perjantai 25. maaliskuuta 2022

Hyvää vohvelipäivää ❤


Tänään 25.3. vietetään kansainvälistä vohvelipäivää. Yleensä missaan aina nämä tärkeät juhlapäivät (korvapuustipäivä, suklaakakkupäivä ja mitä näitä nyt on). Mutta nyt kun jääkaappiin oli jostain jäänyt puolikas purkki maitoa (ja aina ei jaksa tehdä pannukakkua) niin päätin pitkästä aikaa kaivaa vohveliraudan kaapista pölyttymästä. Ja koska vohvelitaikinan ohje ei tule minulla takaraivosta, piti vähän internetin syövereistä kaivella ohjeita ja koota niistä itselle mieleinen. Ja samalla siis selvisi myös tämän vohvelipäivän olemassaolo. Vohvelipäivä on lähtöisin naapurimaastamme Ruotsista ja päivän tarkoitus on juhlistaa talven kääntymistä kevääksi. No, taitaa kyllä kelit muuttua taas keväisestä takatalviseksi, mutta käännetään silti henkinen kello jo kevättä kohti. 

Itse en tykkää pannukakku-, vohveli- enkä lettutaikinaan laittaa sokeria ollenkaan, ainoastaan suolaa. Joten siitä syystä sokeri on suluissa. Lisätkää sokeri taikinaan jos tykkäätte makeammasta taikinasta.

 

 Vohvelit
n. 8 kpl


2 munaa
2 dl maitoa
2 dl vichyä
2 dl vehnäjauhoja
1 dl maissijauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
(½ dl sokeria)
1 dl voisulaa/pullomargariinia/öljyä

Vatkaa kevyesti munien rakenteet rikki kulhossa. Lisää joukkoon vichy ja maito sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi voi/margariini. Sekoita taikina tasaiseksi.
Anna taikinan hetki turvota jääkaapissa.
Kuumenne vohvelirauta. Voitele esim. voisulalla molemmat pinnat siveltimellä. Tarjoile mieluiten heti haluamillasi höysteillä. 




Viimeksi kun kaivoin vohveliraudan kaapista, tein 👉 näitä suolaisia vohveleita kesäloman alkamisen kunniaksi. Suosittelen 👌 toimii aamupalana, brunssilla, kevyenä lounaana jne. 



Ja pitihän kokkikaverinkin saada omansa. Tietenkin pienellä kermavaahtonökäreellä ja yhdellä mansikalla höystettynä. 😂 Ja Viskihän ei turhia kursaile. Hän käy tarjottavien kimppuun heti välittömästi luvan saatuaan.


Me ollaan Viskin kanssa ehdottomasti sitä mieltä, että vohvelipäivä saisi olla vaikka joka päivä.... 😊

4 kommenttia:

  1. Woi, teilläkin huomioitiin vohvelipäivä.
    Meillä myös nautittiin wohveleja hoidokeiden kanssa. Kyllä taas maistui pitkästä aikaa niin hyvölle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vohveleita tulee tehtyä valitettavan harvoin, mutta voi kuinka herkullisia ne ovatkaan kun sen vohveliraudan jaksaa kaapista ottaa pois pölyttymästä! :)
      Veikkaan että vohvelit maistuivat myös hoidokeille! <3

      Poista
  2. Viski on herkkusuu ❤ Enpä ole aikoihin tehnyt vohveleita !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viski on kyllä varsinainen herkkusuu! Sellaista herkkua ei olekaan, joka ei hänelle kelpaisi... ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)