keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Olutmarinoitu broileripata

Wuhuu, taas keittokirjahaaste eteni yhdellä kirjalla eteenpäin! Tosin pari uutta kirjaakin on tullut. Tai oikeastaan tämä nyt tekemäni ohje oli siitä toisesta uudesta kirjasta. Tuulikummun keittiössä blogia kirjoittavalta Kaisa Sillänpäältä ilmestyi hetki sitten "Reseptikuningatar" -kirja. Kirjassa oli monia ohjeita, jotka pitää jossain vaiheessa testata. Nyt testiin pääsi olutmarinoitu broileripata. Tässä ruoassa oli aika eksoottisia makuja (mm. kanelia broiskujen marinaadissa), mutta jos tykkää syödä jotain tavallisesta poikkeavaa, niin kannattaa testata. Joko uppoaa makuhermoihin tai sitten ei. Meillä isäntä ei oikein tykännyt, sillä tosin on antipatiaa muutenkin tomaattikastiketta kohtaan. Minusta tämä oli ihan ok...

Olutmarinoitu broileripata



8 broilerin ohutta fileeleikettä
Marinadi:
3 dl tummaa olutta
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
½ dl soijakastiketta
2 laakerinlehteä murskattuna
2 rkl sitruunamehua
2 jalapenoa silputtuna
2 tl kanelijauhetta
1 tl kuivattua timjamia
nippu tuoretta korianteria silputtuna
mustapippuria myllystä

Tomaattikastike:
500 g tomaattimurskaa
1 dl olutta
2 punaista paprikaa
1 sipuli
2 rkl fariinisokeria
1 rkl kanafondia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
200 g kirsikkatomaatteja

Koristeluun:
tuoretta korianteria tai persiljaa silputtuna

Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi. Sekoita kaikki marinadin ainekset, laita broilerit liemeen ja nosta marinoitumaan noin kuudeksi tunniksi jääkaappiin. Valmista tomaattikastike: Paloittele paprikat ja silppua sipuli. Laita uunivuokaan kaikki muut tomaattikastikkeen ainekset paitsi kirsikkatomaatit. Ota broilerit marinadista pois ja laita uunivuokaan tomaattikastikkeen päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa 40-50 minuuttia. Lisää kirsikkatomaatit kypsymisen loppupuolella. Ripottele valmiin ruoan pinnalle tuoretta korianteria tai persiljaa.


Pata sai kaverikseen öljyssä ja yrteissä marinoituja bataattiranskiksi.


Koivurannan keittokirjat:
(jo testatut viivattu yli)

 1. Kiireisen kokkaajan kekkerikirja
2. Pullakirja
3. Joulun perinteiset herkut
4. Laihdu ilman nälkää
5. Pieni ranskalainen keittokirja
6. Elämäniloisia ruokia Louisianasta ja Meksikosta
7. Glorian paras ruokakirja
8. Talven juhlia
9. Lahjoja keittiöstä
10. Kesän juhlaa
11. Jälkiruokakakut ja hedelmäpiiraat
12. Purkissa! makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi
13. Pipsan keittiössä
14. Oivallusten keittokirja
15. Pizza Paradiso
16. Kotikokin parhaat leivontaohjeet
17. Perunaherkut
18. Ruokaöljyt
19. Suloiset suolaiset
20. Unelmien jäätelöherkut
21. Parhaat leivonnaiset
22. Kutsut kotona
23. Joka kodin keittokirja
24. Kodin hyvä arki
25. Lastenkutsut
26. Hillot, hyytelöt ja marmeladit
27. Leivo itse hyvää leipää
28. Karpin ateriakirja 2
29. Kiireisen arjen kotiruokakirja
30. Pataruokia
31. Kotilieden iso leivontakirja
32. Pala kakkua - ja paljon muuta
33. Nils-Emilin herkut
34. Texmex alusta alkaen
35. Leivän juurilla
36. Pirkan parhaat ruokaohjeet
37. Kotilieden suuri keittokirja
38. Karppaus - Välimeren ruokaa
39. Lohta arkeen ja juhlaan
40. Lempileivonnaiset
41. Leivinuunit ja uuniherkut
42. Kiireisen kokkaajan keittokirja
43. Makeat ja suolaiset muffinit
44. Kotilieden suuri juhlakirja 
 45. Katukeittiö - parempaa roskaruokaa  
46. BBQ Kuuma grillikirja 
47. Grillatun kera  
48. Silliä ja silakkaa
49. Reseptikuningatar - palkittua kotiruokaa - UUSI
50. Kotilieden suolaiset herkut - UUSI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)