähän minä vaan odottelen! 😇 Toki toivon että itse selviäisin mahdollisimman vähin henkisin ja fyysisin vaurioin kyseisestä tapahtumasta, mutta prioriteettina olisi kuitenkin saattaa lapsi täysissä sielun ja ruumiin voimissa tähän maailmaan, tavalla tai toisella ja muusta viis! ❤ Kuitenkin samalla koen, että olen etuoikeutettu kun minulla on ollut onni kokea tämä raskaus ja toivottavasti kokea myös synnytys. Kaikille siihen ei anneta mahdollisuutta vaikka kuinka haluaisi. 😔 

Mutta nyt vaan katsotaan ja odotellaan mitä tulevaisuus on meidän varalle kehitellyt.... 🙏

Touhukasta tiistaita kaikille! 💪💛

10 kommenttia:

  1. Useammankin kahvijauheella maustetun kuivakakun olen minäkin leiponut enkä ole kahvinmakua oikein tunnistanut niistä :) Ilmeisesti kahvijauhetta saa laittaa sitten ihan reilulla kädellä.
    Siellä onkin jännät hetket käsillä. Nykyisin on hyviä kivunlievitysmahdollisuuksia saatavilla, jos haluaa käyttää niitä. Ensimmäiseni synnytyksessä oli saatavilla vain ilokaasua, toisen kohdalla oli tarkoitus saada epiduraalipuudutus, mutta tyyppi syntyikin sitten niin vauhdikkaasti ettei sitä tarvittu. Kaikki menee varmasti hienosti ja "palkinto" on ihana. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä juttu että kahvilla maustettu kakku ei paiston jälkeen enää maistukaan kahville. Mutta ehkä jos kahvin jättäisi kokonaan pois, niin huomaisi että kyllä se jonkun aromin sinne valmiiseenkin kakkuun jättää.
      Joo täällä on edelleen jännät hetket käsillä - muksu viihtyy lämpimässä kelluskelemassa vähän liiankin hyvin, mutta eiköhän hän sieltä joskus kuitenkin ulos tule. Ja uskon kans tuohon, että palkinto on kaiken sen "vaivan" arvoinen! <3

      Poista
  2. Hei. Kiitos taas ihanista ohjeista. Kalapostaus suorastaan maistui suussa, niin herkulliset olivat kuvat!
    Ihanaa, kun olet voinut hyvin. Onnea loppurutistukseen. Se on mahtava tunne, kun saa vihdoin vauvan syliin ja todellinen tutustuminen/onnen huuma, voi alkaa.
    Kiva olis kuulla, kuinka Viski suhtautuu vauvaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahvensoppa oli kyllä hyvää! Toivotaan että tuo mieheni ehtisi vielä käydä pilkkijäillä ahvenia napsimassa, niin saataisiin tehdä sitä uudelleenkin.
      Ja kiitos! Tsemppejä ja onnea tässä tarvitaan. :) Olo on edelleen hyvä, mutta pinna alkaa olla kireällä ihmisten kyselyihin. Tiedän että tarkoittavat vain hyvää uteluillaan, mutta itse ottaa siitä turhaa stressiä.
      Ja varmasti kirjoittelen miten Viski suhtautuu uuteen tulokkaaseen! <3

      Poista
  3. Oman lapsen saaminen kaikkine tuntemukseen on elämän suurimpia kokemuksia. Onnea suureen kokemuksessa. T. Leena

    VastaaPoista
  4. Ihana masukuva.🥰 Hihii, mäkin sain onneksi silloin nauttia kivuttomasta raskaudesta. Olo oli loppuun asti oikein hyvä. 🥰 Eikä kyllä itse synnytyskään ollut mikään "kivulias", kun oli hyvät dropit. 😁 Pakko sanoa vielä kliseinen ohje: nuku vielä kun voit!! Tänään just 2 vuoteen ja 9kk, en ole nukkunut yhtäkään täyttä tai edes vähän paremmin nukuttua yötä. 🧟‍♀️🤪 Meidän jäbä on ollut niin niin huono nukkumaan. Ekan vuoden ei nukkunut päikkäreitä, kuin liikkuvissa vaunuissa,joten päivisin tuli kevyesti 10km lenkkeiltyä ja öisin heräiltiin varmaan sata kertaa. Yhä tuo heräilee 1-3 kertaa öisin. Kummasti kyllä tällaiseen kroonistuneeseen zombi oloon on tottunut. 🧟‍♀️🤣

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen onnistunut nyt jo sekoittamaan omaa rytmiäni niin pahasti, että en ole edes uskaltanut vielä miettiä että mitä jos lapsi on huono nukkuja... :D Tai mitäpä sitä etukäteen stressaamaan, nyt olen vaan ottanut päikkäreitä aina kun siltä tuntuu. :D

      Poista
  5. Kahvikakkuosasto on jäänyt vähemmälle, on niin paljon kaikkea
    kivaa leivottavaa.
    Synnytyspelkojutut kiertävät aina, varmaan jokainen on kuullut niitä.
    Siinä ei ole mitään pelättävää, onhan siellä ammatti- ihmiset.
    Se kun saat vauvan syliisi on ainutkertainen kokemus, onnellista odotuksen loppuaikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa leivottavaa tosiaan löytyy roppakaupalla. Nyt on taas lehdet ja blogit pullollaan ihania keväisiä kakkureseptejä. Toivon että kun meillä kohta ramppaa vieraita, niin itsellä olisi jaksamista käyttää tämä sauma hyväksi ja jaksaa leipoa. Yleensä ei viitsi leipoa juurikin sen takia, kun ei ole syöjiä.
      Olen yrittänyt nuo kauhujutut päästää toisesta korvasta sisälle ja samantien toisesta korvasta ulos. Mennään avoimin mielin ja otetaan vastaan se mitä tulee! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)