perjantai 26. syyskuuta 2014

Hyydytetty kinkkuvoileipäkakku


Työkaverin syntymäpäivien lähestyessä aloin kyselemään, että onkos se tänävuonna täytekakku vai voileipäkakku. Vastaus oli aika helposti arvattavissa: voileipäkakku! :) Omat aikataulut ei antanut myöden tehdä kunnon voileipäkakkua, joten tein tälläisen pikaisen, hyydytetyn version. Ja oli kyllä tämäkin ihan superhyvää!! Kyllä kelpasi töissä aamukaffen kanssa syödä! :)
Ohje on Hella ja houkutus- blogista.


Hyydytetty kinkkuvoileipäkakku (22 cm)

Pohja:
reilu puolikas pakettia Real-leipää
n. 80 g tuorejuustoa

Täyte:
4 liivatelehteä
pala kurkkua
ripaus suolaa
300 g palvikinkkua
1 suolakurkku
persiljaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
1/2 dl laimeaa lihalientä
mustapippuria

Koristeluun:
salaatinlehtiä
kinkkusiivuja
kirsikkatomaatteja
fetajuustoa

Murusta Real-leipäsiivut pieneksi ja lisää joukkoon tuorejuustoa sen verran, että murumassa pysyy hyvin koossa. Voitele irtopohjavuoan reuna öljyllä ja laita se suoraan tarjoiluastialle ilman pohjaosaa. Painele leipämuru tarjoiluastian pohjalle vuoan reunojen sisäpuolelle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta kurkku ja ripottele sen päälle suolaa. Valuta raasteesta ylimääräinen neste pois siivilässä.Pilko palvikinkku, suolakurkku ja persilja pieneksi. Sekoita yhteen maustamattoman tuorejuuston kanssa. Mittaa toiseen kulhoon ruohosipulituorejuusto sekä ranskankerma. Vatkaa ne hyvin sekaisin. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja sulata lihaliemeen. Anna liivatenesteen hieman jäähtyä ja kaada se ruohosipulituorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
Yhdistä ruohosipulituorejuustoseos, kurkkuraaste sekä kinkkuseos keskenään. Mausta mustapippurilla. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä hyvin suojattuna jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mutta mielellään yön yli.Irrota reunus varovasti hyytyneen kakun ympäriltä. Koristele salaatinlehdillä ja kinkkurullilla ennen tarjoilua.


Onnea Ju$$i!!!! ♥

15 kommenttia:

  1. Oi nam! Vähemmän on tullut tehtyä tällaisia suolaisia, hyydytettyjä kakkuja, mutta tämä menee ehdottomasti kokeiluun. Emmalla on vähän ongelmia koulussa ja mieli maassa, joten tämä voisi neitiä piristää :)

    Onnittelut myös multa päivänsankarille :) Oot kyllä taatusti työkavereiden suosiossa, kun tällaisia herkkuja heille viet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen aiemmin jo muutaman tehnyt, mutta tämä oli kyllä ehdottomasti kaikista paras ohje. Aiempiin tekemiini kakkuihin on tullut vatkattua kermaa. Maistoin sen sieltä kakun läpi, ja mieleeni tuli koko ajan kermakakku. Tähän ei kermaa tullut ja maku oli muutenkin paljon parempi. Kannattaa testata! On aika helppo ja nopea tehdä.
      Voi Emmaa.... ♥ Paljon haleja ja piristyksiä täältä! Ehkä märkä pusu Viskiltä piristäisi....? ♥

      Kiitos, välitetään onnittelut!! Näin työpaikan ainoana naisena mulla on muutenkin special-asema, mutta ei kai tämä leipominen sitä ainakaan sitä asemaa alenna.... ;)

      Poista
    2. Luulen, että se pusu piristäisi paljon <3 Hassu muuten eilen, kun olin Aatoksen kanssa pyöräilemässä ja nähtiin yks sakemanni, niin heti tuumasin Aatokselle, että tuo on ihan niinkuin Jimi. Vaikken Jimiä koskaan tavannutkaan, niin jotenkin se tuli niin elävästi mieleen! Upea, rauhallisen näköinen koira, joka makasi nätisti isäntänsä vieressä. <3

      Poista
    3. Ihana kuulla ♥ Jimiä on kova ikävä itselläkin ihan päivittäin, onneksi on tuo "riiviö" pitämässä minut kiireisenä etten liikaa takerru muistoihin! ;)

      Poista
  2. Näyttää kyllä NIIN syötävältä! Mäkin tekisin, jos joku söisi, mutta ei viitti ihan kahdelle ihmiselle tehdä, tai pian saa blogata pelkkiä laihdutusjuomia...☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ..eikä mitään juhliakaan viitsi ihan joka vklp järjestää! ;)
      Mulla on onneks nuo työkaverit joille voi aina tuoda kaikki onnistuneet & epäonnistuneet kokeilut, kaikki menee! :) Ja kiitos tuon runsasta liikuntaa vaativan koiruuden, myös itse voi hyvällä omalla tunnolla vähän maistella... ;)

      Poista
  3. Kyllä sinun työkavereilla kelpaa. :) Heino kakku! Minulla on kans hyydytetyt voileipäkakut kokeilematta, tämä kyllä motivoi testaamaan niitäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata! Jos vaan osuu makuhermoon, niin pääsee kyllä vähän helpomalla tekemällä tälläisen kuin normaalin voileipäkakun.

      Poista
  4. Näyttääpä taas niiiiin hyvältä!

    VastaaPoista
  5. Tämä oli varmasti hyvää! Ja onpas ihana koristelu.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Heidi! ♥ Yleensä en jaksa yhtään panostaa koristeluun. Nyt vähän yritin, ja olin kyllä itsekin tyytyväinen lopputulokseen.

      Poista
  6. On kyllä nätti kakku! Olen joskus kokeillut hyydytettyä lohikakkua Kinuskikissan ohjeella ja se oli hyvää. Varmasti oli tämäkin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)