torstai 18. lokakuuta 2012

Kinkku-kasvispiirakka

Meinas jo tulla ahdistus, kun en ole ehtinyt leipomaan tällä viikolla vielä ollenkaan. Pakko oli asia päästä korjaamaan! :) Tälläinen suolainen piirakka tuli taiottua, ohje otettu täytettä hieman muunnellen Leipoi Leipoi -blogista.

 Kinkku-kasvispiirakka



Pohja:
120 g voita
1 dl vettä
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

Täyte:
1 paprika
1 punasipuli
½ chili
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pss kinkkukuutioita
1 pkt fetajuustoa palana
2 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
2 tl mustapippurirouhetta
0,5 tl suolaa
tuoreita yrttejä, mm. persiljaa, oreganoa

Pohjaa varten sulata voi ja sekoita joukkoon lämmin vesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne vesi-voiseoksen joukkoon. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Täytettä varten pilko tomaatit puoliksi. Pilko sipuli ja paprika hyvin pieniksi kuutioiksi. Pilko chili. Sekoita kasvisten joukkoon kinkkukuutiot, munat ja kermaviili sekä mausteet. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Lopuksi murenna fetajuusto täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia.

Uuniin menossa.


1 kommentti:

  1. No niin. Nyt tuli nälkä, vaikka just söinkin :D Tämän täytyy olla hyvää!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)