tiistai 9. syyskuuta 2014

Makkara-frittata

Viikonlopun Ilta-Sanomista löytyi herkullisen frittatan ohje. Katsoin ensin pelkkää lehden kuvaa, ja sitten jäin ihmettelemään tuota munakkaan nimeä, mikä ihmeen frittata. Kotona tietysti heti Googleen selvittämään mitä ihmettä se tarkoitttaa. Frittatan alkuperää oli selvitelty eri paikoissa vähän eri tavoin, mutta sen ymmärsin että se on alunperin Italialainen uunimunakas. No, ihan sama, oli mitä oli mutta hyvää se oli joka tapauksessa. Ihan kaikkia ohjeen aineksia meiltä ei kotoa löytynyt, mutta käytin sitä mitä löytyi (suluissa itse käyttämäni ainekset).

Frittata


60 g manchego-juustoa (Oltermannia)
10 luomumunaa
1 rkl dijonsinappia
suolaa & pippuria
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 punaista paprikaa
250 g chorizo-makkaraa (käytin tavallista Wilhelmiä)
reilu kourallinen pinaatinlehtiä (Basilikan lehtiä)
oliiviöljyä
2-4 kypsää tomaattia
2 rkl laadukkaita kivettömiä oliiveja (valkosipulitäytteisiä)


Lämmitä uuni 180 asteeseen. Raasta juusto ja vatkaa se yhteen munien, sinapin, suolan ja pippurin kanssa. Kuori ja lohko sipulit ja silppua valkosipuli. Paloittele paprikat. Poista makkarasta kuori ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele pinaatti. Huuhtele ja viipaloi tomaatit.
Kuumenna öljy uuninkestävässä pannussa. Paista makkaraa, sipulia, paprikaa ja valkosipulia pari minuuttia. Lisää pinaatti. Kaada juusto-munaseos pannuun ja asettele tomaatit päälle. Paista munakasta uunissa noin 25 minuuttia. Koristele valmis ruoka oliivisilpulla.


Meillä tuo isäntä ei oikein välitä oliiveista, joten pilkoin oliiveja vain ja ainostaan omalle lautaselleni. 


Pakko esitellä meidän pikkutuholaisen ensimmäiset aikaansaannokset! :) Viime viikolla torstain ja perjantaina välisenä yönä, eli juuri sinä samaisena yönä kun tultiin Kolin reissusta, oli pikkujäbällä ilmeisesti ollut vähän tylsää. Oli taas pedille kannettu vaikka ja minkälaista tavaraa. Muut olivat sentään kenkää ja sukkaa, mutta eteisen lipaston päältä oli käyty näppärästi varastamassa mun aurinkolasit ja pikkukamera. 


Pikkukamerasta meni näyttö rikki. Kamera kyllä muuten toimii, mutta ei oikein enää tiedä mitä on kuvaamassa. Onneksi tuo on ollutkin lähinnä patikkareissujen kamerana ja järkkäri on siis säilynyt vaurioitta! :) Ja aurinkolaseistakin Viski osasi hienosti valita juuri ne kaikista kalleimmat. Vieressä oli kyllä jotkut mun halpislasit, mutta ilmeisesti Ralph Laurenit olivat paremman makuiset.... No, itseähän näistä vahingoista saa syyttää. Mitäs jätin tavarat niin houkutelevalle korkeudelle! :)
Saas nähdä mitä seuraavaks...... 


4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä munakasta, siis söisin! Mä olen niin Viskin puolella, niin kuin itse sanoit, mitäs jätit ne liian matalalle, tavarat ylös vaan niin kuin muissakin taaperoperheissä!☺☺☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, mekin ollaa nyt taaperoperhe! ;) Joo kyllä vähän on opettelua vielä se, että tavaroita ei voi jättää ihan mihin tahansa. Vähän ollu se paha tapa, että tavarat jää aina just niille sijoilleen missä niitä on käytetty.... Oppia ikä kaikki! :)

      Poista
  2. Voihan Viski :) Mutta on kiva tietää, että koiralla on hyvä ja kallis maku :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo onhan se hyvä tietää, että meidän koiralle kelpaa vain paras! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)