lauantai 25. tammikuuta 2014

Uuniperunoita & savulohikastiketta


Eilen oli taas sellainen päivä, että tuli oltua reissussa aamusta myöhään iltaan. Ensin normaali työpäivä ja sen jälkeen pikapikaa Jimi kyytiin ja naapuri kaupunkiin taas vähän kuntouttamaan papparaista. Nyt meidän ei onneksi enää tarvitse käydä säännöllisesti siellä vaan käydään aina tarpeen mukaan. Tällä kertaa vähän taas heräteltiin syviä lihaksia ja venyteltiin & vanuteltiin! Kyllä oli poikkinainen äijä illalla! :) Ja niin oli emäntäkin aika poikki illalla ja siitä syystä päätin tehdä mahdollisimman helppoa ruokaa. Ja sitähän uuniperunat ovat. Tällä kertaa laitoin potut sähköuuniin, koska en ollut ehtinyt lämmittämään leivinuunia. 

Uuniperunat

6 tasakokoista, jauhoista perunaa

Aloita uuniperunoiden valmistaminen pesemällä perunat huolella ja käärimällä ne yksitellen folioon.
Paista uuniperunoita 225 asteessa ensin 30 min. Vähennä lämpö 200 asteeseen ja paista kunnes perunat ovat kypsiä, perunan koosta riippuen 30 - 60 min. Avaa foliot tai poista kokonaan.
Vedä ristiviilto uuniperunaan ja purista perunan sisusta vähän esiin. Tarjoa uuniperunan kanssa valitsemaasi täytettä.

Uuniperunoita nautittiin savukalatäytteen ja salaatin kanssa.

Savulohitäyte

 1 prk (200 g) kermaviiliä
1 prk (100 g) piparjuurituorejuustoa (Creme Bonjour)
lämminsavulohta
1 pieni punasipuli
sitruunamehua
mustapippuria
merisuolaa
tilliä

Sekoita keskenään kermaviili ja tuorejuusto. Sekoita joukkoon hienonnettu lohi ja pieneksi pilkottu punasipuli. Mausta soossi tilkalla sitruunamehua, mustapippurouheella, suolalla ja silputulla tillillä. Anna kastikkeen maustua hetki kylmässä ennen nauttimista.



Salaattiin tuli friseesalaattia, rucolaa, punasipulia, kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä ja vuohenjuustoa.
Nam, ihanaa herkkusalaattia! Vuohenjuusto on vaan niiiiiin hyvää!!! :)


Hauskaa viikonlopun jatkoa kaikille!! <3

6 kommenttia:

  1. Ihanan näköiset purtavat :) Tosin vuohenjuustoa en vielä oo oppinut syömään, mutta ainahan sen voi korvata jollain muulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä sit taas olen sellainen "juustosyöppö" että kaikki menee! :) Aurajuusto ehkä suurinta herkkua, mutta vuohenjuusto tulee hyvänä kakkosena.

      Poista
  2. Kertakaikkisen herkullinen ateria. Mulle kyllä uppoais kalasta tykkäävänä. Salaatti pirtsakan näköistä ja varmasti hyvää...meillä siitä kans pitää vaihtaa juusto miksi tahansa muuksi vaan vuohenjuusto eikä valkohomejuusto eivät mene.... nätti emalikulho.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on tuo kala sellaista herkkuruokaa. Voitais syödä sitä vaikka joka päivä.

      Kiitos, emalikulho on ihan uusi! Piti perjantaina mennä ostoksille naapurikaupunkiin ja ostaa muutamia oikeasti tarpeellisia juttuja, mutta vain tämä erittäin tarpeellinen emalikulho tarttui mukaani! :)

      Poista
  3. Miksi meillä ei ikinä syödä uuniperunoita? Tämä vääryys täytyy nyt oikeasti korjata, ja sehän onnistuu näillä herkullisilla ohjeillasi!! :) Näyttää taas kaikki niin hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ..niin meilläkin syödään ihan luvattoman harvoin. Enkä ymmärrä että miksi. Edullinen ja helppotekoinen ruoka. Ja ihan vieläpä ihan mielettömän hyvää! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)