perjantai 4. maaliskuuta 2022

Vadelma-kinuskikääretorttu


Olen kovasti pallotellut ajatuksella, että leipoisiko laskiaispullia vai ei. Tiistaina kävimme Raision Myllyssä ostoksilla ja sain johdateltua ovelasti mieheni Naantalin Aurinkoisen kahvilaan samalla reissulla. Ihan vaan sillä varjolla, että on pakko saada laskiaispullaa laskiaistiistain kunniaksi.Olihan se aikamoisen herkullista, mutta ei se silti vienyt himotusta leipoa pullaa myös kotiin.Tämä kääretorttu sentään vähän siirsi leivontahaluja! Kinuski ja vadelmat oli oikein oiva makupari. Ohjeen bongasin Kermaruusu -blogista, kiitokset sinne!
Katsotaan miten käy pullan leipomisen kanssa, leivonko vai enkö, kas siinä pulma... 😁


Vadelma-kinuskikääretorttu


Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
100 g pehmeää voita
250 g tomusokeria
200 g kinuskituorejuustoa
vadelmia

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille, paista 225 asteessa n. 6 minuuttia.
Sekoita pehmeä voi ja tomusokeri sähkövatkaimella, lisää tuorejuusto. Levitä notkea täyte jäähtyneen pohjan päälle, ripottele päälle vadelmia. Kääri torttu rullalle. 


Vitsit mitkä keväiset kelit meitä on nyt hellinyt, ainakin täällä etelässä. 🌞 Nyt on sellainen fiilis, että kevät on jo ihan kulman takana. 

Kuinka hypnoottista onkaan seurata räystäistä tippuvia vesipisaroita... 💧

Lumikerroksen alta alkaa jo paikkapaikoin näkyä vihreää. Tai ainakin jotain, joka jossain kohtaa kevättä/kesää alkaa vihertää... 🌿


Ja kissat ovat löytäneet paikkansa lattialta, juurikin siitä kohtaa mihin aurinko paistaa! 🌞 Ja tällä kertaa ei onneksi tarvitse ainoastaan kadehtia kissoja kun he voivat kesken päivän rentoutua tuolla tavalla. Vihdoinkin itselläkin on siihen mahdollisuus.... 😍😎 (ja todellakin olen käyttänyt tämän mahdollisuuden hyväkseni - en ehkä makaamalla lattialla, mutta sohvalla kylläkin.)

Aurinkoista viikonloppua kaikille 💛

4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kääretorttu - ihan ilo silmälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Titta <3 - kaikki keväiset leivonnaiset ovat tällä hetkellä ilo silmälle! Niin kova kevään odotus on ainakin täällä ruudun toisella puolella... ;)

      Poista
  2. Onpa ihanan näköinen kääretorttu! Kinuski ja vadelma, nam! Testiin! Lepää ja löhöile hyvällä omatunnolla , nyt on sen aika :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinuskin ja vadelman liitto on kyllä herkullinen.
      Ja kiitos vinkistä, olen kyllä lepäillyt ja nauttinut ihanan keväisistä keleistä! Saunan terassilla on nyt ollut iltapäiväisin hyvä ottaa päikkärit! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)