torstai 23. lokakuuta 2014

Chilisäilyke

Wuhuu, mä olin tänään pitkästä aikaa töissä! Tosin puhelimeen en tohtinut paljoa vastailla. Yhden kerran yritin ja 10 minuuttia yskittyäni kysyin asiakkaalta, että voinko lähestyä sähköpostilla! :) Onneksi yskä ei tartu puhelimen välityksellä, mutta eipä se silti kovin kivaa ollut sille luurin toisessa päässä olevalle. Eikä kyllä työkavereillekaan, kun henkihieverissä välillä yskin. Mutta hengissä ollaan! :)

Kirjataanpas ylös millä ohjeella säilöin chilit tänä syksynä. Chilejä tuli taas ihan järjetön määrä. Osan jätin ihan vaan kuivumaan kannettomaan astiaan, huoneenlämpöön ja suurimman osan laitoin tähän säilykkeeseen. Ohje on Jauhoton taikina-blogista.


Chilisäilyke 


chilejä
2 dl vettä
2 dl valkoviinietikkaa
1-3 rkl sokeria
1 rkl merisuolaa
1 valkosipulin kynsi halutessa

Pese ja viipaloi chilit noin 2-3 mm vahvoiksi viipaleiksi. Laita pestyihin ja desinfioituihin purkkeihin. Kiehauta vesi, etikka, suola, sokeri (ja valkosipuli). Sekoita joukkoon jalapenot. Ota pois levyltä Anna seisoa 10 minuuttia. Kaada purkkeihin. Pidä huoli siitä, että etikkaliemi peittää chilit. Säilytä jääkaapissa. Anna maustua pari viikkoa ennen nauttimista.

2 kommenttia:

  1. Varmasti mukavaa päästä välillä ihmisten ilmoille :) Mun oli kanssa tarkoitus tehdä chileistä ja paprikoista kanssa jotain säilykettä. Annoin chilien kypsyä vielä sisällä ja kyllähän ne kypsyikin. Harmi vaan, että joku ötökkäparvi ehti hyökätä chilien kimppuun ennen mua :/ En edes yrittänyt kasveja enää pelastaa, vaan kannoin kaikki kompostiin. Typerät ötökät :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se ihan mukavalta tuntui taas palata töihin! Vaikka viikon työt olikin kasaantunut työpöydälle, mutta hyvin levänneenä oli energiaa alkaa setvimään papaerikasaa pienemmäksi.
      No voehan ötökät!!! :( Harmillista kun sato menee hukkaan....

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)