maanantai 28. tammikuuta 2013

Possun niskaa, NAM!!

Ihana viikonloppu takana!! 
kerrankin oli ihan vapaa viikonloppu töiden osalta. Sai touhuta ja tössöttää omia hommia! :) Kuten siivota, leipoa, lenkkeillä, harjoitella Jimin kanssa rallytokon "kotiläksyjä" jne jne....

Lauantaina saimme heittää taas yhden olettamuksen roskakoriin! :) Eli itse en ole koskaan tykännyt kasslerista, eli possun niskasta. Se on vähän kuin purkkaa söisi. Nyt meillä oli parin kilon köntti kassleria. Laitoin pintaan itse tehtyä mausteseosta, joka sisälsi paprikajauhetta, cayennepippuria, mustapippuria ja suolaa. Liha laitettiin maustettuna savipataan. Lihan lisäksi kaadoin pataan hieman olutta. Liha oli leivinuunissa n. 12 tuntia. En kääntänyt sitä kertaakaan, mutta valelin lihaa olut-mausteseoksella kuivumisen estämiseksi. Uunissa oli lämpöä paistamisen ajan n. 120 astetta.

Ja voitte ehkä uskoakin, että liha oli aivan mielettömän hyvää!!! :) Lauantaina söimme sitä kera omatekoisten "ranskisten"& paahdettujen punajuurten. Punajuuret ensin kuorin ja kuutioin, ja sen jälkeen kiehautin ne kattilassa kera voin, valkopippurin ja rosmariinin. Kiehauttamisen jälkeen siirsin punajuuret uunuvuokaan ja paahdoin niitä uunissa 200 asteessa n. 45 minuuttia. Punajuurten kanssa oli tarjolla vuohenjuustokastiketta.

Sunnuntaina teimme samasta lihasta hampurilaisia. Hamppareissa oli kansina perjantaina tehtyjä sämpylöitä. Ohjetta ei tietenkään tullut laitettua ylös....Lauantaina tuli tehtyä myös yksi tilauskakku. Eli samaa sitruuna-daimkakkua taas. Tein kaksinkertaisen annoksen täytettä, mutta vähensin liivatelehtien määrää kahdeksaan. vieläkin olisi voinut yhdellä tai kahdella vähentää.
Koristeluun olin aika tyytyväinen!! :)

 Onnea vielä kerran Anu & Ari!!

Ja pakko vielä mainita, että sunnuntaina Jimillä & minulla oli kolmas rallytoko tunti. Ja suoritimme jo yhden radan ilman yhtään virhepistettä, hyvä me!! Ehkä voisi varovaiseksi tavoitteeksi laittaa möllikisat kesälle...jos Jimin terveys vaan sen sallii!!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)