torstai 13. marraskuuta 2014

Kylmäsavulohi-avokadofettucine


Jääkaappiin oli hautautunut paketillinen kylmäsavulohta. Se oli alunperin varmaan tarkoitus syödä ihan yksinkertaisesti vaan voileivän päällä, mutta nyt se päätyi pastaan. Ohje on saatu Herkku ja Lahja Murenan perjantaikassin mukana joskus aikaa sitten. Jos Salon nurkilla pyöritte, kannattaa tuo pasta tosiaan hakea Murenasta. Koska se vaan on ihan sairaan hyvää! Ei tarvii muita perusteluja! :)

P.S. Samalla kun menet Murenaan, niin mainitsehan, että sait vinkin sinne menemisestä mun blogin kautta! Saat nimittäin sillä kaikista sisustustavaroista -10 % koko marraskuun ajan!

Kylmäsavulohi-avokadofettucine


300-500 g fettucine munanauhapastaa
2 kypsää avokadoa
paketti kylmäsavulohta
appelsiini
1-2 dl kermaa
½ tuoretta chiliä
mustapippuria, suolaa
(n. ½-1 dl pinjansiemeniä) 
rucolaa

Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla, älä anna palaa. Jätä siemenet odottamaan sivuun ja aloita kastikkeen valmistus. Pese appelsiini hyvin ja raasta n.1,5 rkl appelsiinin kuorta ja purista n. ½ dl appelsiinimehua. Pilko chili hyvin pieneksi ja paahda hetki kuivalla pannulla ennen kerman lisäämistä. Kiehauta kerma paistinpannussa ja lisää sekaan appelsiinin kuori sekä mehu ja keitä kokoon hetkinen. Maustetaan suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
Suikaloi kylmäsavulohi sekä halkaise, kuori ja viipaloi avokadot sopiviksi paloiksi. Keitä pasta kiehuvassa vedessä kolme minuuttia, valuta huolellisesti ja lisää joukkoon kermakastike, lopuksi sekaan lisätään lohisiivut. Annoksen päälle lisätään viipaloidut avokadot, paahdetut pinjansiemenet ja sopiva määrä huuhdeltua rucolaa.


Mun makuun tää oli ihan hyvää, isäntä taas ei oikein tykännyt. Vaikka kalan ystävä muuten onkin, mutta kalaa ja pastaa ei kuulemma voi sekoittaa.... ☺ No, mutta joskus pitää maistella vähän jotain uuttakin, ei ikinä tiedä mitä huippu makuyhdistelmiä sitä voi löytää.


Tässä vielä huono, tärähtänyt kuva kuinka kävi Viskin uudelle apinalle. Viski ei ole vielä yhtään ainutta lelua laittanu palasiks. En tiedä oliko tämä lelu jo valmiiksi heikko vai pitikö se vaan rikkomisen ilosta pistää palasiksi. Ja minä kun kaikella vaivalla sen Ruotsista saakka raahasin.... ☺

2 kommenttia:

  1. Aika hyvin kuitenkin, jos vasta ensimmäinen rikottu lelu.:) Kettuterrierin leikeissä ei tahdo kestää mikään. Monesti on lelut olleet rikki jo heti ensimmäisellä leikkikerralla. Tarkkaan saa ostaessa katsoa, että saisi edes jotain vastinetta rahoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli Jimillä kans samaa vikaa, et se rikko aina kaikki lelut. Mutta tää on sen verran helläkätinen, että ei ole ainaka vielä rikkonu mitään muuta kun tän apinan.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)