Hei mä pääsin vihdoinkin eteneen mun keittokirjahaasteessa, wuhuu! Tosin vain kepeällä kasvispaistoksella, mutta jostain sitä on taas aloitettava. Ja paljastettakoon nyt heti, että kirjakokoelmani on kasvanut kahdella uudella kirjalla, että se siitä etenemisestä.... ;)
Possu oli erittäin hyvää ja kasvispaistos ihanan tulista. Tuli käytettyä oman maan chilejä (KLIK) ja on kyllä aikas tulista kamaa...
500 g possun maustamatonta sisäfileetä
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
100 g Mustapekkajuustoa
2 tlk (4 dl) ruokakermaa
suolaa
sinappia
Leikkaa filee noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Painele pihvejä käsin hieman ohuemmiksi.
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
Ruskista pihvit muutamassa erässä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pihvit uunivuokaan.
Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla muutama minuutti. Lisää ruokakerm ja paloittele juusto joukkoon.
Anna juuston sulaa ja kaada kastike sitten pihvien päälle vuokaan. Mausta sinapilla ja suolalla.
Peitä vuoka foliolla ja nosta 200 asteiseen uuniin. Tiputa lämpö heti 150 asteeseen ja anna pihvien muhia siellä tunnin verran.
Tarjoa perunoiden ja kasvispaistoksen kanssa.
Eli kasvispaistoksen ohje on siis otettu Karpin ateriakirjasta. Kirjassa on monia muitakin hyviä ohjeita, joten tästä kirjasta en kyllä aio luopua.
Possu oli erittäin hyvää ja kasvispaistos ihanan tulista. Tuli käytettyä oman maan chilejä (KLIK) ja on kyllä aikas tulista kamaa...
Mustapekka possu
500 g possun maustamatonta sisäfileetä
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
100 g Mustapekkajuustoa
2 tlk (4 dl) ruokakermaa
suolaa
sinappia
Leikkaa filee noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Painele pihvejä käsin hieman ohuemmiksi.
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
Ruskista pihvit muutamassa erässä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pihvit uunivuokaan.
Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla muutama minuutti. Lisää ruokakerm ja paloittele juusto joukkoon.
Anna juuston sulaa ja kaada kastike sitten pihvien päälle vuokaan. Mausta sinapilla ja suolalla.
Peitä vuoka foliolla ja nosta 200 asteiseen uuniin. Tiputa lämpö heti 150 asteeseen ja anna pihvien muhia siellä tunnin verran.
Tarjoa perunoiden ja kasvispaistoksen kanssa.
Eli kasvispaistoksen ohje on siis otettu Karpin ateriakirjasta. Kirjassa on monia muitakin hyviä ohjeita, joten tästä kirjasta en kyllä aio luopua.
Kasvispaistos
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
1 punainen paprika
1 iso punasipuli
2 valkosipulin kynttä siivutettuna
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
suolaa
tuoretta chiliä tai chilitahnaa
2 rkl oliiviöljyä
Pilko kasvikset ja kuullota niitä oliiviöljyssä. Lisää balsamiviinietikka, soijakastike ja mausta. Hauduta kannen alla, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet.
Koivurannan keittokirjat:
(jo testatut viivattu yli)
1. Kiireisen kokkaajan kekkerikirja
2. Pullakirja
3. Joulun perinteiset herkut
4. Laihdu ilman nälkää
5. Pieni ranskalainen keittokirja
6. Elämäniloisia ruokia Louisianasta ja Meksikosta
7. Glorian paras ruokakirja
8. Talven juhlia
9. Lahjoja keittiöstä
10. Kesän juhlaa
11. Jälkiruokakakut ja hedelmäpiiraat
12. Purkissa! makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi
13. Pipsan keittiössä
14. Oivallusten keittokirja
15. Pizza Paradiso
16. Kotikokin parhaat leivontaohjeet
17. Perunaherkut
18. Ruokaöljyt
19. Suloiset suolaiset
20. Unelmien jäätelöherkut
21. Parhaat leivonnaiset
22. Kutsut kotona
23. Joka kodin keittokirja
24. Kodin hyvä arki
25. Lastenkutsut
26. Hillot, hyytelöt ja marmeladit
27. Leivo itse hyvää leipää
29. Kiireisen arjen kotiruokakirja
30. Pataruokia
31. Kotilieden iso leivontakirja
32. Pala kakkua - ja paljon muuta
33. Nils-Emilin herkut
34. Texmex alusta alkaen
36. Pirkan parhaat ruokaohjeet
37. Kotilieden suuri keittokirja
38. Karppaus - Välimeren ruokaa
39. Lohta arkeen ja juhlaan
40. Lempileivonnaiset
41. Leivinuunit ja uuniherkut
42. Kiireisen kokkaajan keittokirja
43. Makeat ja suolaiset muffinit
44. Kotilieden suuri juhlakirja - UUSI
45. Katukeittiö - parempaa roskaruokaa - UUSI
Hyvä, hyvä! Tuosta se alkaa :) Herkullisen näköistä sapuskaa!
VastaaPoistaEn käsitä mikä tässä on niin kovin vaikeaa, vaikka selailen kyllä päivittäin noita ruokakirjoja, mutta jotenkin vaan ei saa itsestään mitään irti... :)
PoistaOn kyllä todella hyvää! Varsinkin kun antaa kastikkeen muhia pitkään pienellä lämmöllä, niin possu on ihanan mureeta ja kastike saanut hyvät aromit.
VastaaPoista