keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Mustikkamuffinssit kanelicrumblella


Kanelitytön kakkuparatiisi -blogissa kehuttiin näitä muffinsseja niin kovin, että en voinut jättää testaamatta! (Ohje on alunperin Simply Delicious -blogista.) Sitä paitsi oli pakko saada hermolepoa ja leipominenhan on ihan parasta sellaista... Joskus vaan on päiviä kun tuntuu ettei mikään onnistu; auto on ollut rikki enkä ole päässyt iltaisin kulkemaan mihinkään, töissä ei oikein mikään taas onnistu, sovitut aikataulut ei pidä (josta syystä koiruus joutui olemaan muutaman tunnin ylimääräistä yksin, argh!!!) jne jne. Kyllähän siinä taas ärsytystä kerrakseen! No, onneksi nyt on auto kunnossa ja Jimpallakin oli kaikki hyvin huolimatta yli kymmenen tunnin yksin olosta. Ja muffinssitkin olivat ihan täydellisiä! <3

Ai niin, ja tein muuten puolikkaan annoksen muffinsseja ja sain niitä silti 12 kpl. Täydellä ohjeella niitä oli  ohjeen mukaan saatu 16 kpl, mutta ilmeisesti hieman isompia kuin nämä omat muffinssipellille tehdyt.
Kirjoitan tähän nyt sen ihan aidon ja alkuperäisen ohjeen.

Mustikkamuffinssit kanelicrumblella


7 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
½ tl suolaa
4 tl leivinjauhetta
1½ dl margariinia
2 kananmunaa
1½ dl piimää tai maitoa
6 dl mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)

Kanelicrumble:
1 1/4 dl tavalllista sokeria tai fariinisokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
 ½ dl pehmeää voita
1½ tl kanelia

Ota jääkaapissa säilytettävät tuotteet huoneenlämpöön ajoissa, jotta ne eivät ole liian kylmiä. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Tee kuivien aineiden keskelle kolo ja lisää joukkoon margariini, maito tai piimä ja kevyesti etukäteen vispilällä sekoitetut kananmunat. Taittele märät aineet kuivien sekaan varovasti.
Lisää mustikat taikinan joukkoon samaa tekniikkaa käyttäen. Pakastettuja mustikoita ei tarvitse etukäteen sulattaa, vaan ne lisätään taikinaan jäisinä.
Nostele lusikalla taikina muffinssivuokiin ja täytä vuoat vain noin 2/3 täyteen. Muffinssit nousevat uunissa reilusti.
Varmista että voi on pehmennyttä kanelicrublea varten. Voita voi varovasti lämmittää mikrossa, mutta sen ei tulisi sulaa. Lisää voin joukkoon jauhot, sokeri sekä kaneli ja sekoita tasaiseksi sormin tai lusikalla. Murustele crumblea reilusti muffinssien päälle.
Paista muffinsseja noin 20 minuuttia uunin keskitasolla. Muffinssit ovat valmiita kun pinta on saanut kauniin värin ja puinen tikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoamista.



Ai ai, kun olisi ollut vaniljajäätelöä pakasteessa!
Nämä muffinssit lämpiminä ja vaniljajäätelö, siinäpä vasta herkullinen yhdistelmä! <3


6 kommenttia:

  1. oi nam, näyttävät hyviltä! Tuollaista kanelicrumblea en olekaan koskaan tehnyt, pitänee testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ollut testannut, ja totesin, että se sopisi kyllä niin hyvin vaikka uuniomenoiden päälle! Kannattaa testata eri variaatioita! :)

      Poista
  2. Just meinasin alottaa postauksen "myydäänkö hermoihin jatkoja?".. Päätin kuitenki malttaa huomiseen, ettei tuu liian tiukkaa tekstiä! :D sitä on siis liikenteessä. Noh, olinhan mä jo eilisen illan hyvällä tuulella. Pitänee kommunikoida enemmän vaan eläinten kanssa ja jättää ihmiset vähemmälle, ni pysyy mieliki hyvänä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että jollain muullakin on mennyt kaikki nappiin! :D
      Ja sit kun mulla lähtee se v-itutuskäyrä nousemaan, niin sitä on hyvin vaikea saada laskemaan takaisin ihan hetkessä....
      Mutta ehkä tänään jo vähän parempi ilta! Toivottavasti. :)

      Poista
  3. Hih kiva että testasit ja tykkäsit! :) Nää vaan on kyllä niiiiin ihania muffinsseja todellakin, ja vielä ihanampia olisivat takuulla sen vaniljajäätelön kanssa NAM <3 Oi pitääkin ens kerralla ostaa todellakin sitä pakastimeen kun näitä alkaa tekemään, kiitos vinkistä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin joskus kokeilla tuota kanelicrumblea uuniomenoiden päälle. Varmasti niinkin ihan super hyvää! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)