maanantai 26. toukokuuta 2014

Yrttibaguette


Onpas ihana viikonloppu takana!! <3 Ihania ystäviä & sukulaisia, ihana ilma, hyvää ruokaa, saunomista ja kaikki tämä omassa kodissa. Lisää tälläisiä viikonloppuja, kiitos!! :)
Jimilläkin oli pari kaveria kylässä, Siru & Rudy. Harmi vaan, että meno näillä nuorilla neideillä oli niin kovaa, ettei pappastin jalat oikein pysyneet mukana menossa. Jimi pääsi siis välillä sisälle ilmalämpöpumpun alle viilentymään & tytöt jatkoivat leikkejä keskenään.


Grilliruoan kaveriksi tuli leivottua ihania patonkeja. Ohjeen olen jo jo jonkin aikaa sitten ottanut talteen Kääpiölinnan köökistä, KLIK. Eikä siellä ihan turhaan näitä kehuttu! Ensimmäisen satsin (4 patonkia) tein ihan ohjeen mukaan ja seuraavaan satsiin lisäsin vähän valkosipulia & persiljaa joukkoon.

Yrttibaguette (2 kpl)



2 dl vettä
25 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
2 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl täysjyvä sämpyläjauhoja
2 rkl sulatettua margariinia
1 rkl oliiviöljyä
(Pinnalle:)
auringonkukansiemeniä

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mausteet ja sekoita. Alusta jauhot joukkoon, lisää lopuksi margariini ja öljy. Vaivaa taikinaa tasaiseksi ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi noin 30 minuutin ajan. 
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikinapalat ohuiksi levyiksi. Kääri levyt vinottain patongeiksi. Laita patongit uunipellille leivinpaperin päälle. Leikkaa patonkeihin yksi pitkittäisviilto tai muutama poikittainen vinoviilto. Kohota patonkeja puolituntia.
Voitele patongit kylmällä vedellä, ripottele päälle auringonkukansiemenet ja paista uunissa 250 asteen lämpötilassa 10-12 minuuttia.


5 kommenttia:

  1. Mukava kuulla että kelpasi :)

    Teillä on ollut sitten paljon rennompi viikonloppu kuin meillä, sillä ohjelmaan kuului mm. hiekan lapioimista, laattojen kantamista, nurmikon leikkuuta, risujen keräystä, kasvimaan perkausta... Ja nyt selkä kiittää :/ Mutta hyvä mieli silti, että paljon saatiin aikaan. Kasvihuonekin on ihan pian valmis! Jee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas teillä ollut työntäyteinen viikonloppu! Eikös sielläpäin ollut niin kovia helteitä kun täällä...? Yli 30 asteen lämmössä ei oikein tee mieli tehdä yhtään mitään. Sen verran sain aikaiseksi, että pesin muutaman koneellisen pyykkiä ja laitoin yrttejä ja salaattia kasvamaan.

      Uuden kasvihuoneen kuvaa odotellessa.... :)

      Poista
    2. Oli täällä melkoisen kuuma. Mutta ei auta, silloin täytyy tehdä kun aikaa on :)

      Poista
  2. Jos tämänkin bloggari innostuis leipomaan, niin tästä ihanasta reseptistä vois aloittaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt reippaasti patongin leipomispuuhiin!! :) Mikäs sen ihanampaa grilliruokien ja salaattien kaveriksi, kuin oma tekemät patongit!! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)