keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Jauhelihapannari


Koska eilinen ruoka ei oikein saanut minulta suuren suurta suosiota, oli pakko tehdä vielä ruokaisaa iltapalaa. Tällä kertaa se oli suolaista pannukakkua. Olen joskus tätä tehnyt ennenkin, mutta se on ollut aikaa ennen blogia. Oli kyllä hyvää ja tehdään varmasti erilaisin täyttein vielä uudelleenkin!

Jauhelihapannari


Taikina:
6 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 munaa

Pinnalle:
400 g jauhelihaa
2 sipulia
tölkki tomaattipyreetä
2 valkosipulinkynttä
kirsikkatomaatteja
Aurajuustoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl oreganoa
noin 3 dl juustoraastetta

Vispilöi jauhot maidon joukkoon, lisää suola ja vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota jonkin aikaa. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Paista noin 10 minuuttia.
Valmista taikinan turvotessa jauhelihaseos. Leikkaa kuoritut sipulit renkaiksi. Paahda jauheliha kuumalla pannulla, lisää sipulit mukaan kypsymään. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla ja lisää lopuksi tomaattipyree. Levitä seos puolikypsän pannukakun pinnalle, laita päälle puolitetut kirsikkatomaatit sekä Aurajuusto ja ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Jatka paistamista vielä n. 15 minuuttia.



10 kommenttia:

  1. Näyttää herkulta, tätä pitää kokeilla!

    Terv. Riina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli helppoa ja hyvää iltapalaa!
      Sopii myös suolaisen piirakan tilalle kahvipöytään.

      Poista
  2. Mäkin oon monesti tehnyt jauhelihapannaria, mutta en oo koskaan tajunnut laittaa aurajuustoa joukkoon. Tämä asia täytyy ehdottomasti korjata :D

    VastaaPoista
  3. Näyttää niin herkulliselta, että taidan viikonloppuna tehdä elämäni ensimmäistä kertaa. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Peggy! Mullekin oli eka kerta, mutta ei varmastikaan vika! ;)

      Poista
  4. Oi oi oi nyt on hyvät eväät! Meillä tehdään jauhelihapannaria tosi usein. Mies ei tykkää Aurasta (hullu) joten tää sun versio todella maistuis mulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkään ei isäntä ollut ennen mikään Aurajuusto fani, mutta on nyt hyvän käännytystyön tuloksena oppinut siitä tykkäämään! :)

      Poista
  5. jonkin sortin jauhelihapaannaria olen aikoinaan tehnyt, vaan siitä on nin kauan, että varmaan maistuu uudemmankin kerran... auraa saa meilläkin onneksi laittaa, kunhan laittaa kohtuudella. Käännytystyötä minäkin olen tehnyt lähes 18 v...onneksi on ruvennut tehoamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä sitä Auraa pitää osata kkohtuudella laittaa. Kerran olen tehnyt pizzaa johon laitoin jo vähän liikaa. Sit ei enää maistunutkaan mikään muu kuin Aurajuusto. Voi siis todeta että rajansa kaikella! ☺

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)