tiistai 4. maaliskuuta 2014

Lystikästä laskiaistiistaita!


Tai pitäisikö toivottaa sumuista laskiaistiistaita..?! 
Ainakin täällä varsinais-Suomessa on ollut melkoinen sumu koko päivän. Aamulla saatiin Jimpan kanssa lenkkeillä aikamoisessa sumussa. Siitä syystä lähdettiinkin auton kanssa läheiselle pururadalle ja tarvottiin siellä pitkin metsiä. Ei uskaltanut mennä autotielle lenkkeilemään ja ottamaan riskejä ettei autoilijat kaikista heijastimista huolimatta näe meitä.

Pururadalla näkyi lumessa tälläinen mystinen eläimenjälki. Onko teillä kellään aavistusta mikä eläin voisi olla kyseessä? Jälki oli aika pieni. Kiinnostuksen herätti nuo varpaat jotka olivat kaikki ihan vierekkäin. 


Pitihän sitä toki laskiaispulliakin leipoa, laskiaisen kunniaksi. Tällä kertaa rikoin vähän perinteitä, ja tein hiukan erilaisella tyylillä pullat. Mutta päällä perinteisesti hilloa ja kermavaahtoa.
Idea pullien ulkonäköön tuli Kinuskikissalta.


Laskiaiseen (tai laskiaisriehaan) kuuluu tietenkin myös makkaranpaisto. Me hoidettiin se homma pois alta jo lauantaina. Onneksi, koska sillon oli ihan mielettömän hieno ilma ulkona. Kyllä maistui hyvälle taas grillimakkara pitkästä aikaa. Kumma kun kaikki maistuu paljon paremmalta kun syö ulkona.

Koska sitä nakkia oikein saa...?! :)

Toivottavasti lunta riittää edes jossain päin Suomea perinteisen laskiaisriehan viettoon....?!

8 kommenttia:

 1. Ettei toi sitte ois ihan vaan kissan jälki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla et oliki. Mut oli vaan iiisoo kisu! On tottunu niihin omien kisujen pienen pieniin tassun jälkiin, niin ei oikein osannu yhdistää. Mut tosiaan hassusti oli ne varpaat kaikki ihan vierekkäin. Ja kynsiä ei näkyny.

   Poista
 2. Jäljestä en osaa sanoa mitään, mutta tuo pulla kyllä kelpais! Vaikka koko ajan lupaan itelleni, että herkut saa hetkeksi riittää, löydän itseni leipomasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen yrittänyt vähentää herkkuja (sekä omistaja että koira lihonut muutaman kilon kaikesta lenkkeilystä huolimatta), mutta mulla on onneksi nuo ihanat työkaverit jotka syövät suurimman osan leipomuksistani! :) Tässä on kunnon win-win -tilanne: minä saan leipoa ja työkaverit saavat herkutella! :D

   Poista
 3. Sumuista laskiaistapa tosiaan :-/ Mutta ilahduttavia nuo laskiaispullat kyllä! Eiköhän niitä kannellisia ole tullut syötyä riittämiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin ajattelin, että eiköhän niitä perinteisiä ole tullut ihan tarpeeksi syötyä, jotta välillä voi vähän pullan muotoa vaihdella! :)
   Sumuisesti ja erittäin kuraisasti on mennyt kyllä tämä laskiaistiistai... :/

   Poista
 4. Kyllähän nuo täysin laskiaispullista menevät! :) mekin suunnataan tällä viikolla miehen loman iloksi laavulle makkaranpaistolle (ja muulle evästelylle). Liekö vaan pöpelikössä yhtään lunta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täysin vastasivat laskiaispullia! Minusta ihan hauska idea! :)
   Mutta nehän lupasivat loppuviikoksi ihan nättiä keliä, eli eiköhän siellä laavulla kelpaa olla, vaikkei enää lunta olisikaan. Sitä voi sit vaikka juhlistaa kevään alkamista! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)