keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Omenakakku


Just viime viikolla väitin isännälle, että mun osalta omenareseptit on taas käsitelty tältä syksyltä. Ja tässä sitä ollaan, taas! :) Ja tämä ohje inspiroi vielä AINAKIN yhteen kokeiluun....
Olen tallentanut tän ohjeen Maistuis varmaan sullekin! -blogista jo pari vuotta sitten. Ohje on alunperin Mustikkasuun -blogista. Ihan alkuperäisessä ohjeessa oli kakun kuorrute tehty tuorejuustosta. Päätin nyt kokeilla ensin tätä sulatejuustoista versiota. Ensi kerralla sitten tuorejuuston kanssa. 
Kiitos omenaraasteen, kakku oli erittäin mehevä. Jos on oikein happamia omenoita, niin kakun päälle sopisi hyvin myös kanelikerma. Nam, ehkä pakko kokeilla.... ;)

Omenakakku


Pohja:
2 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
1/2 tl suolaa
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl omenaraastetta
1/2 dl mantelirouhetta
1 1/2 dl öljyä

Vuokaan:  
margariinia ja korppujauhoa

Kuorrutus:
200 g maustamatonta sulatejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
n. 1 - 1 1/2 dl tomusokeria

Pinnalle: 
mantelilastuja
 
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi. Lisää muut ainekset ja sekoita.Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin 35 minuuttia. Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.


Tämä poitsu nyt ei liity omenoihin millään tavalla, mutta eksyy jostain kumman syystä silti tähän blogiin vähän väliä...♥

4 kommenttia:

  1. Mä en oon tänä syksynä tehnyt montaakaan omenaleivonnaista. Sinänsä vähän tylsää, kun omenoita kerrankin tuli omaan puuhun :/ Pakko vähän himmailla tuon leipomisen kanssa, ettei aivan kaikki vaatteet jää pieneksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen kans huomannu että vähän housun vyötäröä kiristää.... ;) Mutta onneksi mulla ja isännällä on sellaisia työkavereita, että niille kyllä maistuu kaikki herkut! :D Jätän aina kotiin vähän ja loput jaetaan molempien työkavereiden kesken. Kaikki pysyy tyytyväisenä!!

      Poista
  2. Minä knas luulin että omenashow on jo ohi, kunnes kanssasyöjä oli saanut lainaan semmosen härvelin millä yletti ylimmistä latvuksistakin ottamaan omppuja... hmmm ihanaa. Eilinen meni sitten vielä niiden laittamisessa, sen verran jätin että saan omenkukon, omenakakun ja vielä yhen omenapiirakan kokeilla...kunhan käyn kaupassa ostamassa leivinjauhetta. kauheaa, mulla ei oo koskaan se loppunut kesken kaiken... Ihana olis tämäkin omenaherkku, vaan jääköön kokeilu talvemmaksi...saahan sitä sittenkin omppuja kaupasta. Kyllä vähintään yks kuva Viskistä pitäää aina postauksessa olla...eikä kisukuvatkaan pahitteeksi olisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei suuren suuri kiitos Mimmi muistutuksesta!!! ♥ Mullakin on leivinjauhe loppu, en olisi muuten muistanut sitä ostaakaan. Nyt lisäsin heti kauppalistalle. Tuolta maalta ei viitsi kauppaan lähteä pelkän leivinjauheen takia.
      Omenakukkoa...varmasti hyvää...mielenkiinnolla jään odottelemaan ohjetta siihen! :)
      Ja kiitos muistutuksesta, että kisuja on kuvattu ihan liian vähän.... On vähän tylsää, kun Tyyne ei oikein vieläkään tule Viskin kanssa juttuun. Tänään aamulla oli ensimmäisen kerran sellainen tilanne, että Tyyne pystyi kävelemään kotona vapaasti, ilman että Viski reagoi asiaan mitenkään. Ennen Tyyne kulki ulkonakin aina mun jaloissa ja sisällä nukkui aina sohvalla mun sylissä. Viski on niin mustasukkainen tai omistushaluinen tai jotain, koska ei siedä yhtään edes sitä että silitän kissoja. Jos vaan jollain on jotain hyviä vinkkejä miten tähän tilanteeseen saisi parannusta, niin vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan. Ja koska en tykkää sisällä kuvata kissoja ja ulkona se kuvaaminen on koiran takia lähes mahdotonta, on koko kisujen kuvaaminen vähän jäänyt. Tuo meidän isäntä sais joskus lähteä koiruuden kanssa ihan kaksin johonki, niin me tytöt saatais kerranki viettää laatuaikaa ihan keskenämme.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)