maanantai 12. toukokuuta 2014

Gotlanti 2014, osa 1


Reissusta selvitty kuta kuinkin yhtenä kappaleena!! Ja väsyneinä mutta niiiiin onnellisina! <3
Varoitus! Tässä pientä kuvaähkyä reissusta tarinan kera!

Jimpan eka laivareissu meni ihan superhyvin! Tai kokonaisuudessahan reissulla oli neljä laivamatkaa; ensin Turusta Tukholmaan M/S Viking Gracella, sitten Nynäshamnista Visbyyn Destination Gotlandilla, samalla lautalla takaisin Nynäshamniin ja vielä Tukholmasta Helsinkiin M/S Viking Mariellalla.


Grace oli vähän tylsä laiva matkustaa koiran kanssa. Siellä oli niin tarkkaa, että missä sai koiran kanssa liikkua. Mutta Mariellalla olikin sitten oikein mukavaa. Koiran kanssa sai olla kaikkialla, paitsi ei ravintoloissa ja kaupassa. Ja Jimihän otti tästä kaiken irti ja keräsi jopa henkilökunnan huomion olemuksellaan, lopputuloksena iso lautasellinen lihapullia! :)


Gotlannin lautta olikin vähän tylsempi Jimille. Siellä oli erillinen loossi eläimille ja siellä me sitten nökötettiin, me eläimelliset! :) Menomatka oli vähän levoton, mutta onneksi takastulomatkalla ei ollut Jimin lisäksi kuin kaksi muuta koiraa (joista toinen oli ihana ranskanpulla, joka kuorsasi niin että muut eivät varmastikaan pystyneet nukkumaan).

Minäkin ajoin elämäni ensimmäistä kertaa auton laivaan. Ai että jännitti se eka kerta, mutta eihän siinä mitään ihmeellistä ollut. Ja kun yhdestä kerrasta selvisi, niin hyvinhän ne meni sit muutkin! :) Aika paljon tuli muutenkin ajettua autoa reissun aikana. Kokonaisuudessaan mittariin kertyi n. 1600 kilometriä viikon aikana.

Pääasiallinen reissun tarkoitus oli tietenkin meritaimenen kalastus. Saalistakin tuli, eli ei ollenkaan huono viikko!

 Jokseenkin leveä hymy havaittavissa!! :)

Ja hienoa maisemaa, sitähän riitti!! 


Tässä ehkä reissun hienoimmat raukit. Vielä hienompia olisi löytynyt Fårön saarelta, mutta sinne ei tällä reissulla ehditty. Ensi kerralla sitten.


Pääasiallinen maisema Gotlannissa oli peltoa, peltoa, peltoa, lampaita, peltoa, lehmiä, lampaita, peltoa! :)


...ja Gotlanti päivitys jatkukoon seuraavassa osassa...

15 kommenttia:

 1. Piti heti hakea iso mukillinen kuumaa kaakaota viereen, kun huomasin, että olit palannut blogin ääreen. Mukavaa lueskella teidän reissusta, nauttia hiljaisuudesta ja hörppiä kuumaa kaakaota ;) On teillä taatusti ollut hieno reissu! Maisemat ainakin näyttää upeilta lampaineen ja peltoineen, mutta mukavaa, kun ootte tulleet takaisin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Anu! <3 Mullaki on aika kahlaaminen edessä kun lueskelen mitä muiden blogeissa on viikon aikana tapahtunut! :) Kääpiölinnaan oli ainakin tullut kisavoitto, suuren suuret onnittelut!!!! <3 Vielä en ole sitä Pirkan ruokalehteä käsiini saanut,mutta josko huomenna sit! :)

  VastaaPoista
 3. Upeita maisemia tosiaan, eikä tullut yhtään kuvaähky! Päinvastoin. Näyttää, että teillä on ollut ihan mahtava reissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli kyllä ihan mahtava ja maisematkin olivat upeat! Siellä on kyllä aika vaihtelevat maisemat, riippuen missäpäin saarta on. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, etenkin kalastuksesta pitäville! :)

   Poista
 4. Ihania kuvia, jylhiä maisemia, odottelen lisää kuvia ja yritän itse laittaa iltasella meidän ekat reissukuvat julki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän reissukuvia odotellessa!!! :)
   Jylhät maisemat oli hyvää vastapainoa sille peltomaisemalle, jota siellä pääasiassa oli. Tiet kun harvemmin menivät ihan rannassa, ja rannoilla taas oli ihan erilaiset maisemat.

   Poista
 5. Voi vitsi teillä on ollut ihanaa :) Ja voin vaan kuvitella miten Jimikin on nauttinut reissusta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Minka, kyllä oli niiiin ihana loma! <3 Jimi nautti täysin rinnoin. Etenkin niistä pikkukaneista joita siellä saarella on varmaan miljoonittain.... ;)

   Poista
 6. Oi, miten upea luonto ja maisemat. Oli ihana katsoa, kun Jimi viiletti kuvissa ja nautti lomailusta <3 Tervetuloa kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peggy!! <3 Jimi kyllä nautti täysin rinnoin uusista hajuista ja uusista maisemista. Ja niin nautittiin me muutkin. Meidän isäntähän kävi Gotlannissa jo viime joulukuussa, mutta minulle ja Jimille tämä oli ensimmäinen kerta.

   Poista
 7. Kiva että teillä oli onnistunut loma ja Jimi oli laivassa ihan muina miehinä, voin kyllä kuvitella että on ollut huomion kohteena, on hän niin upea koira. Jimillä onkin kisuille paljon kerrottavaa reissusta, isoista kaloista ja upeista maisemista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä taisi olla kova ikävä molemmin puoli, kissoilla Jimiä ja Jimillä kissoja. Tyyne varsinkin puski niiiiin kauheasti Jimiä, että selvästi huomas että ikävä oli ollut. Olis kiva kun vois ottaa reissuun aina koko porukan mukaan, mutta valitettavasti meidän kisut ei oikein viihdy autossa.... :(

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Eikös ookkin!! En millään jaksais odottaa että pääsis taas.... Tarkotus olisi mennä Gotlantiin taas toukokuussa 2015. Toivotaan että kaikki menee suunnitelmien mukaan!!!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)